עריכה offline מול עריכה online

Zam boy

New member
עריכה offline מול עריכה online

שלום, אני רואה בהרבה מקומות שמדברים על עריכה אונליין ועריכה באוףליין.. מישהו מוכן להסביר בבקשה מהי כל עריכה?מה היתרון בעריכה הזאת מה החיסרון, ומתי משתמשים בכל עריכה.. תודה

Alfa156 GTA

New member
היה נהוג בעבר לערוך ככה,

היום רוב מקומות העריכה המכובדים הם מקומות ON LINE / REAL TIME. בעבר - היו עובדים בOFF LINE - שזה אומר דגימה למחשב באיכות ירודה מאוד (רק למטרת עריכת הסרט), ועיבוד כל הסרט במצב הזה (היה שוקל גם מעט מבחינת מקום במחשב), ואז לפני הFINAL CUT היו חייבים לדגום את ה-כ-ל שוב הפעם באיכות BROADCAST (ON LINE( , בעקרון בONLINE שלפני הFINAL CUT לא עושים כלום חוץ מלהחליף קלטות לדגימה. כיום - רוב חדרי העריכה המכובדים עובדים בONLINE, נדגמים מראש באיכות מקסימלית ולא דורשים עבודה כפולה של דגימה.

datnyc

New member
אלפא, כשאתה לא יודע - אל תענה

כאשר עורכים סדרה, סרט, תוכנית טלוויזיה, או בעצם כמעט כל דבר, השלב הראשון הוא עריכת האופליין - עריכת אופליין היא עריכה שנעשית באיכות נמוכה, היא תופסת מעט מקום על המחשב, התוכנה שלה אתה זקוק היא מהורסיות הנמוכות, כך שחדר העריכה עולה הרבה פחות. בצורה כזו אפשר לעבוד הרבה יותר זמן, לקחת החלטות עריכה בנחת, להראות ללקוח המפיק בדרך כלל), ובעצם לסגור את הסרט. לאחר שכולם מרוצים מהמוצר, עוברים לשלב האונליין, דוגמים רק את הקטעים שאנחנו צריכים (הסרט הרי נערך כבר) באיכות הגבוהה ביותר, בשלב הזה נעשים תיקוני הצבעים, אפקטים אם צריך, כתוביות (רולר, וכד') וליטושים אחרונים. שימוש נוסף לסרט באופליין הוא העברה שלו יחד עם הסאונד, לאולפן סאונד, לצורך עריכת הסאונד הסוםי לסרט. כאשר עובדים באויד לדוגמא מייצאים את התמונה והקול מהמחשב, לקבצי OMF ואז אין צורך באולפן הסאונד לדגום מקלטת, אלא מקבלים את הסאונד ברמתו הראשונית והגבוהה, אילו התמונה משמשת לרפרנס. מונח נוסף שאולי תשמע לפעמים הוא ראףקאט ופייןקאט, אלא מונחים זהים מתחום הקולנוע, כאשר ראף קאט מקביל פחות או יותר לאופליין ופייןקאט לאונליין אז אלפא, אין עבר יש הווה.

Alfa156 GTA

New member
אכן הOFFLINE נדגם עם סאונד

ברמת המקור. וידידי בשבילך, בהווה - מתי בפעם האחרונה ביקרת באולפן עריכה וקיבלת מחיר שונה לחדר OFFLINE ולחדר ONLINE ?

datnyc

New member
לשאלתך,

אתמול, שלשום , יום קודם, ובכלל, בשנים האחרונות. עכשיו, אתה קבעת בנחרצות שבעבר הייתה נהוגה עריכת אופליין, והיום במקומות העריכה המכובדים זה לא קיים. אז תן לי לשאול אותך, מתי בפעם האחרונה ערכת משהו ששודר בטלוויזיה, בפריים טיים, וערכת רק באונליין? איזה "מקום עריכה מכובד" אתה מכיר שאין לו פי בממוצע שתיים מערכות אופליין לעומת אונליין. שאלות אין לי הרבה, אבל תשובות אני אוהב לתת כאן לאלה ששואלים ורוצים ללמוד, אנשים שחושבים שהם יודעים, ובעצם מטעים אחרים, פשוט מרגיזים אותי, כי אלה שלא יודעים, מנסים לעבוד לפי העצות שהם מקבלים כאן. ושוב אני חוזר על עצתי מקודם, כשאתה לא בטוח שאתה יודע - אל תענה, דחוף לך לענות? תכתוב "אני חושב ש..."

xLoVer

New member
מה זה פה

כנופיות?

Alfa156 GTA

New member
../images/Emo45.gif מה שנכון נכון.

במקום שאני עובד, אין תוכניות לפריים טיים, ורובם גם לא לטלויזיה. וגם צודק מערכות הOFFLINE כמובן שיש יותר (כי זה המערכות הישנות שגם ככה וככה לא עושות ONLINE...) ומה שלא הבנת, שאני תמיד מוכן ללמוד עוד. מאז שיש את האדרנלין, והניטריס, לא זכור לי המושג OFFLINE.

noa128

New member
מה הקשר? בירה נשר ../images/Emo13.gif

והכוונה לזה - "...מערכות הOFFLINE כמובן שיש יותר (כי זה המערכות הישנות שגם ככה וככה לא עושות ONLINE.)" נכון שיש בעולם יותר מצלמות סטילס מוידאו כי הן המצלמות ה"ישנות" וגם ככה לא עושות וידאו? זו בדיוק ההשוואה שעשית. יש מערכות אופליין חדשות דנדשות - יקרות יותר או פחות, ויש אונליין ישנות וחדשות - זה לא אחד במקום השני, אלה שני שלבים נחוצים בעריכת חומרים לBROADCAST TV . מה שכן, ישנו אכן מקרה אחד של חומרים שנדגמים ונערכים באונליין - NEWS וגם זה רק על מערכת אונליין ספציפית - ה- NRWS CUTTER , הסיבה לכך היא מאד פשוטה וברורה - זה ז'אנר אחר, שבו הדרישות הן שונות - מהירות זה שם המשחק, החומרים לרוב לא "כבדים" (3 דקות כתבה הכי הרבה) כמו בסדרות או תוכניות, ובמקרה כזה, ורק במקרה כזה - מדלגים על אופליין, ומאחר וב NEWS העיקר זה התוכן - לרוב לא נפגעת התוצאה מהכנת החומרים לשידור באופן הזה.

integ

New member
עוף ליין

ונסיים בבדיחה. יש באנגלית שני סוגי עופות: offline fuckoff ובבניין ירושלים ננוחם..

Alfa156 GTA

New member
מאז שיש לנו אדרנלין, באמת שגם לי

לא זכור המונח. אבל זה נכון, החברה שלנו לא עושה סרטי קולנוע או הפקות גדולות, ככה שאוף ליין זה לא בדיוק מה שאנחנו צריכים.

אני עורך סרטי תדמית ופרסומות

וידידתי עורכת תוכניות לכבלים, וגם אני וגם היא עובדים רק באון-ליין. עריכת אוף-ליין יצא רק לה לעשות רק מספר פעמים ולי לא יצא בכלל.

Zam boy

New member
..

רק לא הבנתי מה זה תיקוני צבע?איך זה יכול לעזור?וכיצד עושים את זה? תודה מראש..

datnyc

New member
תיקוני צבע

כדי ליצור רצף בסצינות, שבה התמונה נראית אחידה, מטפלים, בגדול בשלושת מרכיבי התמונה, צבע, בהירות וניגודיות. בהרבה מקרים כאשר מצלמים סצינות שונות יש הבדלי תאורה בין סצינה לסצינה, בדוקומנטרי לדוגמא, קשה לך לשלוט על התאורה לדוגמא, או שהבמאי החליט שהוא רוצה בסצינה מסויימת להדגיש את הבהירות "לשרוף" את התמונה. כיצד עושים את זה? ישנם פילטרים שונים גם באויד, גם באפטר וגם בתוכנות כבדות יותר (כמו הנרי, פליים וחבריהם). ככל שהתוכנה בה אתה משתמש משוכללת יותר רמת התיקון יכולה להיות מדוייקת יותר ומשמעותית יותר. דוגמא: צולמה פרסומת מאוד מאוד מושקעת של כאילו שוטרים שעוצרים רכב, משטרת ישראל דרשה להפסיק את הפרסומת כי הניידת בההשתמשו והמדים של השחקנים דמו מאוד למדי המשטרה, במקום להיכנס לעוד צילומים ועריכה וכל כאב הראש הזה, הסרט נכנס לעריכה בפליים, צבע המדים שונה, הניידת קיבלה צבע אחר, וכולם יצאו מרוצים.

בתיקוני צבע אפשר גם לשנות יום ללילה

הנה פרט טריוויה שאולי לא ידעתם - בסרט CAST AWAY עם טום הנקס (הסרט שרובו ככולו מתרחש באי בודד) כל צילומי הלילה צולמו למעשה ביום. גם בפרסומת לשוקו יוטבתה: כשמיכאל הנגבי צועד במדבר בלילה, זה צולם ביום, ובעזרת תיקוני צבע, ועוד כמה שטיקים (כגון הוספת ירח) הפכו את היום ללילה.

Zam boy

New member
...

קודם תודה רבה רבה! יש תיקוני צבע בפריימר פרו 1.5? יש איזה מדריך להשתמש בהם?רצוי בעיברית... או שמישהו פה יכול להסביר לי? תודה מראש..

למעלה