עריפת ראשים

ערסlight

New member
עריפת ראשים

קורה לנו הדבר הצפוי. ברגע שנגמרה המלחמה מבחוץ מתחילה מלחמה מבפנים. לא יצא טוב? מישהו ישלם. אנשים לומדים מטעויות. אנחנו בוחרים מנהיגים חדשים חדשות לבקרים. בשעת מבחן אנחנו משלמים מחירים מופקעים על חוסר נסיונם וברגע שהם צוברים קצת נסיון... [ומתוך כך, גם קצת ענווה ומודעות למוגבלויות] אנחנו מסלקים אותם ומביאים חסרי נסיון חדשים. ואני נזכר בסיפור. פעם היה יהודי בגולה, איש עשיר ועתיר נכסים. היה לו מאד קשה לנהל את נכסיו הרבים אז לקח לו עוזר. בוגר ישיבה עני ומלא אמביציה. לימים, העוזר בנה לעצמו בית מפואר, כירכרה רתומה ל-2 סוסים וכאלה. חבריו של הגביר אמרו לו... שמע, הוא בטוח גונב אותך. לא יתכן שכל הנכסים שהוא צובר זה מהמשכורת. והגביר ענה... אני יודע שהוא גונב. אבל הוא כבר שבע. אם אני אביא אחר... גם הוא יהיה רעב.

דיברנו על זה אתמול במשרד ../images/Emo141.gif

חשבנו מי יכול לבוא במקום אולמרט במקרה שהוא יודח. לאחר ניפוי כל המועמדים בעלי הניסיון והכישורים (הם הרי כולם מושחתים), הגענו למסקנה שהיורש הראוי הוא ארקדי גאידמאק. איש טוב, עוזר לעניים, מבין במלחמות. ונראה מישהו אומר משהו נגדו.

N D R

New member
לא רק חוסר הנסיון שיחק כאן תפקיד

יש כאלו שיכולים וכאלו שלא

ילוטייל

New member
כבר מציעים את ריבלין לנשיא.

איזה מדינה נפלאה. מי באמת לדעתכם יכול להיות רמטכ"ל? אולי מינוי של הרב עובדיה נגיד אריאל אטיאס כזה [שר התשקורת דהיום]? אולי הרבנית עמאר?

d a n i e l s 5

New member
הרב עובדיה מול נאסראללה.

אין ספק שלפחות בלבושת הם מתאימים. וכבר אמרו חכמים שהעיקר הבגדים :)

ערסlight

New member
נכון

רק... איך תדע את זה? זה קצת כמו לחרוץ דין של רופא מנתח ע"פ הניתוח הראשון.

מיי לי

New member
לא נכון

אם מדובר בדיני ממונות ניחא, אבל מדובר פה בדיני נפשות. וכאן אסור לטעות אפילו פעם אחת!!!!!!

מיי לי

New member
צריך לדעת לקבל החלטות

בכובד ראש, בלי שיקולי אגו, פוליטיקה, קואליציה ועוד... לזהות את הבעיה, להבין שזו מלחמה ולא מבצע, לבדוק את כל האלטרנטיבות, לנתח אותם, להכין להם תרחישים שונים, ולבחור באלטרנטיבה הטובה ביותר. כל מנהל מתחיל לומד את זה. הם התנהגו כחובבנים נפוחי אגו, והעובדה שהעם התאחד סביבם, ניפחה להם את האגו מעבר לכל פרופורציות. עד כי נשכחו החיילים, הציוד שהם זקוקים לו, המזון, הדרך המבצעית הנכונה, הטיפול בעורף, הכל. הם הרי בסופו של דבר קיבלו החלטות נכונות, אבל תמיד מאוחר מדי. החלטה שמתקבלת מאוחר מדי מניבה כישלון. כשיש כישלון, צריך לקחת אחריות ולהתפטר ולא לחכות שהעם יעיף אותם.

הוא שאמרנו ../images/Emo141.gif

בכובד ראש, בלי שיקולי אגו, פוליטיקה, קואליציה ועוד... רק גאידאמאק.

Ianp

New member
נכון אבל רבים רוציפ מיד לערוף ראשים

אם סתם בגלל התלהמות ופורקן לתיסכול ואם משום שמנצלים בציניות הזדמנות "פז" מתוך התנגדות עקרונית ל"קדימה". חשוב לבדוק ביסודיות תקופה ארוכה לאחור, תפישות וקונספציות (אפשר גם תיפקוד הממשלה החדשה אבל זה לא הדבר העיקרי). מאד יתכן למשל שמעבר להזנחה וטעויות בשנים האחרונות רמטכ"ל וראש אמ"ן אנשי חיל האויר, מוכשרים ככל שיהיו התאימו יותר לראש ממשלה כמו שרון אבל שורש הכשלים הוא לא היום ולא לפני שלושה חדשים.

מיי לי

New member
שורש הכשלים אולי נטוע בעבר

אבל מה זה משנה? יש עכשיו!!! עכשיו יש בעיה!!! צריך לפתור אותה עכשיו!!!! הם לא ידעו לעשות זאת. הם טעו בכל תחום אפשרי. זו לא ציניות. זו עובדה. אם היית ממנה אותם למנהלים בחברה שלך והיית מפסיד מליוני שקלים אני בטוחה שהיית מעיף אותם מהניהול מבלי להניד עפעף!!! לא היית נותן להם צ'אנס לעשות את הטעות השניה!!!

Ianp

New member
מדובר בעכשיו - צריך לבדוק הכל אבל

סתם עריפת ראשים איננה במקום, מה פתאום? אם היה בחברה שלי מנכ"ל חדש והחברה הפסידה הון, בשום אופן לא הייתי מיד עורף את ראשו, למה? הייתי בודק הכל, את מה שהיה הרבה לפני (וכמובן עוד אספקטים כמו תיפקוד במצב הנתון אבל מכאן עד לקפוץ למסקנות המרחק רב).

קליל 1

New member
הכשלון יתום..

והתקשורת..מחפשת את האב..ומנסה להתאים את הD.N.A. לכל אחד מהמעורבים..ראש הממשלה,שר הבטחון,הרמטכ"ל,המודיעין,חלוקת התקציבים הפנימית בצבא,

אא ניר

New member
כתבת שאנחנו בוחרים מנהיגים חדשים..

.. חדשות לבקרים ? אההם... אנחנו שנינו אזרחים באותה המדינה ? מי חדש, מה חדש ? דוד בן גוריון משה שרת לוי אשכול גולדה מאיר יצחק רבין מנחם בגין יצחק שמיר שמעון פרס בנימין נתניהו אהוד ברק אריאל שרון מי פה חסר נסיון ? ברק ? רמטכ"ל, שר פנים, ושר בטחון ? מה חדשות לבקרים ? על מה אתה מדבר ? אולי, אולי, אולי נתניהו היה במידת מה חסר נסיון, אבל לא בכך היתה נעוצה סיבת הדחתו כי אם באופיו הבעייתי, כמו גם ברק. ואולמרט ? אל תשכח שבעלדי התקלה במוחו של שרון, לעולם הוא לא היה נבחר. ...נו..טוב..

maof

New member
נו...

מה חדש
מעוף

למעלה