עריכת וידאו ו Preview ב Premiere CS5

active3d

New member
עריכת וידאו ו Preview ב Premiere CS5

שלום לכולם,
חזרתי מטיול ארוך בחו"ל עם כ-200GB של קטעי וידאו שצולמו ב GoPro Hero 3+ Black Edition
כלומר סרטים ברובם באיכות גבוהה 1080p ושוקלים בהתאם לא מעט.

אני רוצה להשתמש בקטעים אלה ולהוסיף מוסיקה אך נתקלתי בבעיה ב Preview בתוכנת הפרימייר.
התמונה קופאת ואין זרימה טובה של הוידאו, כך שאני בעצם לא יכול להתאים את המוסיקה כמו שצריך או לצפות בפריוויו אמין.

המחשב שעליו אני עובד הוא נייד של DELL (לצערי אין לי מחשב נייח) i7 4GB RAM כרטיס מסך של AMD ומספיק מקום בדיסק הקשיח.
האם זו הבעיה במחשב? האם יש תוכנה שדורשת פחות משאבים ומאפשרת עריכה נוחה ופשוטה בסגנון רצועות וידאו ואודיו מקבילות עם אפשרויות CUT ?

חבל לי שכל המאמצים שהושקעו בצילום יירדו לטימיון ...
אודה לכל עזרה ופתרונות נוספים
תודה רבה
רועי545

IdoShkedi

New member
פייפן, זה במיוחד בשבילך

(פייפן הוא גולש בפורום שהתעקש שאין טעם להשקיע במחשב עריכה מוצלח)
&nbsp
הייתי ממליץ לעבוד בגרסאות CS6 או CC שמתמודדות מעט טוב יותר עם Full HD, אבל במחשב הנוכחי כנראה שזה לא ישנה, הוא לא חזק מספיק כדי להתמודד בזמן אמת עם כמות גדולה של וידאו באיכות גבוהה.
&nbsp
לא השוויתי לתוכנות עריכה אחרות, בהחלט יתכן שחלקן פחות תובעניות כלפי המחשב, אבל קח בחשבון שהחומר שלך באמת קשה לעיבוד והמחשב באמת לא כ"כ חזק - סביר שתיתקל באיזושהי רמה של קרטוע גם בתוכנות אחרות. הנה אינדקס:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=748&aId=99366
הקטגוריות שמעניינות אותך הן השנייה והשלישית (בתוכנות החינמיות אין רצועות וידאו מקבילות).
&nbsp
נשמח לשמוע השוואת ביצועים אחרי שתנסה תוכנות נוספות.

פייפן

New member
מי קרא לי???

ידידי כאח לי עידו, שכחת דבר פעוט....
אני כבר שנים מטיף שלא לחזור מטיול של שבוע עם 200GB של חומר ב 1639 קליפים שונים,
רק בשביל להראות לסבתא ביילע את הטרעק שעשיתי בקווקאז.
כך שסוג המחשב לא מהותי כאן.
** אני הייתי מטיל קוביה שתבחר 39 קליפים (בדילוגין) מהחומר ומטעין אותם לעריכה אוטומטית לסרטון של6:39 דקות

yair999

New member
פייפן צודק...

צריך להחליף.
.
.
.
את הלקוח.
הוא לא מתאים לקונספציה.
ורצוי גם להחליף את העם.
גם הוא לא מתאים לקונספציה.

active3d

New member
אין קשר לכמות

כרגע הכנסתי לתוכנה רק 4 קליפים אבל אין טעם להמשיך אם אי אפשר לערוך.
יש סרטונים, סרטונים בFAST MOTION, סרטונים ב 100FPS שדורשים עריכה, TIMELAPSE וכו'..
אבל הבנתי שאין מה להמשיך אם אין סטרימינג אפילו בקליפ פשוט (בלי שום מניפולציות או אפקטים) ורק המוזיקה ממשיכה להתנגן לה כאילו לא משנה מה SHOW MUST GO ON...
&nbsp
האמת שלא מדובר בשבוע אלא 6 חודשים טיול וכ 350GB קטעים באיכות נדירה שדווקא הצליחו לגרום לסבתא לגלות שלמרות גילה המופלג היא מצליחה לראות ב HD..
&nbsp
אם הבעיה היא המחשב....איזה מחשב כדאי לקנות? (שוב נייד) מה דעתכם על זה?
http://ksp.co.il/?uin=22562

yair999

New member
אם נייד

כאן יש דוגמה.
שדרוגים אפשריים:
- להחליף כונן פנימי רגיל ב- SSD (במעמד הקניה, יוצא זול יותר ממודל שבא עם SSD במקור).
- להחליף כונן DVD ב- HDD או SSD (כלומר לוותר על ה- DVD, ואם צריך כזה אז USB במארז חיצוני).
ןעדיין, ככלל - בנייח תקבל יותר עבור פחות.

AviadNt

New member
ואם לא בא לך להחליף מחשב..

תמיר את הקבצים לפורמט אחר. לפרמייר (ולא רק לה) יש בעיות בפיענוח של קבצים מגו פרו - המצלמה דוחסת אותם מאד.
המרה בMEDIA ENCODER לH264 בביטרייט של 30 מגה לא תפגע באיכות, והקבצים יתנגנו חלק.
אפשר גם עם ביטרייט יותר נמוך (בין 15-30), רוב הסיכויים שלא תשים לב להבדל - אבל בכל זאת תאבד מידע.
&nbsp
זרוק את כל הקבצים למדיה אנקודר, תן לזה לרוץ כמה שצריך (וזה ייקח קצת זמן..) ואחרי זה הכל ירוץ חלק בפרמייר.

אתה לא צריך להמיר קבצים ולא שום דבר.

המחשב שלך פשוט חלש מדי.

אם אתה עובד עם FULL HD אז 4GB RAM זה מישחק ילדים לעומת מה שאתה צריך.

בכדי לערוך FULL HD צריך לדעתי 16GB - רק בדוחק הייתי מסתפק ב-8 - ואולי אפילו עוד דברים שייתכן
שחסרים למחשב שלך בכדי להתמודד עם החומר.
זה שאתה מציין רק שיש לך כרטיס מסך של AMD לא אומר כלום, כי לא פירטת את מיפרטי
הכרטיס.

AviadNt

New member
כמה שטויות

אפשר לערוך HD גם עם 2 ג'יגה ראם והעריכה אפילו יכולה לרוץ חלק.
&nbsp
למה לשלוח בנאדם לקנות מחשב חדש בשביל לערוך סרט מטיול כשבקצת עבודה הוא יכול לחסוך את זה?
&nbsp
&nbsp

למעלה