ערב רום - עדכון 2

Desert Seagull

New member
ערב רום - עדכון 2

היום קפצנו דפורטיבו ואנוכי לדרך היין גבעתיים וליינות וטעמים ר"ג על מנת להתקדם עם ההכנות לער הרום.

לגבי יינות וטעמים: בראש ובראשונה החנות ציינה כי לא יהיה באפשרותה לארח אותנו בחמישי בערב שכן מדובר בערב רווחי מאוד לחנות. על כן ביקשו לבדוק האם באפשרותנו לקיים הטעימה באמצע השבוע בדגש על ערב יום שני או שלישי. שאלה זו רלוונטית לכל מי שמעוניין להשתתף ובעיקר לידידינו מהצפון.

לגבי בקבוקים, טרם העבירו הצעת מחיר מסודרת. לגבי הוואנה קלאב 7 אמרו שיעלה 250 (tom127 אמרת שאתה יכול להשיג בפחות) ולגבי סיינט גיימס 12 לא היו סגורים על המחיר אבל אמרו שיעלה פחות מ300. שאר הדברים יעבירו הצעת מחיר ביום ראשון.

עלות השהייה במקום: בעבור לחמים, גבינות, מים, שמן זית, ממרחי עגבניות/זיתים וכד', צלחות וכל הלוגיסטיקה הם מבקשים מחיר של 70 ש'ח לראש. לטעמי קצת יקר אבל נראה...

אגב, לגבי כוסות ציינתי שכל אחד יביא את הכוס בה הוא מעוניין לשתות. בכל מקרה אצלי יש 8 גלנקיירנים במידה ונצטרך.

נפתחה האופציה לקיים במקום ערב גראפות שכן בעל החנות התבקש ע'י יבואן גראפות כלשהו שאין לי עדיין פרטים אודותיו לקיים ערב שכזה. אמרתי שלדעתי יהיה לזה ביקוש בפורום (גילוי נאות: אינני מקבל אחוזים מהחנות ואין לי שום מטרת רווח). אתייחס לזה באשכול נפרד כשיהיו לי עוד פרטים

תזכורת לבקבוקים המסתמנים:
אפלטון 12 (או מיושן דרגה פחות בהתאם להמלצת padod(
הוואנה קלאב 7
סנט גיימס 12
מאונט גיי איקסיגול
אנגוסטורה 1824 (או 1919 במידה ויהיה יקר מדי לדעת המשתתפים)
אלדוראדו 12 או 15 (במידה ויצליחו להשיג. אגב, מי היבואן, אם בכלל, שלו כיום?)
רון זקאפה 23 או איקסיגול
ואולי גם רום עליית הגג 4 שנים וסנטה טרזה 1796 באדיבות נמרוד

תזכורת: אין הכרח לקנות את כל הבקבוקים. מי שיש לו בקבוק יוכל להביאו ולהתקזז במחיר היחסי פר חצי מנה.

Desert Seagull

New member
והצעה שנתארח בכל זאת בחיפה

שכחתי לציין שנציג הקוורטט החיפאי, נמרוד, הזמין את כל המעוניינים לחיפה בתאריך המיועד 5/7 במקום לקחת חנות. גם זה להתייחסותכם

דרך היין אמרו שיחזירו תשובה בתחילת השבוע.

אעדכן כמובן.
ערב הגראפה נשמע לי מעניין, מחכה לפרטים.
לגבי האלדוראדו, מיובא ע״י החברה הסקוטית.

אישית

אני לא יכול בתאריך הזה אבל אם זה משתנה - מעדיף חיפה
מזכיר שיש פה מרכז כובד מסוים (ערן, פרוטגוניסט, נמרוד)
אם אנשים יסעו בזוגות זה יוצא יותר זול הדלק מאשר 70 ש"ח לראש על מים ולחם.

מטרת הבדיקה בחנויות

היא לראות אם נוכל לקבל מחיר טוב יותר מאשר לקנות את הבקבוקים בעצמנו. גם ההעדפה הבסיסית שלי היא אצל נמרוד, למרות הנסיעה, אבל אני חושב שאנחנו מחוייבים לפחות לבדוק אם אפשר להוזיל עבור המשתתפים.

eran735

New member
70 שקלים זה באמת קצת יקר רק בשביל האירוח

אני כמובן בעד האפשרות החיפאית

yoavge

New member
אם המפגש בחיפה, 3 נוסעים ודלק עלי

מאיזור המרכז. אין בעיה :)

nimrodrosen

New member
אני מזמין בכיף לחיפה

יש 10 כוסות סטייל גלנקירין (עם רגל כמו שהיו לטעימת תזקיקים בערב הקוקטיילים)
2 סניפטרים
גלנקירין
ועוד אוסף של כל מיני כוסות אחרות מתאימות ביותר

לחמים, גבינות, שמן זית-בלסמי, חמאה וכו... עלי בכיף

לגבי הרומים: עדיך זאקפה 23 על האיקס עיגול מכיוון שיעביר את פרופיל הטעם של הסגנון בצורה טובה יותר אך במקרה שאין לנו אז איקס עיגול איט איז
אלדורדו 12, 15 אינני חושב שאלו מיובאים לארץ (נוכל לחיות בלעדיהם)

אכין לנו כמה מילים על כל רום ועל כל סגנון ולכן אשמח לדעת מי מביא מה כדי שאתארגן בהתאם

אמצע שבוע מאוד לא נוח לי במרכז אבל אם אהיה היחיד אז אנסה להגיע למרות זאת...

Padod

New member
שוס

היבואן של אל דוראדו זו הסקוטית - אבל הם מייבאים רק את ה12, ולא את ה15. ה15 הוא ספינת הדגל, ומ2006 הם שינו את ה12 כדי שיהיה דומה יותר ל15. בכל אופן היות וזה הרום דמררה היחידי בטעימה מאוד מומלץ לא לוותר עליו.

אפלטון - אם בוחרים רק אחד, ראוי שזה יהיה האקסטרא. אם יש מקום לעוד אחד - השוואה בינו לבין הרזרב (8 שנים) מומלצת מאוד. הרזרב הוא לא ג'מייקני סטנדרטי, הוא מאוד ייחודי ולכן הוא פחות חשוב בטעימה הזו.

אנגוסטורה - אני הייתי ממליץ לוותר על ה1919 (ליקר ווניל) ואפילו על ה1824 וללכת על האנגוסטורה 7, שגם יותר זול, גם יותר מוצלח וגם הרבה יותר נאמן לסגנון הטרינידדי.

אני בוחן אפשרויות להפתיע פה, אבל מה כמות הטעימות שתהפוך את הטעימה הזו לפסט של שכרות? מה הגבול?

nimrodrosen

New member
אתה בטוח

שהסקוטית מיבאים את האל דורדו 12? הוא לא מופיע בקטלוג שלהם, לא באף אחד מאתרי חנויות האלכוהול שראיתי וכן מעולם לא ראיתי אותו על המדפים בחנויות בארץ...
כמובן אשמח לגלות שאני טועה

farlow

New member
גם אני מעולם לא נתקלתי

ובאופן כללי רום שאינו בסיסי הוא מצרך נדיר בארץ - למעט מאונט גיי (המעולה), אפלטון, אנגוסטורה
שאישית אותם אני מכיר (גם זקאפה יש לי, אך פה זה מסתכם)
אגב, אישית מאוד אהבתי את ה-1919. יש לו פרופיל מעט שונה אבל ליקר וניל?

nimrodrosen

New member
ליקר וניל

אני לא מאמין שאפשר הגיע לפרופיל הטעם של ה-1919 ללא תוספת משמעותית של וניל וגם המתיקות שלו מסגירה הוספת סוכר/קרמל. אבל אתה צודק- הוא מאוד טעים!

nukke

New member
ללין

לי הוא הזכיר את הריחות של חנויות הסבונים. זה דווקא מגניב וטעים.

Padod

New member
רום טרינידדי

מעבר לזיקוק בטרינידד, הוא מעין אנטי-תזה לסגנון רום אחר - רום דמררה.
הטרינידדי קריספי, עדין, מדויק בטעמים ולרוב אפילו עם גוף-חסר במקום מלא. הפרופיל טעמים שלו תמיד סובב סביב ווניל וזה גם כי הם מתבלים אותו בווניל, משתמשים בחביות ברבן עם חריכה עמוקה וגם כי ככה הם רגילים. הוא מזכיר את ה Virgin Island Rums שגם הם דומים לקובניים מבחינת גוף, אבל פחות יבשים ומעט יותר מורכבים. 1919 הוא תקלה, כלומר הוא חריגה בפרופיל הטעמים של אנגוסטורה או של הקטגוריה הזו. הוא מקרה חריג ולכן ערכו בעיקר בהשוואה בינו לבין שאר הרום של אנגוסטורה. אני עדיין מאמין שה7 הוא המוצלח ביותר בסדרה.

farlow

New member
ראיתי את ה-7

לפני כמה ימים במחיר לא רע בדרך היין. אני אקנה בקבוק בהזדמנות. נראה לי שהבקבוקים עוצבו מחדש (הם שונים ממה שהכרתי באנגוסטורה)
אני מבין למה התכוונתם מבחינת פרופיל הטעם (ששונה מאוד מהרומים האחרים ששתיתי - בננה ווניל בהחלט מורגשים) אבל מכאן ועד לליקר וניל (משהו בסגנון גליאנו) הדרך ארוכה. שוב, רק הדעה האישית שלי מאיך שאני זוכר אותו.

Padod

New member
גליאנו

אינו ליקר ווניל. אם כי אם אאלץ לתאר את הטעמים השונים בו, ווניל יופיע.

לא, ליקר ווניל יהיה למשל המיוקוב-ווניל. וה1919 דומה יותר למיוקוב-ווניל מאשר לכל רום אחר בפרופיל של אנגוסטורה.

farlow

New member
לפי מה שהבנתי

המרכיב העיקרי בגליאנו הוא וניל (ואניס). על הבקבוק שלי כתוב (כנראה שזה בקבוק ישן, כי על החדשים כתוב Galliano Vanilla) -
Galliano - Smooth vanilla taste scented with subtle spice
בדיקה זריזה מראה שבאתרים שונים כמו בויסקי אקסצ'יינג' למשל הוא נקרא Galliano Vanilla Liqueur.
שוב, הוא לא ליקר בסיסי של וניל-אלכוהול בלבד. אך שמישהו מזכיר ליקר וניל, זה הראשון שעולה לי לראש. לדעתי הליקר הזה הוא פשוט בומבה עצבנית של וניל מההתחלה עד הסוף.
אני לא מתווכח איתך בכל הקשור ל-1919, מסכים שהוא שונה מאוד מרומים אחרים והווניל ממש מורגש. פשוט האנלוגיה לליקר וניל קצת הפריעה לי, זה הכל.

למעלה