ערב עיון לפסח שני

Bennye

New member
ערב עיון לפסח שני

אני שמח להזמין אתכם לערב עיון ביוזמת בת-קול, ובשיתוף פעולה עם קולך ועם נאמני תורה ועבודה תחת הכותרת: זעקה והכלה בעולם הדתי: פסח שני בימינו. ערב העיון הזה הוא שיאו של מיזם "פסח שני - יום הסובלנות הדתית" שבת קול מנסות לייסד תוך שיתוף פעולה עם ארגונים שונים. בפסח שני טמונים רעיונות חשובים, והם: זכותו וחובתו של המיעוט לזעוק ולדרוש להיות חלק מקהל ישראל, ואחריות ההנהגה למצוא פתרונות למיעוטים. בימים הקרובים יתפרסם באתר האינטרנט של קולך מאמר המסביר מדוע דווקא בפסח שני אנחנו מציעות לחגוג את יום הסובלנות הדתית, וכן אוסף תגובות שבת קול קיבלו על המאמר מדמויות בעלות השפעה בחברה הדתית. כל אחת ואחד מוזמנים להיות חלק מערב מיוחד זה. הערב יתקיים ביום חמישי, אור לי"ד באייר, 7.5.09 במרכז תרבות העמים, קהילת "שירה חדשה", רח' עמק רפאים 12 ירושלים (קרוב מאוד למקום שבו חברותא ניפגשת בקביעות). נשמח לראות אתכם איתנו, בני מחברותא

Nחמן

New member
סובלנות???

ראשית - ברכות על היוזמה המבורכת. אני מקדים זאת לשאר הדברים על מנת להביע הערכה לכל יוזמה חיובית של "חברותא". מדוע "סובלנות" בשלושה סימני שאלה? ב"מקור ראשון" פורסמה ביום שישי תגובתו של עמית לוי (כך הוא מזוהה בעיתון) - דובר ארגון "חברותא" ועורך אתר "חברות" (כך במקור). תגובתו היא תגובת נגד לתגובתו של חנן בר סלע - דובר ארגון "עצת נפש" מן השבוע שעבר באותו עיתון בעקבות כתבת התחקיר ב"עובדה". וכך כותב בר סלע ("כוונות טובות ומעשים טובים"): "...טענתו של שביידל (זאב שביידל, המוכר לנו כזאבי'ק) 'ספק, אם לאישיות הרבנית, שהקימה את הארגון, יש מושג לגבי מה שנעשב במרכז'... נוצר הרושם מתגובתו, שרק הפן המקצועי והטיפולי עומד לנגד עיניו אך מר שביידל שכח לציין לציין עובדות רלוונטיות נוספות, המאירות באור קצת שונה את תגובתו. שביידל איננו פסיכולוג אלט קרימינולוג בהכשרתו. חתר על כן מר שביידל הינו הומוסקסואל מוצהר. בעבר ניהל את הפורום "גייז דתיים" ב"תפוז" (לא מדויק. ב"נענע"), היה ממקימי קבוצת "חברותא" (גם זה לא מדויק) ולאחרונה עבר לעמותת הו"ד (גם זה זה לא מדויק. הו"ד איננה עמותה, למיטב ידיעתי, וגם זאבי'ק איננו חבר באף אחת מהקבוצות הללו אלא מרצה אורח ולפעמים אורח מן השורה), שגם היא כ"חברותא" מעודדת הומוסקסואליות (מי ראה או שמע על כך?), והמשותף לשתיהן הוא, שהן מתנגדות נחרצות לשינוי הנטייה ההפוכה (מוגזם בהחלט), ומנצלים כל במה אפשרית כדי להכפיש את עצת נפש... " תגובתו של עמית ("הכפשה בפרהסיה") "...'חברותא' לא הופיע בתחקיר על 'עצת נפש', לא יזם אותו ואיננו קשור אליו... בתגובה לתחקיר שלח 'חברותא' הודעה לעיתונות ולחנן בר-סלע, כי 'אנו ב'חברותא' ו'בת קול' מחויבים להלכה האורתודוקסית וסבורים, כי יש מקום לטיפול פסיכולוגי אמיתי, וכי יש מקום לתת מזור לאנשים, המבקשים לשנות את נטייתם המינית... והאמת והשלום אהבו". אני פונה מכאן לעמית ולכל צוות "חברותא". התגובה מסתיימת ב"והאמת והשלום אהבו". האם זו אמירה בעלמא או גם מעשה? חלק מהדברים בתגובה מצוטטים מדברי הרב רון מהו"ד. מדוע לא הוזכר בכתבה, שהדברים הם בהתאם למצע של הו"ד? חוץ מזה מאמתי "חברותא" מחויבים להלכה האורתודוקסית? לא אחת נעשו פעולות, שאינן תואמות בדיוק את ההלכה. חוץ מזה אלו פעולות לעידוד שינוי הנטייה נעשו עד היום על ידי "חברותא"? אומנם היה מפגש של פסיכולוגים כאמור בתגובה ואחד מהדוברים היה מיועדנו זאב שביידל, שדעתו ידועה בחוכמה והיא מתן חופש בחירה לכל אחד לבחור את דרכו כראות עיניו ובשום פנים ואופן לא לעודד איסורים, שעליהם קראנו ב"מקרה" השבת, אולם מעבר לזה כל פעולות "חברותא" הן פעולות חברתיות. אינני שולל גם את הפעולות החברתיות ולא אחת השתתפתי בהן וגם רציתי להשתתף בפעולות אחרות, שבהן נבצר ממני להשתתף, ובהחלט אני מברך עליהן. לאנשים כמונו, שחיים בזהות כפולה, חשוב, שיהיה מקום מפגש לפעילות חברתית. לעומת זאת בהו"ד עוסקים יותר במישור ההלכתי והרוחני, כפי שנזכר בתגובה בשם "חברותא" כביכול. אז למען השלום אנא הפסיקו להתהדר בנוצות לא לכם והפסיקו להתעלם מקיומה של הו"ד. מאידך אני פונה גם לרב רון ולדרור: אנא מכם! למען השלום החל מרגע זה אני מבקש לפתוח דף חדש בין "חברותא" לבין "הו"ד". כל אחד ישלב קישור באתר שלו לאתר של חברו. כל פעילות, שיש בה שילוב של שני הגופים, תיוחצן באופן שווה לשני הגופים. אין שום תחרות בין השניים, כי אם השלמה והפרייה הדדית. אינני רוצה לשמוע עוד על מחלוקת בשל כבוד. מסכימים? אם לא, אשתדל להפגיש את שני הגופים ולהצמיד את שני הראשים זה לזה באופן... עד שהשלום יצא לאור... למען השלום הנה קישור לאתר הו"ד, שבו ניצן למצוא דברים דומים לאלה, שנכתבו ע"י עמית: http://www.hod.org.il/?en=0&sc=-4&pg=7

למעלה