ערים תת-קרקעיות

ערים תת-קרקעיות

אני מניח שרוב המערכות כוללות ערים תת-קרקעיות (של גמדים, אלפים אפלים ודומיהם), כך שלכול מי שבנה עולם כזה או אפילו רק הנחה, יצא להכיר כמה ערים כאלה.
זו בעיה שעדיין לא התגברתי עליה. איך ערים כאלה בנויות בדיוק? אין ממש מה לאכול שם, בהתחשב בעובדה ששום דבר לא ממש צומח מתחת לאדמה, וגם אין נחלים זורמים או בורות מים. בשום מקום לא מצאתי תיאור של איך זה בדיוק עובד...
מישהו יכול לעזור?
תודה =]

דמבוס

New member
במידה ונתעלם מהתשובה - "קסם"

אז יש מי תהום, שניתן להשתמש בהם. ובמובן של מזון, יש מגוון פטריות וירקות תת-קרקעיים, ויש חיות מסוימות שגדלות מתחת לקרקע ואפשר לאכול אותן.

ומעבר לזה, קסם - שיגורים, זימונים, יצירה וכד'...

DIDGIN

New member
הפיתרון שאני השתמשתי בו

היה שהמזון של תושבי העיר עדיין גדל מעל פני הקרקע. יש להם אדמות חקלאיות שמעובדות או שהם תלויים לחלוטין במסחר, כך שכל הקיום של העיר מתאפשר בגלל שיש להם משאבים שאחרים צריכים (כמו מתכות יקרות ממעמקי האדמה). גם בערים על קרקיות יש מעט חקלאות בשטח העיר עצמה והיא משיגה אוכל ממסחר או מקרקעות מחוץ לגבולות העיר.

או שוד וביזה

הרבה קהילות שלא יכולות לייצר משהו ולא לסחור תמורתו, פשוט גונבות.

כמו שיש שודדי ים ושודדי דרכים, תושבי העולם התת קרקעי יכולים לצאת החוצה בלילות חשוכים כדי לגנוב ירקות, צאן ובקר.

JuffoWup

New member
אהבתי את רעיון הביזה

עיר עצמאית ברקע של פנטזיה למשל יכולה להסתמך על סוג של עובש או פטרייה זוהרת, שהיא גם אכילה. כלכלה שלמה יכולה להתבסס על הפטרייה הזו- שמשמשת גם לאוכל לתושבים ולצאן, תאורה, חומר בניין (בעיבוד נכון), תרופות וכו'.
יהיה מאוד מעניין ליצור כלכלה כזו שבה ערך המטבע מסתמך על פטרייה.

DDN

New member
לא מדוייק

האמת, אני התחלתי מערכה (שנשארה תלויה באוויר) בעולם שבו אין אור שמש, ולכן הדברים ה"ירוקים" לא צומחים.
אז דיברתי עם ביולוגית, שעזרה לי לתכנן ממה התפריט של האנשים מורכב

פטריות, תפוחי אדמה, ועוד פקעות ושורשים למיניהם.
מבחינת בשר - זו לא בעיה - יש מספיק בעלי חיים שאוכלים את הפסולות של השורשים או שהתפריט שלהם מורכב ממשהו שלא צריך אור כדי לצמוח, ואתה יכול לצוד/לגדל את בעלי החיים האלה בשביל חלבון ושומן.

למה שלא יהיו נחלים זורמים? יש לא מעט סיפורים על נחלים תת-קרקעיים (אחרי הכל, מאיפה המים בבאר מגיעים?)

וכמובן יש את התשובות שדידגין ודמבוס הציעו.

ogmios

New member
הייתי שמח לשמוע עוד על עולם המערכה הנ"ל

הרעיון נשמע מעניין.

האם חוסר האור התבטא רק בחוסר של "ירוקים" או שביטלת כליל את אפקט הראיה במשחק?

DDN

New member
בתכלס

לקחתי את הרעיון של עולם המערכה של MIDNIGHIT, מישמשתי אותו עם הרעיון של "מה היה קורה עם AVOOZL היה מנצח בסוף QFG4" ובניתי עולם מערכה שבו לפני כמה עשרות שנים היה אירוע מכונן ובו "הרעים" ניצחו" והעולם הוא מה שנראה אחרי (אם אתה יודע או לא - עולם המערכה של MIDNIGHT נבנה על הרעיון של "שר הטבעות במקרה שסאורון היה מנצח")

אז כמובן שבעולם אפל כזה, אתה צריך להגן על האלמתים שלך מהשמש בכך שאתה חוסם לחלוטין את השמש. היום הכי "בהיר" שם היה משול ליום ערפל אצלנו (כלומר, יש אור, אבל מאוד אפור-אדום שכזה)

וכו'

באנדרדארק הרשמי יש מין פרות קטנות..

שנקראות רות'.

אם אני זוכר נכון, במנזוברנזן יש איזה אי שבו העבדים של האלפים האפלים מגדלים אותן והאלפים האפלים עושים מהן סטייקים.

מירטל

New member
הייתי שואלת לגבי חמצן, יותר מאשר שני הדברים

שציינת :

מעיינות תת קרקעיים ( ונחלים תת קרקעיים) אלו דברים נורמליים לחלוטין גם בעולמינו הלא קסום, המעיינות ורוב הבארות שואבים מיים ממקורות תת קרקעיים ( זה למעשה ההבדל בין באר - שמסתמכת על מקור מיים תת קרקעי ובין בור מיים שאמור לאגור לתוכו מיים זורמים ממקורות אחרים).

מזון - או לחלופין - איך צמחים עושים פוטוסינתזה כאשר אין להם שמש ( כי ברגע שיש לך מקור צמחי אתה יכול לבנות עליו מערכת אקולוגית שלימה של חיות )?
יש שתי הצעות, ושתיהן מסתמכות על מקור החום הפנימי של הכדור ( אם יש לך אחד כזה) - או חום של לבה שמאפשר את האיחוד של המיים ווהחמצן לסוכר, והשני על אור שמייצר החום של הלבה, שוב-המקרה השני הוא לא מוכר בעולימנו הלא קסום, אבל יש חיידקים שמסתכים על החום שבגייזרים בכדי ליצור אנרגיה, כך שאתה אפילו לא צריך לעבור לגישת ה"קסם". אם אני לא טועה, במערכות אקולוגיות בחלל ( חלליות ענק שמשמשות בסיסים ניידים ומסוגלות לתחזק את עצמן) מסתמכים גם על אור וחום של מקור גרעיני, גם בכדי ליצור את התהליך הראשוני של הפוטוסינתזה.

אבל יכול להיות שכל מה שכתבתי למעלה לא יהיה רלוונטי - יהיה הרבה יותר מעניין לשחק באמת עיר תת קרקעית שמסתמכת על קשר לחלל החיצון - עיר שחייבת את הקשר לבחוץ בכדי להאכיל את תושביה ( מה קורה שחבורת גובלינים/מפולת חוסמת את הנתיב?), או לחלופין - עיר שמשתמשת במחזור של חומר שהובא מבחוץ ( פיטריות הם המנקה הטבעית של הטבע) בכדי לשרוד, אבל לאט לאט האוכלוסיה גדלה/ הניצול עדיין איננו מאפשר הישרדות?

נראה לי שאלך על הפטריות

פתרונות אחרים לא נראים לי כל כך הגיוניים - לא נראה לי שקהילה שחיה מתחת לפני הקרקע תצטרך לעלות מעליה בשביל חקלאות, או שתסתמך לחלוטין על שוד ומסחר.
פקעות לא נראים לי פתרון הגיוני כל כך, כי למרות שתפוחי אדמה הם שורשים, עדיין יש להם חלק שגדל מעל לפני הקרקע וצריך פוטוסינתזה, ככה שעדיין מדובר בחקלאות שדורשת אור שמש. תקנו אותי אם אני טועה?
(וכמובן שגידול בעלי-חיים הוא לא הבעיה אלא עדיין חלק מהשאלה של איך הם משיגים את הצמחים).

בקשר למים - צודקים, זה באמת לא קשה במיוחד.
בקשר לחמצן, אני פשוט מניח שגזעים תת-קרקעיים פיתחו ריאות חזקות שמאפשרות להם להתקיים על מעט החמצן שמגיע דרך המנהרות.

Geeks Israel

New member
יש ירקות שורשיים כמו צנוניות, לפת וכד'

שאפשר לגדל בתנאים הנכונים תחת אור מלאכותי. ככה שאפשר לבסס במשחק חוות גידול שכאלה, אם זו אופציה עבורך...

למעלה