ערוץ 6 מת.

ערוץ 6 מת.

החלטתי להוציא את ערוץ 6 מהטלויזיה שלנו ולהשאיר את "הופ". בני בן ה-4 מראה סימני התמכרות, ולפיכך חשבתי שזה לא יהיה הוגן לקחת לו לגמרי את הטלויזיה, אבל תיקוותי היא כי בשלב מסוים, כשיגדל קצת, ימאס לו מ"הופ", וערוץ 6 לא יהיה זמין להוות תחליף. מה דעתכם?

Kalla

New member
דעתי היא שקודם כל זכותך

ומה שרואים מכאן לא רואים משם, כלומר את מכירה יותר טוב את בנך ואת המצב בבית. השאלה היחידה היא האם הוא לא יתמכר במקום זה לערוץ אחר, פחות רצוי מבחינתך? אולי תמצאי את עצמך מורידה ערוצים אחד אחרי השני. אצלנו הילדים הקטנים עוד לא מתעניינים בכלל בטלביזיה. לבכור יש גישה לכל הערוצים שיש בבית, כולל ערוצי ילדים ומבוגרים. כמו כן, תמיד קניתי לו קלטת שרצה במסגרת ההגיון והתקציב. אבל בהתחשב בזה שתמיד זה היה גן/בית ספר, אח"כ הזמן התחלק לחוגים, חברים, שיעורים, משחקי מחשב, קריאת ספרים, טיולים בחוץ, זמני ארוחות ועוד - כמה זמן כבר נשאר לראות טלביזיה? בעיקר בישיש-שבת, וגם זה לא תמיד ולזמן מוגבל אם לוקחים בחשבון את כל הפעולות האחרות. אבל אם יש איזה יום שהוא נתקע לטעמי יותר מדי זמן מול הטלביזיה, אני פשוט מגרשת אותו, שולחת אותו למצוא עיסוק אחר, לגוון. אני מעדיפה שתהיה לו הגישה וננסה ביחד למצוא את האיזון ולא לשלול לגמרי, כי לדעתי גם טלביזיה במידה הנכונה זה טוב כמו כל שאר העיסוקים.

מסכימה - אני נגד איסורים גורפים....

התמכרות מסוג זה מאפיינת ילדים יותר "התמכרותיים" ותפקידנו כהורים הינו, לטעמי, להבין מה גורם להם להיות כאלה וגם למצוא להם עיסוקים אחרים. מה קרה ללקחת את הילד איתך לסופר או סתם לטיול לגינה, היכן שאין טלויזיה ? והאם את חושבת שהופ ממכר פחות מערוץ 6 ? נראה לי מופרך. סוג של ספקולציה שנופל על המשפט באידיש שאומר "הבנאדם מתכנן ואלוהים צוחק". אחד האתגרים הקשים לביצוע הוא להיות כל הזמן ועדת בידור של הילדים - ואיך עושים את זה בלי שהם יהפכו תלותיים בעיסוקים שאנחנו מספקות להם. כלומר, שידעו לחפש לבד. אין לי תשובות פלא, אני אישית מתמודדת עם זה כל יום מחדש ובמיוחד מאז שהתחילה כתה א´ ועומר פתאום משמיע משפט שלא ידעתי שהוא יודע לומר: "אמא משעמם לי". ההתמודדות אצלינו היא לא מול ערוץ 6 אלא דיאבלו. כמה זמן זה יותר מדי זמן לשחק בדיאבלו ? לא רשום לי בחוברת ההדרכה שנפלטה החוצה עם השלייה, כשילדתי אותו
כך שהנושא - חשוב ואמיתי. הפתרון של לאסור על פעילות כזו או אחרת הוא חסר תועלת ותוחלת לדעתי.

הבעיה שהוא התחיל לסרב להצעותי

"בא נעשה פאזל" "מתחשק לך לשחק דומינו?". פעם הוא היה קופץ על ההצעות האלא בשמחה. גם בעלי הציע לצאת מהבית: חוגים, גינה, חברים. כל אלו פעילויות טובות ואנו עוסקים בהן הרבה, אך הרעיון של "לברוח מהבית" על מנת לברוח מהטלויזיה, נראה לי שגוי. ערוץ 6 פשוט נראה לי ברמה ירודה מאוד, ותיקוותי היא כי בגיל מסויים "הופ" כבר יהיה קטן עליו. לאיזה ערוץ אחר הוא עלול להתמכר? בשאר הערוצים שעות השידור לילדים הן מוגבלות.

לפחות שלא יתמכר לזבל!

גם אצלי כשהילדים היו צעירים צימצמתי את הצפייה בערוץ 6 למינימום האפשרי. הוא עמוס במסרים סקסיסטיים ואלימים, ולא הייתי מוכנה שילדי יתפטמו מהם. את ההערצה לפוקימונים הם הזינו בביקורים אצל חברים, ומאחורי גבי...
אבל כשישבתי איתם מול הטלויזיה, לפעמים מול הזבל המסחרי ההוא, דאגתי לבטא את דעותי על התכנים בהערות כמו: למה היא צריכה שיצילו אותה? אולי שהיא תציל אותו? שמת לב שתמיד הרע הוא גם מכוער? לגבי ערוץ 6 בגיל הרך, אני חושבת שכמה שפחות יותר טוב. היום הם כבר גדולים, ואני כמעט לא מתערבת בבחירות שלהם. מה לעשות, הם אוהבים את ערוץ 6 וצופים בו תכופות, אבל הבן (10) מעדיף את ערוצי הספורט, והבת (15) מעדיפה את ערוץ 3 ואת ערוצי המוסיקה.וכן, שניהם עדיין מכורים לסרטים מצויירים.
מתוקים שלי!

ואיזה זבל יש בהופ ?

בסמי הכבאי באה היום הכבאית לשאול אם היא יכולה לעזור. התשובה היתה שנעים לראות פנים יפות בין הכבאים. הכבאית ענתה שהיא מבקשת להתייחס אליה ככבאית ולא למראה שלה.

נעה גל

New member
בהופ זהו יחס עקבי כלפי נשים וכלפי

תפקיד האישה בחברה. כבר כתבתי על זה בעבר, כמעט בכל התוכניות שמופיעה בהם האימא היא עם סינר ומשויכת לבית בלבד. במקרה הטוב היא מדברת, במקרה הפחות טוב היא שותקת ומחכה שהאב יגיע מהעבודה כדי לטפל בסוגיות החינוכיות החשובות בבית. ועל תרבות העונשים בהופ כבר דיברנו? ואלימות? כן, אלימות. לא כזו של פאואר ריינגרס ולא של הפוקימונים, אלא אחת כזו המוסתרת היטב תחת מעטה של "מסרים חינוכיים".

Kalla

New member
זהו, שאצלנו בבית לא מאפשרים לסרב

אם לדעתנו הילדים עוברים את הגבול - פשוט אומרים להם באופן חד משמעי את הדרישה להפסיק ולעבור למשהו אחר, וזה בד"כ מספיק. אם במקרים נדירים הדרישה לא מתמלאת - פשוט סוגרים את הטלביזיה.

לאה_מ

New member
אני לא רואה את זה כמוך.

העדפה של הילד לפעילות מחוץ לבית עדיין לא אומרת שאתם בורחים מהבית כדי לברוח מהטלויזיה. זו פשוט פעילות מועדפת עליו. וחוץ מזה, אולי כעקרון המשפט שלך מנוסח יפה, אבל אם הוא לא עובד, צריך למצוא פתרון אחר. כרגע, לצאת החוצה נשמע לי פתרון מצויין. מה שכן, צריך לחשוב גם על תקופות שבהן מזג האוויר בחוץ יהיה פחות מזמין. אולי פאזל, דומינו ופעילויות "הבית" האחרות שלכם קצת נמאסו עליו, הוא באמת מעדיף לצפות בטלויזיה על פני הפעילויות האלה (אבל לא על פני פעילות בחוץ, נכון? אז אפשר למצוא גם דברים שמעניינים אותו יותר מטלויזיה). אולי "בוא נבנה אוהל משמיכות בחדר שלכם" או איזו פעילות אחרת שיותר מלהיבה אותו. ועוד דבר, יש לנו איזה צורך לפעמים להיות "קציני הבידור" של הילדים, ולדעתי זה לא נורמלי ולא בריא. טבעי ורצוי בהחלט שהורה ישחק עם הילדים, ושתהיינה פעילויות משותפות, אבל גם הילדים צריכים למצוא את הפעילויות האהובות שלהם ולדעת להעסיק את עצמם. אפשר להציע להם, אפשר לדאוג שימצאו בבית אביזרים שמאפשרים להם את הפעילויות המועדפות, אבל אני חושבת שבמתחם של הבחירה האישית שלהם אנחנו צריכים לגלות מינימום של התערבות. כתבתי כאן פעם, שעומר יכול לבלות שעתיים בישיבה על הרצפה ומשחק בשני מקלות שאני ממש לא מבינה מה זה. אבל הוא נהנה. אז נכון שזה לא צפיה בטלויזיה, ולכן אין על זה סטיגמה של "מוקצה מחמת מיאוס", אבל לא יעלה על דעתי לומר לו "למה אתה לא קורא ספר" או "למה אתה לא משחק במשהו אחר" בזמן הזה. זכותו בהחלט "לעשות כלום", ואני מאד שמחה שהוא יודע לעשות את זה ושהוא נהנה מזה.

ציפי ג

New member
אנחנו התחלנו בערוץ 6

והיום כבר חודשיים ללא טלויזיה, וב"ה אני עדיין חיה, וכך גם ילדי. כל כך הרבה זבל, וכל כך מעט תוכן. ממש פיספוס של מכשיר טוב.

אפרתש

New member
המרחק בין אידיאלים ומציאות

קיבלת כאן עצות להעסיק את הילד, לקחת לפארק וכ"ו. זה אולי נשמע טוב, אבל: א. לא מעשי. את לא יכולה לבלות את כל יומך במשחקים, בפארק או בבית. ב. אי אפשר להרגיל אותך ואותו שאת אחראית לבידורו כל הזמן. ערוץ 6 הוא אכן קטסטרופה. אני מכירה משפחות רבות שעשו צנזורה כלשהי - אם על ידי אי התחברות לכבלים, או על ידי הגדרת כללים נוקשים בבית. לא חושבת שייגרם נזק אם תתנתקו עכשו מערוץ 6. אם בעוד שנתיים שלוש הוא ירגיש מקופח - תעלו את הנושא שוב לדיון. אני לא בטוחה שזה אומר ש"יימאס לו מהופ, לא תהיה אלטרנטיבה, אז הוא יםסיק לראות". יש וידאו, ויש עוד ערוצים. גם תשימי לב שהוא לא בורח לחברים. הבת של השכנים שלנו מגיעה לפעמים רק כדי לראות הופ - אצלם יש מגבלה.

לאה_מ

New member
משהו קטן לגבי הקיפוח...

אצלנו בבית אין כבלים. וגם לא לווין. ומעולם לא היו. זה התחיל מחוסר עניין אישי שלנו והמשיך אחרי שראינו מה יש לערוצי הילדים בכבלים להציע. בערוץ 1 ו-2 יש מעט תכניות לילדים, ורובן משודרות בשעות שהילדים שלי בכל מקרה עסוקים בדברים אחרים. יש להם קלטות וידאו, אבל גם העניין בהן הולך ופוחת. עד עכשיו לא קיבלתי תלונות אמיתיות על קיפוח מצד הילדים (9, 6, 1.9). נכון, שכשהם מגיעים לסבא וסבתא הם צופים הרבה בטלויזיה, אבל גיליתי שאצל חמי וחמותי הם צופים באמת המון, בעוד שאצל ההורים שלי מינון הצפיה נמוך יותר באופן משמעותי. אני חושבת שזה בגלל האלטרנטיבות. כשאין הרבה, גם טלויזיה זה טוב. לא שמעתי מהם תלונות על כך שיש להם בעיות להשתלב בחברה בגלל שהם לא מעודכנים באופרת הסבון המשודרת עכשיו או בפרק האחרון של ג´קי צ´אן.

במקביל ולא במקום

גם אצלינו הטלוויזיה דולקת רוב היום. זה התחיל מן העובדה שכך אני רגילה (אני עובדת ולומדת מול הטלוויזיה) וגם הילדים גדלו למציאות הזאת. מאז היו קטנים לא הייתי מתיאה להם משחק מקום , אלא בלי לכבות את הטלוויזיה ואז אחרי כמה דקות של ריכוז במשהו אחר, כשהרעש שלה מתחיל להפריע להם , הם מכבים אותה בעצמם. לא נוצרו אצלם כעסים של "למה כיבית לנו? " . מצד שני אני בהחלט מגבילה את הגדולה (6.5) במה שהיא רואה. טלנובלות או תוכניות הכוללות סקס או רמיזות לסקס בהחלט לא באות בחשבון וכן, היא כועסת מאד. בכל זאת - זאת זכותו כהורים בעולם בו הם כבר יודעים כמעט הכל.

לא נראה לי שיש טעם להוריד את כל..

ממש את כל הערוץ ולוותר עליו לחלוטין כבת למישפחה של במאים ואנשי טלוזיה שחונכה על קולנוע וטלוזיה איכותים אני יכולה להגיד לך לפי דעתי מתוך צפיה שערוץ 6 דוקא לקח ברצינות את הביקורת הרבה על רדידות שהופנתה נגדו בשנתים האחרונות ומתאמץ ליצור תוכניות איכותיות שאף אני צופה בהם ביחוד סדרות לילדים שמדברות על מצבים בחברה ומנסות להפגיש את הילדים עם קצת תרבות אוניברסלית וישראלית.למשל תוכניות שמאוד נהניתי מהן: שקספיר לילדים כמה סדרות לילדים שהיו בזמן האחרון(שכחתי שמות) גם הסרט ביום כיפורין למשל מינזרה אהבתי מאוד. שלך חנה גונן

מודה ומתוודה שאני לא מכירה את

התוכניות שמנית. ניזונתי מהשמועות על איכות של הערוץ. היתכן כי עשיתי לו עוול?

ranka

New member
משהו שעובד אצלינו נפלא

יצירות! משהו שתמיד "מנצח" את הטלביזיה ולא דורש הרבה מאמץ (קצת חומרים בבית). אשרת נהייתה ממש פריקית של יצירות והיא סוחפת אחריה את איילת ולפעמים גם אותנו. היא לא נותנת לנו לזרוק שום דבר שנראה כמו משהו שאפשר להשתמש בו ליצירה. הבית מלא ביצירות שמשמשות כמעין תערוכה מתחלפת ומהווה מקור גאווה לילדות ולנו. מומלץ בחם. דרך אגב, לפעמים גם שיעמום מוחץ ומלחיץ עדיף על המבט המזוגג והריק שיש לילדות אחרי צפייה ממושכת באותם תוכניות שוב ושוב (גם ובעיקר בהופ!) ערוץ שש מחוץ לתחום בבית אבל אנחנו לא מתעקשים על זה אצל חברים או סבא וסבתא. הכל תלוי במינון. שלכם ערן ועירית

הוא פתאום התחיל לכבות!!!!!!ישששש!

הוא כיבה את הטלויזיה פעם אחת, שיבחתי אותו בהתפעלות כנה, ומאז הוא צופה פרק זמן, לא נורא ארוך ומכבה. הוא שאל מדוע אני מרוצה, והסברתי לו שאני אוהבת שהוא עושה דברים נוספים. רואים את האור בקצה המנהרה. איזה כיף.

לאה_מ

New member
נשמע שהוא עושה את זה כדי לרָצות

אותך. לא שזה לא בסדר - נחמד שהם מנסים לרצות אותנו
, רק כדאי להיות מודעים לזה, ולשים לב שהם עושים דברים גם כי הם באמת רוצים את זה.
על ההתקדמות!

למעלה