ערכנו חוזה - ארוך....

מלמלה

New member
ערכנו חוזה - ארוך....

אחרי מריבה גדולה ואיבוד שליטה שלי וזה היה על איך להכין לה את השוקלית... אמרתי לה לקטנה שלי שאנחנו צריכות לשבת ולשוחח באופן רציני על איך לא לריב זה לקח יומיים וביום שישי בבוקר היא הביאה לי נייר ועט שנכתוב חוזה היא היתה הראשונה והעלתה את הדברים שמפריעים לה ושהיא רוצה: לשחות בבריכה בלי מצופים שכל פעם שהיא אומרת צריך ללכת לבריכה כל פעם שהיא רוצה שיקנו לה פיצה שלא יצעקו עליה בבית ושיהיה נעים בבית שהיא תקבע הכל ביום ההולדת שלה (שמתקיים בסוף דצמבר)וגם לקנות עכשיו את הסוכרית לעוגה אח"כ אני רשמתי על הצרחות, על דחיית סיפוקים, והקראתי לה והסכמתי/סרבתי לדברים סיכמנו שלפעמים היא תוותר על בריכה ולפעמים אני אוותר על טיול או יציאה (יש בעית יציאה מהבית למי שזוכר) הסברתי שבלי מצופים זה רק אחרי חוג השחיה ואחרי אישור המציל בבריכה שפיצה מקבלים פעם אחת בשבוע כנ"ל הליכה למכולת לקניית ממתקים שצעקות זה לכולם היא עלי ואני עליה וכן הלאה זה מאוד מצא חן בעניה ואני מקוה שחלק מזה יופנם היא כל כך חכמה וכל כך מבינה ומנסה אבל לא תמיד יוצא לה כשהיא התחילה לצרוח בכעס אמרתי לה שהיא חתמה על חוזה... זה עזר - עד לצרחה הבאה

b a r b a i m a

New member
מלמלה יקרה-כל הכבוד לשתיכן!!

אני בטוחה שזה קשה מאד והרעיון של חתימה על החוזה - חשוב מאד. לא יהיה קל לעמוד בו (מנסיון) אבל כשמתחילה מריבה - ישר לרוץ ולנופף בחוזה ולומר - חתמנו צריך להירגע!! זה מעלה חיוך על השפתיים לשני הצדדים. בהצלחה. הכי חשוב - חתמתן על החוזה? כי אם לא הוא לא תקף

מלמלה

New member
האמת שלא כי עדין אנחנו בשבלי מו"מ

הבעל אמר שהוא רוצנ לאשר והיא אמרה לו שזה רק בינה ובין אמא

zivadina

New member
בהחלט צריך לשתף את האבא

אם זה נוגע רק לשתיכן, לא צריך, אבל אם מדובר בנהלים בבית, יש בהחלט לשתף את האבא, כדי לזכות בהסכמתו ותמיכתו לקיום החוזה, וזה גם שיתוף שלו באחריות על חינוך הילדה. כל הכבוד לשתיכן, וגם לאבא שרוצה להיות מעורב!!!

אפלטונה

New member
מקסים.

אני חושבת שזה עזר לה לעשות סדר ולשים פרופורציות לדברים. כי אם אומרים לא לפיצה - זה נחווה אצלהם אולי כמו "אף פעם" אבל אם כתבתם שיש פיצה פעם בשבוע - היא יכולה לדחות את הסיפוק כי היא יודעת מתי תהייה הפעם הבאה. אהבתי, אפלטונה

פרחבר

New member
כבר כמה שנים שיש לי חוזה חתום עם

הענק, בו סיכמנו כמה וכמה דברים, בנתיים הוא מתנהג כרגיל, כלומר חוזה או לא, הוא עושה כרצונו. אבל, כאשר יום אחד (מזמן) ביקשתי ממנו לעשות שיעורים, אמר "יש לי פטור"
, הלך, הביא את האבחון והראה לי בהמלצות "הפחתת שיעורי
,
מרוב צחוק ויתרתי לו...

דליה.ד

New member
שיטת החוזים ההתנהגותיים

איזה חכמים היו הפסיכולוגיים ההתנהגותניים אה?
אנחנו משתמשים בשיטה לפי הצורך לפעמים בחוזים מילוליים ובלתי כתובים ולפעמים בחוזים כתובים וחתומים.

למעלה