ערכים לB12 - ??

3שרונית

New member
ערכים לB12 - ??

שלום לכם, האם מישהו יודע מהם הערכים לB12 , אני שואלת כיוון שבקופ"ח מאוחדת הערכים האופטימליים מתחילים ב- 180 ואילו בקופ"ח כללית הערכים הנורמלים מתחילים מ-200 , בבדיקת שעשיתי יצא 181 , אז זה טוב או לא?? אוףף אני מבולבלת לגמרי, תודה לכל מי שיוכל לעזור לי בעניין. הרבה בריאות לכולנו

yamit23

New member
זה תלוי במעבדה...

ממה שלמדתי מכמה רופאים ועוסקים בתחום, לעתים במעבדות שונות יש שיטות מדידה שונות, ולכן באופן כללי בבדיקות דם, תקינות או אי-תקינות של ערכים היא תלויה במעבדה. לכן משנה מה שכתוב בטופס הבדיקות שאת אוחזת בידך. שימי לב, שבכל מקרה מדבר על סקאלה, וישנה משמעות עם הערך נמצא בחלקה התחתון, המרכזי או העליון. אם במאוחדת, 181 נמצא בקצה התחתון של הסקאלה, בכללית - קצת מתחתיה. הפרשנות הספציפית של הממצאים צריכה להיעשות ע"י הרופא שהפנה אותך אל הבדיקות, המכיר אותך ויודע לקשר בין זה לבין נתונים נוספים. אני יכולה לספר לך שמנסיוני, קרה ל פעם, דווקא על בדיקת B12, שהרופא ביקש ממני לקחת תוסף למרות שהוא היה בתוך הטווח, אך נמוך יחסית, והוא רצה להגדיל את המרווח. ומצד שני, בבדיקות אחרות נאמר לי כי אמנם התוצאה מחוץ לסקלה, אך זה לא משמעותי. בקיצור - תתייעצי עם הרופא שלך, אל תילחצי בינתיים, ובעיקר - תרגישי טוב

מומין2

New member
מה שיצא לך בבדיקה הוא ממש על הגבול.

גם אני עשיתי בדיקה של B12 ויצא לי פחות..אני עכשיו לוקחת תוספים.. חסר לך בגלל שאת צמחונית?(ככה זה אצלי)

B Positive

New member
3שרונית שלום,

תנסי להכנס לאתר של קופ"ח ולבדוק בתוצאות הבדיקות את הערכים שאליהם הבדיקה מתייחסת. הם בדרך כלל לצד הבדיקות הם מראים את ערכי הנורמה המקובלים. לפי אתר מכבי הודעות לבדיקת Vitamin B12 Intermediate: 211 - 246 pg/ml ממוצע Deficient : 211 pg/mL - חסר ממליצה לך לעיין באתר www.infomed.co.il יש המון מידע על כל סוגי הבדיקות. מניסיוני חוסר בויטמין קל לטיפול ע"י תוספים או זריקות (במצב קיצוני) אז כדאי פשוט לטפל בכך. העתקתי לך מידע לגבי הויטמין מאתר אינפומד (משום מה אין אפשרות לקשר ממילון המונחים): ויטמין B12 (ציאנוקובלאמין, קובלאמין) לועזית: vitamin B12, cobalamin, cyanocobalamin ויטמין מקבוצת (קומפלקס) B, חיוני לסינתזה של חומצות גרעין (החומר הגנטי) בתאים, לתפקוד תקין של מערכת העצבים, ולניצול של חומצה פולית - ויטמין אחר מקבוצת B. ויטמין B12 נספג רק בנוכחות גורם אינטרינסי, חלבון המופרש בקיבה. חסר של ויטמין זה פוגע בכל רקמות הגוף, במיוחד באלה המכילות תאים שמתחלקים במהירות. ההשפעות החמורות ביותר של חסר הן אנמיה ממארת וניוון של מערכת העצבים. מצוי רק במזונות שמקורם מן החי. מקורות טובים הם כבד, דגים וביצים.

לא טוב! בלי קשר למינימום של המעבדה

קחי B12 תחת הלשון - פעמיים ביום למשך שבועיים, אח"כ רדי לפעם ביום עד תום הבקבוק. הפסיקי ל- 10 ימים וחזרי על בדיקת המעבדה. אם לא היה שינוי משמעותי - חזרי לקחת פעמיים ביום אם הערך סביב ה- 300 - המשיכי לקחת כל יום בקבוק נוסף בדקי שוב בסופו (לא לשכוח 10 ימים "נקיים") אם הערך עלה לסביבות ה- 500, עברי לפעם ביומיים. בתום הבקבוק - חזרי על בדיקת המעבדה. אם הערך נמוך מבדיקתך הקודמת - את צריכה לההגביר לקיחה אם הערך נשאר קבוע, את יכולה לנסות לקיחה פחות אינטנסיבית: פעם ביומיים / פעמיים בשבוע. אחרי 3 חודשים - בדקי שוב. המטרה להגיע לספירה יציבה גבוהה. אני לא מכירה בעיות שנובעות מעודף B12

3שרונית

New member
תודה לכולכם ..../images/Emo51.gif

אני קצת בעייתית בעניין לא מוכנה להיכנע לפיברו' , מן עניין כזה שאם אני אתעלם מהפיברו' בסוף אולי ימאס לו ממני .... אבל כנראה שאין ברירה אז אני אתחיל לפחות לטפל בעניין של ה- B12 תודה שוב לכולכם על התשובות, אני אפעל הפעם לפי עצתה של נאווה בריאות ואושר לכולנו

למעלה