ערכי הציונות

Peace2002

New member
ערכי הציונות

מה זה? מזה הדבר הזה "ערכי הציונות"? כל אדם כמעט בארץ יגיד לך שהוא גודל וחונך על "ערכי הציונות". המתנחלים במאחזים הבלתי חוקיים אומרים שהם חונכו על ערכי הציונות, וכך אומרים גם סרבני השטחים. אז מה זה? תשאל עשרה אנשים מהם ערכי הציונות, תקבל עשר תשובות שונות. מהם ערכי הציונות המסתוריים הללו, ולמה כל אחד כל כך בטוח שהערכים שלו הם ציוניים?

eviv

New member
מסיבה אחת..

שהיו הרבה פלגים לציונות היה את הזרם של "המפפדל" היה את הזרם של הסוציודימוקרטיה כמו "מרצ" והיה גם פלג שמקושר ל"חרות" של היום לכן אתה שומע הרבה סרבנים והרבה מתנחלים אומרים שהם גודלו על ערכי הציונות אתה צריך להבין מה זה ציונות כדי להבין מאיזה כיוון כל אחד מסתכל על זה הציונות זה בעצם תחושת הלאומיות שהעם היהודי חש בתפוצות בסוף המאה ה18 רגש הלאומיות אז היה עז גם בעמים אחרים כמו העם הגרמני האיטלקי וכולי ואז זה גרם להרבה עמים לדרוש מדינה עמצאית שבכל מקרה רצון זה יצא לפועל ראה: תק´ אביב העמים הלאום מכיל הרבה דברים זה בעצם הדבר שמסביבו האנשים מתאחדים אם זה הסמלים המשותפים אם זה ההיסטוריה המשותפת ואם זה הדת כל אחד חושב שערך אחד מעל ערך אחר לכן היום יש את המפדל המאמינה שהדת היא זו שצריכה לקבוע את הלאום ויש כאלה המאמינים שכל האנשים שמחשיבים עצמם יהודים צריכים ליהיות יהודים בלי קשר לאיזה דת הם שייכים אם בכלל

.המוסד

New member
הסרבנים אינם ציוניים

ואם הם אומרים זאת, הם משקרים, הערכים המרכזיים של הציונות נגזרים משמה הפשוט--ציון כלומר ארץ ישראל ועם ישראל, זה הכל, מי שמתנגד להתיישבות בארץ ישראל ודורש וויתורים בארץ ישראל או על העלייה, הוא פשוט לא ציוני, כל כך פשוט הזרם של מרצ איננו ציוני, מרצ חותרת למדינת כל אזרחיה אך איננה אומרת זאת במוצהר במצעה, וחבל

EverMan

New member
תגיד לי , כמה יחידות דמוגגוגיה אתה

בבי"ס ? ציוני הוא אדם שרוצה מדינה יהודית ומעוניין בהפרחת א"י. אין פה שום ציון לשטח מסויים. נקודה. ברור ? לכן , אתה מדבר באוויר. כל אדם שרואה את ישראל כמדינה יהודית , ורוצה לפתחה - הוא ציוני. נקודה.

eviv

New member
א"י זה דבר גדול...

א"י כוללת את ירדן ומשתרעת עד עירק וכוללת גם את סיני אני לא חושב שזה נכון לצאת למסע הכיבושים הזה מרצ לא תומכת במדינת כל אזרחיה כפי שאתה אומר... מרצ אומרת שיש זכויות לכל אזרח ואזרח ואי אפשר להפלות חינוך בין גזעים שונים מרצ מאמינה שהלאום לא נקבע לפי הגזע. זה לא נכון? תתפלא לשמוע אבל מרצ היא בעד מדינה יהודית...

.המוסד

New member
מרצ מוכנה לוותר על ירושלים

איך היא ציונית? אני מבין מי שמתנגד למלחמות התפשטות גם אם הוא מקבל את צדקתן אבל נסיגה מירושלים? וירושלים זה ירושלים כולל השכונות הערביות והמסגדים הערביים, מי שמוכן לסגת מירושלים הוא לא ציוני נקודה, ולא כפי שענבר אומר, מה שרובין אומר שחצי מהעולם ציוני, עשה מהכושי שבאו"ם ציוני מבוש ציוני אפילו מאוכלי הצפרדעים באליזה עשה איש העבודה לציונים למופת אז לא, ציונות היא לאומיות יהודית המתבססת על שתי עקרונות מרכזיים, עם ישראל וארץ ישראל, נכון שיש ציוניים לא יהודים, כמו וינגייט ומשוררים אנגליים במאה הקודמת שבהחלט היו ציוניים, אבל תמכו בציונות והתיישבות היהודית בארץ ישראל מי שמתנגד אליה איננו ציוני, אפילו עושה זאת מטעמים "מעשיים" כפי שמי שתומך בשימוש בצבא מטעמים מעשיים בלבד איננו פאציפיסט הלאום נקבע על פי הגזע, ולמעשה גזע היא מילה כמעט נרדפת ללאום "בלי ההבדל דת גזע ומין", "בלי הבדל דת לאום ומין" הלאום נקבע על פי הדם, כפי שמשפחה נקבעת על פי הדם, אך בכל משפחה ובכל אומה יש יוצאי דופן, אלו נקראים ילדים מאומצים או "מתגיירים", ואלו בני האומה-המשפחה ככל הבנים מרצ תומכת במדינת כל אזרחיה, אף שאיננה אומרת זאת במפורש

לקחת בעלות על הציונות

פלורליזם, זה לא בשביל המוסד. מר "שלום" פתח בדיוק בנושא הזה דיון, על כך שכל אחד טוען שהוא ציוני גם אם הם גדלו בשני עברי המפה הפוליטית, ובא המוסד ואומר "אני יודע מה זה ציונות" ונוסף על כך, הוא קובע ש60 אחוזים לפחות מאזרחי ישראל לא ציונים, מעניין לא? הציונות היא הלאומיות היהודית, הרצל, כציוני, שקל להקים מדינה יהודית באל-עריש המצרית, בקפריסין ובאוגנדה. בן גוריון הציוני הסכים לקבל מדינת ישראל מינימליסטית בועדת פיל ב37. מתוך מצע התנועה הציונית "עם ישראל לא יהיה שולט ולא נשלט בעמו" ואת זה ראיתי במו עיני, האם זה מתקיים? האם תומכי הכיבוש עדין ציונים? ציון=ירושלים, האם ציון=אבו-דיס? האם ציון=רצועת עזה? מרצ לא חותרת למדינת כל אזרחיה, זה פשוט שקר, יש להבחין בין הסברנים הקולקטיבים לסרבנים הסלקטיבים, אני מכיר סרבן, לוחם גדול, שהוא מתנגד לכיבוש בדיוק כמוני, רק שהוא לוקח את הצעד הזה של לסרב, ואני לא אקח, הוא עדין ציוני.

למעלה