ערד או שדה בוקר

shan26

New member
ערד או שדה בוקר

שאלתי פה לפני כמה זמן על נסיעה לדרום בסופ"ש בינואר ובסף זה הפך להיות ערד או שדה בוקר (כרגע נוטה לערד) באמצע פברואר...
אנחנו שני זוגות עם ילד בן שש, שני ילדים בני ארבע ותינוקת בת שנה במנשא.

קראתי הרבה על מסלולים אטרקטיביים באיזורים אלה אבל לא הצלחתי להבין מי מכולם מתאים למנשאים, וכן לילדים בני ארבע שהולכים סביר מינוס.
אנחנו מגיעים מאיזור השרון אז אולי גם מסלול אחד בדרך (ביציאה מכביש 6 למשל) יכול להיות אטרקטיבי.
בנוסף, מי מהמסלולים הופך להיות לא אטרקטיבי אם מגיעים אחרי ימי גשם?

ואם ערד-מישהו ניסה את מוזיאון הזכוכית? ואיך הוא לילדים בגילאים האלה (שמתענינים יחסית בדברים כאלה)?

המון תודה שוב

אלעד 1975

New member
ביציאה מכביש 6: שמורת פורה ואם גשום

מערות בית גוברין, שזה יכול להיות ביקור חטוף או ממש חצי יום.
הייתי יותר מממליץ לבקר באחד מהאתרים הללו כדי לחוות גם את פריחת סוף החורף לפני הכניסה למדבר הצחיח ברובו.

על אילו מסלולים בדיוק חשבת ליד ערד/שדה בוקר?

למשל עין עבדת הסמוך לשדה בוקר? מתאים (עד המפל ובחזרה). גם העיר הנבטית עבדת.

מסביב לערד יש רשת שבילי טיול שסימן דב פוניו. מופיעה באתר העיריה. אני מניח שגל מה שמוגדר למיטיבי לכת לא תקף אצלכם (לא בגלל המנשא אלא בגלל הילדים בני ה4).

shan26

New member
תשובה ושאלה

חיפשתי הרבה זמן מסלולים ליד ערד, כולל המפה שצינת - אבל לא הצלחתי להבין ממנה מה מתאים לנו.
יש את תל ערד שבטוח מתאים אבל השאלה אם יש שם ממש מה לעשות.
ראיתי שני מסלולים שנראו נחמדים וקצרים יחסית - נחל אבוב ונחל כידוד אבל לא ברור לי אם מתאימים למנשא ואם מתאימים לבני הארבע.

לגבי שדה בוקר- בנוסף לעין עבדת ראיתי טיול בנחל קרקש שלא הבנתי אם מתאים...

אלעד 1975

New member
חכי למומחי הדרום של הפורום.עם הילדים הכי קרוב

לערד שיצא לנו לנסוע זה...סוסיא (אגב, מומלץ מאד לילדים בעיקר עם סיור מודרך בחגים. יש לברר ימי ושעות פתיחה).
לפני שהילדים נולדו זכור לי שהיינו במצפה גורני והאיזור - שם ישנם גם שבילים נוחים מאד להליכה.

דווקא בשדה בוקר היינו מספר ימים.
יש כאן שועלי מדבר אמיתיים שישמחו לתת הצעות.

אגב, האם נכנסת לקישור הזה של עיריית ערד? ניתן להבין לפי האורך ובעיקר לפי רמת הקושי אילו מתאימים לכם. יש גם קישור למפה ובה מספרי טלפון של אנשים שיוכלו למסור מידע.

תותח9

New member
אני חושב שבאיזור שדה בוקר תהנו יותר

המסלולים סביב ערד מעט יותר קשים (בהכללה)
בשדה בוקר יש יעלים, אפשרות להגיע לסביבות מצפה רמון ורביבים (עם פינות חי)

בדרך תוכלו לבקר בחורבת זעק ולתרגל זחילה במערת מסתור קצרה ומתאימה לילדים קטנים

קישורים מהבלוג שלי
http://dudihol.blogspot.co.il/2013/11/blog-post.html
http://dudihol.blogspot.co.il/2013/10/blog-post.html
http://dudihol.blogspot.co.il/2012/11/blog-post_29.html

באיזור שדה בוקר

יש את חוות האלפקות וליד יש מרכז מבקרים על שם אילן רמון - זה במכתש רמון, מאו יפה בעיני! יש שם גם שרטים קצרים וכל מיני מיצגים שאפשר לגעת בהם, מאוד מאוד אהבנו. אין שם הרבה הליכה. וממש ליד יש את החי רמון, משהו קטן עם מעט חיות , אבל גם נחמד עם שולחנות אוכל. ויש שירותים (שזה חשוב במיוחד כשמדובר בילדים).
וחוות האלפקות אנחנו ניסע מחר
עוד לא היינו שם, ונראה לפי האתר שלהם אינטרנט שהמקום מאוד חמוד.
אפשר גם עין גדי - לא ללכת שם עד הסוף אפילו כי זו הליכה די ארוכה ולא קלה, יש עליות ומדרגות, אפילו שילדים הולכים שם מאוד יפה ונהנים. זה יותר מתאים לקיץ כי יש שם מים כמובן ואפשר להתרחץ, מומלץ מאוד לקיץ.

למעלה