ערסל

ללישלו

New member
ערסל

מה יכולה לעשות המרב"ע אם הסיבובים שהילדים מבצעים בערסל גורמים לה לסחרחורת? (בבקשה לא לשלוח אותי לקבל דיאטה סנסורית. על כך כבר אחשוב לבד...). הרי צריך לשמור ולכן איני יכולה לסובב את מבטי לאחור. ואם הזכרתי ערסל, שתי שאלות: אחת- עד כמה אפשר לתת לילדה להסתובב (בשכיבה על הבטן בערסל) בכדי שתספק לעצמה גרייה שהיא אוהבת? היא מאד נהנית מהסיבוב המהיר והממושך אבל אני לא יכולה לומר שזה מרגיע אותה לטווח ארוך. שאלה שניה- אשמח לשמוע מנסיונכם על פעילויות מגוונות עם הערסל. אני נוהגת להשכיב על הבטן וחוץ מנדנוד או סיבובים בשכיבת prone, לפזר טבעות גומי סביב ועל הילד לאסוף ולהשחיל על עמוד, או לפזר חלקי משחק/פאזל ועל הילד לאסוף, תוך נשיאת משקל ולבצע את המטלה.

לוותר על הערסל? ../images/Emo12.gif

לא אגיד לך לסובב יותר לאט כי בטח ניסית. אני אישית גם לא עולה על רכבת הרים בלונה פארק.
וברצינות: ראשית יש ילדים שיותר רגישים לגריה וסטיבולרית ואולי יש לתרגל בכלים אחרים. אם ברצונך בנשיאת המשקל ניתן לעשות זאת על כדור פיזיו' או על סקוטר ובהליכת מריצה. אם מדובר בילד קטן או גדול מנוזל ( עכשיו חורף) יתכן וקיימים נוזלים באוזניים המשפיעים על המערכת הוסטיבולרית.

ללישלו

New member
תודה עמי,

על מה בדיוק ענית לי כשדברת על נוזלים באזניים? על החיפוש של הילדה אחר הגרייה החזקה? לילדה אין נוזלים באוזניים והיא אוהבת גרייה חזקה דרך קבע...

נאוה ר

New member
ללישו שלום!

שאלת שלוש שאלות שכל אחת מהן דורשת מכתב של עמוד וחצי, אז אנסה לקצר 1) מה לעשות כשהמטפל חוטף סחרחורת מלהסתכל על מיישהו אחר מסתחרר בערסל? לענות לעצמך למה זה קורה ואז תדעי את התשובה. 2) עד כמה לתת לילדה להסתובב? על כך אני יענה בשאלה משלי - למה לתת לה להסתובב? הגישה ב- SI היא שילד יודע מה הוא צריך ויש לספק לו את זה כמה שהוא רוצה עד שהוא "ישבע". כל מי שעובד בשטח יודע שיש ילדים שאף פעם לא ישבעו ויש ילדים שלא יודעים מה טוב להם והם נותנים לעצמם גרייה שבמקרה הטוב לא מועילה להם ובמקרה הרע מזיקה להם. אני אחדד את השאלה עוד יותר - מכל 45 הדקות שיש לך לטיפול למה וכמה היית בוחרת לתת לילדה לסובב את עצמה? מה זה משרת? ולפי זה תקבע התשובה. 3) מה עוד אפשר לעשות בערסל? אני כל כך אוהבת את הכלי הזה ואפשר לעשות איתו כל כך הרבה דברים של תזמון בשכיבה. של חיזוק שכמות ולא רק נשיאות משקל. למשל להתמסר בכדור כשהילד שוכב על הערסל, לטפס על חבל. לשבת על הערסל כמו על כסא ולהרים חיילי באולינג עם הרגליים לתוך קערה שטוחה.(תאום רגליים, שרירי בטן), לשבת כמו ברכיבה על סוס ולהרים דברים בידיים. שלא לדבר על זה שערסל משתלב עם המון מכשירים אחרים ויוצר נדנדה מסוג אחר לגמרי. להמשיך או די?.... .

ללישלו

New member
למה די?? להמשיך!...

נאוה, הרבה תודה! נראה לי שאם כל אחד יוסיף קצת, מאגר הפעילויות ישתדרג אצל כולנו. כמובן שהזכרת לי פעילויות נוספות שאני עושה עם הערסל (כדוגמת גלגול חבית או כדור) ובאמת כאן היצירתיות חוגגת. מה שציינת לגבי שרירי הבטן: - האם עלי לדאוג גם לכך? נכון ששמירה על יציבה ותאום בין שרירים היא במהות תפקידנו , אך להגדיר חיזוק שרירי בטן נראה לי לקוח משיעור ספורט/עיצוב וכדו'. התחלתי מהסוף אז אעבור לתשובתך השנייה-נכון שזה מה שהיינו עושים עפ"י גישת ה-S.I , לעומת זאת ולפי ההנחיות שניתנו בלימודי הטיפול הסנסורי והפרופילים למיניהם מובן שמתן ה'חופש' לילד להחליט כמה יסתובב עלול אף להזיק , ומכאן שאלתי- מתי לעוצרו. בנוסף, ציפיתי לראות רגיעה מסויימת בחוסר השקט של הילדה לאחר גרייה כזו שכאמור מאד אהובה עליה, אך בפועל זה לא קורה. לתשובתך הראשונה-את צודקת, מקבלת (אם כי לא כ"כ בא לי לענות לעצמי על כך...). שוב תודות לך ולעמי.

ערסל

לדעתי רצוי לתת לילד בעל קושי בויסות חושי המראה תת רגישות לגריה וסטיבולארית (מבקש ומספק לעצמו גריה וסטיבולארית סיבובית ולינארית רבה)- גרייה מבוקרת בערסל כחלק אינטגראלי בטיפול ובהתאם למטרות הטיפול. הגרייה הוסטיבולארית מביאה לרמת עוררות גבוהה ולכן את מבחינה בחוסר שקט של הילד/ה לאחר גרייה כזאת. אני מצאתי שמתן גרייה תחושתית עמוקה, לאחר גרייה וסטיבולארית עשוייה להרגיע מאוד, ולארגן את רמת העוררות לקראת עבודה ליד שולחן. בברכה, גלי

למעלה