ערכים

קח זמן

New member
ערכים

שלום, אני לראשונה בפורום. הנושא מסקרן כי אני בתקופה בה יש לי דרגת חופש גדולה לעשות שינוי בחיים, וכמובן לעשות אותם נעימים עוד יותר. ראיתי כאן הודעה מעניינת ממנה הבנתי כי עלי לברר את הערכים שלי תחילה (נדמה לי שלא מדובר בערכי מוסר שאני מקבל אותם עלי, אלא בערכים שאני נמשך אליהם מחמת אישיותי). אשמח לשמוע קצת הרחבה על הנושא. איך תכל'ס שלש אחרי שלב אני מברר לעצמי מה חשוב לי יותר ומה פחות? האם יש איזו טכניקה מועילה? תודה

dnxtep

New member
טכניקות

שלום לך, באופן כללי הערכים הם אחד הדברים העיקריים שמניעים אותנו בחיים וככאלו אנחנו מחפשים אותם כמעט בכל דבר שאנחנו עושים. כשהם נמצאים שם אנחנו מרגישים טוב עם הסיטואציה וכשאינם אנחנו חווים סוג של קושי. אם אתה רוצה לברר לך את הערכים העיקריים שלך אתה יכול לבדוק את שני סוגי הסיטואציות האלו (סיטואציות שהיה לך בהם טוב וחוית הצלחה בחיים וסיטואציות שבהם הרגשת לא נעים ולא טוב) לגבי כל אחת מהסיטואציות אתה יכול לשאול את עצמך מה היה שם שעשה את ההבדל. לדוגמא: חוויתי הצלחה וכייף בזמן הלימודים שלי - קודם כל היתה שם למידה של דברים חדשים, הייתי בחברת אנשים והרגשתי חופש. בעבודה הקודמת שלי הרגשתי תסכול כי הייתי לבד, כל הזמן עשיתי אותם דברים והייתי כבול. בדוגמא הזאת יתכן שחלק מהערכים שמנחים את האדם הם התחדשות/למידה, שיתוף/חברה וחופש. כמה שתיתן יותר סיטואציות ויותר פירוט כך יתבהרו יותר הערכים שלך. תרגיל נוסף אפשרי הוא להסתכל על הערכים מעיניים של מישהו אחר. עושים זאת ע"י כך שאתה כותב על מה חשוב לך אצל אחר. למשל קח לך 3 אנשים שאתה מאוד מחשיב ומעריך ופרט מה הדברים שאתה מעריך אצלם. יש סיכוי גדול שמה שאתה מעריך אצלם קשור לערכים שלך. גם כאן ככל שיהיה יותר פירוט תבוא יותר בהירות בהצלחה

קח זמן

New member
נהניתי לקרוא

המיתודה שאתה מציע שופכת אור ומסלקת עמימות. מעניין שזה מדבר אלי בו זמנית גם אל הרציונל וגם אל האינטואיציה והרגש. נראה לי שכדאי לי להשקיע כאן עבודה למידה מפורטת מפני שכך אהיה מודע יותר לעצמי. אז אוכל לבחור לא רק יעדים בעלי סיכוי להתאמה בשבילי, אלא גם להמנע מלתכנן להכנס למצבים בעלי פוטנציאל לבאסה.

dnxtep

New member
שמחתי לסייע

ואשמח אם תשתף אותנו איך עבדו עבורך התרגילים (אם יתאים לך) עבודה מהנה,

yaelmmmmm

New member
תוספת ערכים

בנוסף למה שניצן כתב כאן, אפשר גם לתקוף את השאלה בפשטות: מהם 10 דברים שחשובים לך ביותר בחייך? עכשיו צמצם את הרשימה ל-5. עכשיו צמצם ל-3. פרט לגבי כל אחד מהשלושה... יעל אוספובט יועצת ומאמנת

קח זמן

New member
אגב היכן אפשר לקבל אימון ממשי

והיכן אפשר ללמוד להיות מאמן? (נניח בירושלים). זה נשמע לי מרתק ואני לא יודע על זה הרבה. שוב, בתודה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אתה מוזמן לקרוא בשאלות הנפוצות

יש שם גם התייחסות לשאלה כיצד לבחור מאמן אישי ואינדקסים של מאמנים, וגם הסבר על בחירת בית ספר לאימון.

למעלה