ערב מאתגר לפני...

ערב מאתגר לפני...

אני יוצאת עם חברות למסעדה שמעולם לא הייתי בה וכך גם חברותי (למעט זו שהזמינה אותנו לשם) והאתר שלהם בשיפוצים כך שלא היתה לי אפשרות לבדוק מראש את התפריט.
אם זו היתה מסעדה בשרית אז חצי נחמה אבל זו מסעדה חלבית וממה שקראתי ברשת המנות שתוארו שם לא בדיוק רזות....
אני יכולה להפוך את הערב למנה המותרת שלי ואם לא תהיה ברירה זה מה שאעשה אבל מעדיפה לאכול במסגרת מה שמותר לי ומקווה שיהיו לי שם אופציות כאלה.

וואי כמה טעים שהיה שם....

לאכול משהו במסגרת המותר היה כמעט בלתי אפשרי שם.
אפילו הסלטים שלהם שמנים ולא ממש התחשק לי להוציא 70 ש"ח על סלט שזה משהו שאני לא מתה עליו וגם לצאת מהמסגרת אז קיבלתי החלטה במקום ששם אוכל את המנה המותרת השבועית שלי.
הזמנתי ביחד עם חברה מנת פתיחה אחת ומנה עיקרית אחת וחלקתי קינוח עם כל השולחן. האוכל היה נפלא

וגם שמן מאוד......
עכשיו אני מתלבטת אם להמשיך בשאר השבוע את התפריט שלי כרגיל או אולי אם להוריד קצת פחממות לטובת ירקות. מה אתן אומרות?

איזה כיף שנהנת

ושקבלת החלטות ועמדת בהן!
אני בדעה שאם היציאה מהשגרה אינה הופכת לשגרה עצמה יש להמשיך כרגיל.....ו - ללמוד מדרך קבלת ההחלטות שלך הפעם על עצמך ועל הפעם הבאה שתגיע.
( כלומר - האם התפריט שלך בדר"כ מאוזן נכון ומכוון למטרה שלך? האם בחירת מסעדה "כזאת" בזמן "כזה" היתה נכונה? וכו'..)
ועוד הארה בקשר לפחמימות / ירקות - אני תמיד בעד ירקות אך צריך לבחור ולהכין אותם בתבונה כי מוקשים יכולים להסתתר במנה תמימה כידוע ופחמימות יכולות להיות כאלו בעלות אינדקס גליקמי נמוך משביעות ומזינות. ( הייתי מובנת או רק לעצמי? )

ברור שמובנת ואם את מרגישה אחרת....תסבירי

זה תמיד טוב גם לאילו שכבר יודעים

שאלתי מכיוון שהפורום הזה בנוי יותר על

מונולוגים ופחות על שיחות.
אם רוצים למנף אותו למשהו שימושי ותמיכתי צריך ללמוד לתקשר.
( וזה מעבר למה שכתבתי ...אבל לא נענתי )

ההא/ערה לא היתה מכוונת אליך אישית יקירה

אלא לכולנו בפורום.
ושמחה שאת כאן ושהגבת ואפשרת לי להבהיר כוונתי.

המסעדה ממש לא היתה בזמן נכון עבורי

אבל זו היתה יום הולדת שהיה לי חשוב לקחת בה חלק ולא משהו שיכולתי לדחות אז החלטתי כן ללכת.

כשכתבתי ירקות התכוונתי לירקות שאני מכינה בבית כך שהן לא עשירות בקלוריותל ולא לתפוחי אדמה, אפונה וכו אלא לירקות שהם באמת דלים בקלוריות (קישוא, כרוב, כרובית וכו'..).
ובאשר לפחממות אני תמיד אוכלת פחממות מלאות ומשתדלת שיפון עד כמה שאפשר

טעים זה הכי אחותי

אם לא טעים לא שווה.
יש אנשים שאוכלים כדי לחיות ויש אחרים שחשוב להם שיהיה טעים וכייפי והנאה תתלווה לאוכל.
אני בעד האסכולה השניה

הכי אהבתי שבחרת מה לאכול. אכלת עם מחשבה, בחרת מנות טעימות, הפעלת שיקול דעת.
הכי נכון לחיות ככה.
זה תמיד עובד ותמיד יעשה טוב לבן אדם.
עכשיו את מתלבטת ועל מה?
בחרת, נהנת, היה לך כיף.
אילו החיים וזה חלק מהבחירות שאנחנו עושים.
תעשי חושבים האם הורדת פחמימות לטובת ירקות יעשה לך טוב? האם תהיי שבעה? האם זה יכול להוביל לנפילה?
עקרונית, ירקות לא יכולים להחליף פחמימות כי מבחינה תזונתית הם מצויים בנישה אחרת.
פחמימות ספקי אנרגיה, ירקות ספקי ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון, תאית ומים. קלוריות כלומר אנרגיה זה לא הצד החזק שלהם.
אז מה יכול להיות? תהיי רעבה.
מציעה לך לאכול רגיל, לשלב יותר ירקות כדי לגרום לתנועתיות גדולה יותר של המעיים ועיכול טוב יותר בצידו וגם יצירת תחושת שובע, לאכול יותר דגים. לשלב את ההצעה של נורית בקשר לפחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך שעוסק בעיקר במנגנוני רעב ושובע ובעיקר..................לאכול טעים ולהנות מהחיים

מה את אומרת?

כנראה לא הסברתי את עצמי מספיק טוב

הכוונה לא היתה להוריד פחממות לגמרי שהרי אם אוריד אותן אכן לא אשבע וגם הנפש לא תסופק כך שזה לא בא בחשבון מבחינתי.
אני התכוונתי להפחית בכמות הפחממות ולהוסיף ירקות כך שאם בארוחת צהריים אני אוכלת כוס פחממה אוכל רק חצי ואוסיף יותר חלבון וירקות
.

בכל מקרה לא ממש הצלחתי בזה וכרגע אני עובדת על עצמי שאסתכל על כך שעמדתי בפני פיתויים גדולים ובמסגרת מה שהיה סביבי עשיתי בחירות נכונות.
הבעיה היחידה עם זה היא שבסופו של השבוע תהיה שקילה ובה במקרה הטוב אעמוד במקום ובמקרה הפחות טוב אעלה וזה למרות שבחרתי טוב בהתחשב באופציות סביבי.
אז כן, זה מעצבן ואני כרגע עדיין בשלב שזה גורם לי למלא רגשות אשם ואני לא יודעת איך לצאת מהמעגל שהראש מבין אבל הנפש מכה את עצמה
.

יעל י

New member
אחלה החלטה לדעתי...

אכלת
נהנת
לא חרגת מהתוכנית.

כן הייתי עושה יומיים קיזוזים.
אני קבוע ימים ראשון שני ללא פחמימות כמעט בכלל.

יעלי מסכימה עם החלק הראשון

יש לי קושי עם המסקנות.
אם תרשי לי לשאול אותך....מה התוצאות של שני הימים ללא פחמימות שלך.
מה זה מאפשר לך?
איך את מרגישה ביומיים של "בלי פחמימות כמעט"?

יעל י

New member
יומיים קיזוז...

ללא פחמימות "מורידות" או מאזנות אותי משקלית.
את רעיון הקיזוז למדתי ממירי בלקין ואת רעיון הללא פחמיממות מעינת,הנוכחית שלי.
האמת בימים האלה אם אני אוכלת נכון (כל 3 שעות) אני גם לא רעבה וגם צורכת פחות מתוק.

למעלה