ערב לימוד ענקקק!!!!!

ערב לימוד ענקקק!!!!!

שלום צדיקים :) יש ערב לימוד ענק מחר בקרנ"ש! הוא מתחיל ב- 17:45 פרטים- יש שיחות, לימוד בחברותות ובסוף מקרינים את הסרט "משחק ביתי" של מגורשים מגוש קטיף.. צריך להביא 15 ש"ח. אם אתה שומרוניסט, או בכלל אתה מחב"ב. אז אין מצבב שאתה לא מגיע!! מלא חבר'ה הולכים להגיע. זה ממש חשוב במיוחד בתקופה הזאת... קצת ללמוד על אהבת חינם..קצת להפיץ את האור...

תסלחו לי אבל...../images/Emo78.gif

עם כל הכאב והצער וההזדהות, נשבר לי מהניסיון הזה להפוך את תקופת האבל על תשעה באב ולשלב בה את הכאב על הגירוש. אין מקום להשוואות מהסוג הזה, ואני לא יודע אם זה נובע מפופוליזם זול או מחוסר ידע והבנה, אבל זה מעצבן. זה התחיל בקינות על הגירוש, ונמשך בזה שאני לצערי רואה יותר התעסקות בחורבן גוש קטיף מאשר בחורבן המקדש. (סורי שנפלתי על ההודעה הזאת, פשוט אני לא בטוח עד כמה הקרנת סרט על חורבן גוש קטיף כשאנחנו נמצאים בפתחו של צום תשעה באב הוא דבר נכון)

טוב..

שלום :) התאריך של הגירוש הוא יום אחרי תשעה באב. אז אני מצאתי קשר כלשהו ביניהם... במיוחד שהסיבות לחורבן הגוש והסיבות לחורבן ביהמ"ק הן זהות בחלקן.. אני חושבת שאחרי הכל זה רלוונטי מאוד. ובעצם, למה לא?

למה כן בדיוק? ../images/Emo78.gif

המשמעות של שתיהם שונה בתכלית, ועם כל הכבוד - ההשוואה מבחינתי היא ביזוי אדיר של ביהמ"ק.

אנחנו לא עושים השוואה

וד"א את די סותרת את עצמך... היינו עושים ב"שמחה" ערב לימוד לקראת החורבן של ביהמ"ק וערב לימוד לקראת היום שבו התחילו לגרש...אבל זה פשוט לא מתאפשר. גם חבר'ה לא יבואו... בכל אופן, הכותרת של הערב זה להרבות באהבת חינם. בגלל שנאת חינם נחרב ביהמ"ק, ויש לזה גם קשר לגוש.. אז יש משהו שלא מערבים בין עצב לעצב. אבל מה לעשות? אי אפשר שלא לראות את הקשר בין הדברים... בכיה לדורות.

א. אני בן. ../images/Emo78.gif

ב. מבחינתי כל ניסיון להשוואה הוא ביזוי חורבן המקדש. סורי, זה התחושה שלי. פשוט לא מסוגל לראות לנגד רוחי השוואה נורמלית בין הגירוש לבין חורבן ביהמ"ק. לא'דע אם זה נובע מסדר עדיפויות מעוות או סתם מחוסר ידע (של המשווים), אבל זה פשוט רע. לגירוש אין שום קשר לחורבן ביהמ"ק.

א. מצטערת :)

ב. יכול להיות שאתה צודק, אבל אחרי הכל אם הייתי יכולה הייתי מארגנת עוד ערב... זה נכון מאוד שלערבב ביניהם זה לא הדבר הנכון בדיוק..אבל מה אני אעשה? :) קטונתי... גם מניסיון חבר'ה לא יבואו ל-2 ערבים (הלוואי!!)... ודרך אגב-יש כאלה שאמרו בזמן של הגירוש שזה "החרבת בית המקדש השלישי"... חורבן לאומי.. שבוע טוב!!! :)

למעלה