ערן שאלה קטנה

ערן שאלה קטנה

לפני שנה היתה שרפה בבסיס צבאי על יד הבית שלי של בונקר תחמושת- לקח 5 שעות לכבות את זה למה כל כך הרבה זמן לוקח לכבות שרפות שמתי לב על מי במעארים שכותבים על 3 שעות 4 שעות כך הלאה איך זה עובד ?

fireman

New member
תהליך כיבוי שריפה.

שריפה במבנה או שריפה בשטחים פתוחים שמעורבים בהם חומרים שונים שונה במהותה משריפה של קרטון למשל שתוכל לשפוך עליו בקבוק מים והוא יתכבה מיד. כאשר מדובר בדליקה במבנים מדובר במטעני אש גדולים כלומר הרבה חומר בעירה כמו בדים, עצים, פלסטיק וכו.... פעולת כיבוי הלהבה בשריפה בדירה למשל נעשית במהירות ע"י מכת מים חזקה שמכבה אותה. אבל אם הלהבה מכובה בתוך כמה דקות למה זה לוקח שעתיים? ובכן, אותם מטעני אש צוברים בעצמם חום רב, ארון עץ למשל, נניח וכיבית את הלהבה ומיד עזבת אותו הוא ישוב ויתלקח, החום העצמי שלו בתוספת תנאים מתאימים כמו זרימת חמצן יגרמו להתלקחותו מחדש. אותן שעות הן בכדי לקרר את האלמנטים שבערו וזו פעולה שלוקחת זמן רב ולצערנו גורמת לבזבוז של המון מים. נניח ומדובר בבונקר תחמושת, מעבר לסיכון שבהתקרבות את התחמושת, כאשר חומר נפץ נמצא בתנאי טמפרטורה חריגים הוא עלול להתפוצץ ולכן יש צורך לקרר את התחמושת שבערה ואתה כל התחמושת שהייתה בסביבתה. שריפה במיכלי דלק למשל, לפני כשנה הייתי בדליקה של מיכל סולר של גנרטור בקיבולת של 15000 ליטר, לכבות את הלהבה עצמה לקח לנו בדיוק דקה עם קצף אבל לקרר אותו לקח לנו עוד 6 שעות

ערן

אם כך זה לוקח הרבה מאוד זמן כי גם אותנו הזעיקו לבסיס זה היה שרפה רצינית שמענו תבומים עד הבית שלי רק לידיע אם אתה חייל אתה יודע שיש כמה סוגי תחמושת כמו נותבים למנהם שסוג האבק שרפה שלהם שונה אני אומר לך את זזה מתוך נסיון כי התחביב שלי לעסוף תרמילים של כדורים רועי שלחתי לך מסר רק לידיע בנושא הזה

BoSco

New member
עניתי.... לא הבנתי אותו....

לי יש רק חיים מכל הסוגים מכל המינים

BoSco

New member
אה הבנתי..... אבל מה הקשר ל....

חיים שלך? ולידע כללי?

במקרה נכחתי באותו ארוע

באותו ארוע אני עבדתי במוקד בראשל"צ. תיקון לא לקח כ -5 שעות לכבות אלה כ חצי שעה עד שעה . היה מדובר בשריפה בנשקיה בבסיס צריפין כוחות כיבוי של הבסיס החלו בפעולות כיבוי עד להגעתנו . למקום הגיעו כ - 4רכבי כיבוי ורכבי פיקוד . בשלב שאנו הגענו כ - 10 דקות לאחר קבלת ההודעה כבר היתה שליטה במקום.

היי איציק

מה מצב? רק לידיע -על ידי מי דווח את זה על ידי התימני ההוא ממצל"ח-שחכתי תשם שלו. אני שולח לך משהוא במסרים רועי

למעלה