ערב פסח ואני

ערב פסח ואני

הבית כבר מוכן לחג. נשאר רק לבשל ולהכין את כל הסימנים לליל הסדר.
כמו כל שנה, אנחנו לבד בבית. זוג שעושה סדר לבד כי כיף לו ככה (אם היינו רוצים, הרבה אנשים היו שמחים לארח אותנו). אני מחכה לחג. אני אוהבת את פסח.
שקט עכשיו בבית. שקט של מנוחה ושל עשייה שקטה של משימות. אם ארצה אוכל לשים מוזיקה באוזניות. אבל אינני רוצה. מצד אחד אני רוצה להתחבר לשקט הזה, ליהנות ממנו, ומצד אחר אני מרגישה שהשקט הזה מכניס אותי קצת לאי שקט. אני מרגישה כמהה למשהו, ולא יודעת למה (ל שוואית). אני רוצה שהשקט הזה יופר, אבל לא באמצעים חיצוניים של הסחת דעת ממנו. זו מן אווירת חג לא חגיגית.
לא יודעת מה אני רוצה מעצמי, למה אינני יכולה ליהנות מערב החג הזה בשלימותו, כמו בכל שנה.

מרתה, שלום, איך את מרגישה עכשיו?...

האם גילית בינתיים מה העיב על שמחתך?.. למה את כמהה בתוכך בלי לדעת מהו?....
מקווה שאת יותר טוב

תודה אוראור

אני בטוב, ב"ה.
אני חושבת שאני יודעת למה אני כמהה.
כל שנה אני המכינה הראשית של החג: מנקה, מסדרת, מכשירה. השנה בגלל מוגבלות אורטופדית כלשהי (התקף זמני של כאבים), לא יכולתי לבצע את רוב העבודות. אכן, בעלי עשה את רוב ההכשרה (אני הייתי על תקן עוזרת), וקנינו כמעט הכל מוכן, כולל עוגיות וגלידה... (בד"כ אני קונה לפסח מוצרים בסיסיים בלבד ומכינה הכל בעצמי).
כנראה שהחוסר בהכנות ובעשייה הרגילה לחג - עם חוסר הלחץ הרגיל של לפני פסח - עשו לי משהו. לא שחלילה הייתי עצובה או במצב רוח רע. ב"ה אני בהחלט בתקופה טובה מבחינה נפשית. רק תחושת כמיהה לא ברורה. יש משהו בהכנות של חג הפסח שעושה לי טוב (ולא מדובר על הנקיונות...).
מקווה שעד החג השני אחזור כבר לאיתני ואוכל לבשל כהרגלי מטעמים לכבוד החג + שבת.

היכולת להתבונן בעצמי מבחוץ

מועדים לשמחה מרתה,

כתמיד, את מרשימה ביכולת שלך להתבונן בעצמך מבחוץ ולנסות להבין מאין מגיעות תחושותיך. זה נפלא. מאפשר לשים את הדברים במקום הנכון ובפרופורציה הנכונה.
שמחה מאוד שאת בתקופה טובה מבחינה נפשית,
ומאחלת לך שבוע חול המועד נעים, וחג שני שמח.

למעלה