ערכת כלי בישול

isa bella

New member
ערכת כלי בישול

הי, ראיתי אצל חברים סט כזה שנקנה בדרום אמריקה של חברת Doite, במחיר של בסביבות 10$. אני רוצה לקנות משהו בסגנון (קומפקטי, קל, מתנקה בקלות, מכיל את כל מה שצריך - סיר, קומקום, מחבת/מכסה, 2 צלחות פלסטיק, 2 כוסות/קעריות פלסטיק, 2 כפות פלסטיק, קרש חיתוך). מחיפושים באינטרנט מצאתי באתר של למטייל רק ערכה ממש יקרה שאין בה את כל הדברים האלה. ניסיתי גם בכל מיני לוחות של ציוד מטיילים יד 2, אבל מצאתי רק עוד מישהו שרוצה לקנות ערכה כזו. יש לכם רעיונות איפה עוד אפשר לחפש? תודה רבה!

shaishoo

New member
ערכת בישול

נתחיל מזה שהערכה של Doite אחלה, הרבה אנשים שפגשתי היו מאוד מרוצים ממנה אבל קחי בחשבון שזו ערכה זוגית ! מנסיון שלי הכי כיף זה להרכיב ערכה לפי צרכים, רק היום קניתי בשוק הבדואי ב8 ש"ח קומקום קטן עם מכסה והכל.. ובאמת כמו שאקרה אמרה בישראל יש ערכות "מיוחדות " בלבד כמו שהם מציינים "למטיילים רצינים " , אם תקני ערכה של 2-4 כוסות פלסטיק עם ידית (או קוביות בי-ם) זה יעלה לך 10-15 ש"ח תוסיפי פינגאן קטן 10 ש"ח מקסימום 20 אם אין לך שוק זול בסביבה, סכין\מזלג וכד לוקחים מהבית כנ"ל סכין חיתוך איכותי, צלחות פלסטיק או יותר טוב מנסיון קערות כי גם אפשר לשתות איתן מרק, גם כיף יותר לאכול ככה פסטה, ואם מכינים טחינה אז בכלל, בקיצור 2-4 קערות כאלה הכי פשוטות הכי דקות (אבל לא חד-פעמיות) 10-15 ש"ח וכל מה שנשאר זה סיר שזה כבר תלוי בך, גודל וכד.. בקיצור בלי סיר הגענו ל30-50 ש"ח לערכה סביר לא ? לגבי סיר ובכלל כלים, להשתדל שיהיו כמה שיותר קלים , מומלץ סדסוגות מבוססות אלומיניום, בדר"כ הסירים הכי זולים והכי פושטים הם הטובים ביותר, ללא ציפוי טפלון ולא מיציקות וכד, "אלומניום של עניים" כמו שמכנים את זה ומבחינתנו זה אחלה כי זה גם זול וגם קל ! עוד טיפ לערכת בישול , נחמד שיש קרש חיתוך מפלסטיק (10-15 ש"ח ברשת ששת) כי גם כיף יותר לחתוך את האוכל ולשים עליו חתיכות ירקות\נקניק פרוסות , הוא לא שוקל, ונכנס יפה צמוד לגב ככה שהוא לא תופס נפח או מפריע !

isa bella

New member
הבעיה היא

שכשמרכיבים ערכה כזו בצורה עצמאית אז זה לא יוצא כל כך קומפקטי וקל. מדובר בערכה שאמורה לשמש תרמילאי שיסתובב הרבה עם התיק על הגב, ולכן העובדה שהכל נכנס בצורה מושלמת אחד בתוך השני ושוקל מעט היא מאוד משמעותית. אני מוכנה לשלם בשביל נוחות, אבל לא 250 ש"ח...
(מה גם שהערכות שראיתי לא משתוות בכלל לערכה של Doite). הייתי שמחה אם היה לי ממי לבקש שישלחו לי מדרום אמריקה
, אבל מה לעשות שאני לא מכירה אפאחד שיכול לעשות את זה... תודה בכל מקרה על העצה, אולי אני אנסה לראות מה אפשר לאלתר. אבל אם למישהו יש עוד רעיונות לגבי ערכות כאלה "מוכנות" אני ממש אשמח לשמוע.

shaishoo

New member
הערכה שלי

נכנסת כולה בתוך נרתיק שורש הבלון גז נכנס לתוך הפינג'ן, בקצה הראש של הבלון (אפשר לסדר אותו בניחותה) , יחד עם זה יש שפורפרת ארוכה עם סוכר, שקיות עם תבליני תה או שקיות תיונים, הסכום נכנס גם בסבבה. בקיצור רק הסיר חסר אבל הוא נמצא בתחתית התיק ממולא בבגדים כדי לחסוך מקום או בעגבניות שלא ימעכו... דרך אגב עוד כלי מצויין לטיולים זה הקופסא של האבקת מרק זאת עם הפקק האדום עם הסגר הארמטי, פשוט נולד להכיל שקיות עם תבלינים בתוכו בלי שישפכו !

omer66721

New member
הערכה שלי הייתה

סיר פשוט וקל בנפח של ליטר וכף. הסיר משמש גם ככוס, גם ככלי בישול וגם כצלחת כי פשוט אוכלים ישר ממנו. בתוכו הייתי שם את המיכל של הגזיה, הכף ודוחס שם גם שקית זיפלוק עם סוכר ותיונים ועוד מה שנכנס...

shaishoo

New member
../images/Emo6.gif ערכה קפיטליסטית

הערכה שלי טיפה יותר סוציאליסטית, הסיבה לסיר הגדול כי תמיד בישלנו ל3-4 איש, אז הכמויות לא נכנסות לסיר ליטר וגם כשעושים מוקפץ בטראק צריך סיר גדול לא שאני מזלזל הערכה שלך נשמעת סבב לאדם אחד מקסימום 2.... אבל לא נחמד לשתות תה בזמן הבישול ? זרוק עוד כוס שתיים פנימה...

jeshu

New member
כוהליה היא גם ערכה לבישול וגם יש בה את אמצעי הבערה. אבל זה יקר

pako27

New member
לקולמן יש משהו זול שעושה את העבודה

לקולמן יש ערכת כלים(מסטינג)קטנה ,קלה וסה"כ מספיק למטייל או זוג . זולה מאוד 60-70 ש"ח מאלומניום !!!

jeshu

New member
"מאלומניום" זה קצת חסרון הוא פשוט מעט כורוזיבי,בייחוד עם אלכוהול,ולא הכי בריא.עדיף פלדת אל חלד או אלומיניום מצופה בטפלון.

pako27

New member
הכול ביחס למחיר

ערכות מצוינות כולל כוהליה יש במגוון מחירים ....... משהו אכותי יש לטראנג'יה אבל זה יקר יותר !!!

jeshu

New member
אני יודע אגב טרנגיה,כשקניתי את הערכה היא הגיע עם מכסה פלסטיק לסירים/מחבת שנהרס תוך כדי שימוש בגלל השימוש ועל זה החברה לא הסכימה לקחת אחריות.

למעלה