ערב טיוב לכולם....

ערב טיוב לכולם....

ראחרי אסיפת הורים ושתי סטימות בשיניים.... אני מתיישבת להכין (איך לא) פעולה.... אני מכינה פעולה בעזרתו יתברך על לימוד זכות ומילה טובה וזה הולך להראות כך: פעילות סיפור משחקון עוד משהו קטן.. ואני מחפשת רעיון שהוא יותר אתגרי יותר פעילות ואין לי רעיןו................ בבקשה צ-דיקים אשמח אם תעזרו ה' יברך אתכם צופיה

צופיה...

אני אנסה לחשוב על רעיונות... אני אשמח אם תציגי באופן יותר ברור את נושא הפעולה, ומטרתה. (וזה יסייע לי בחשיבה וברעיונות). אבל בכל אופן, אם לא יעלה במוחי רעיו (וגם אם כן) את מוזמנת להיכנס לאתר הצופים יש שם הרבה רעיונות למשחקים ופעולות... [אגב, עומר נורי, אתה מוזמן לעזור.... אני מנסה גם לקדם את הרעיון שהעלת בהודעה בלילה..]

טוב אז....

טוב אז הפעולה מתחילה בסיפור שיותר מאוחר אני יסרוק אותו ויעלה אותו... בעיקרון זה על סיפור של מורה שבשיעור חינוך הביאה דפים שבראש כל דף התנוסס שם של תלמיד וכל הכיתה היתה צריכה לרשום דבר טוב על זה ששמו רשום בראש הדף.ואז אחרי שגם המורה כתבה לתלמידים היא חלקה לכל אחד בתוך מעטפה וכולם פתחו לראות מה חושבים עליהם וכולם התחילו לחייך ולהיות שמחים ובלעבלעבלא... אחרי כמה שנים המורה הוזמנה להלוויה של אחד התלמידים ובניחום אבלים סיפרו לה שאותו תלמיד מר את אותו הדף בארנקו וכל הזמן הסתכל עליו... וכל התלמידים האחרים שהיו שם סיפרו סיפורים דומים....מסקנה אנחנו נוטים להגיד דרים טובים על בני אדם רק כשהם מתים והנה אותו אחד זכה לדעת דברים טובים עליו גם בחייו.... עד כאן הסיפור. אח"כ עושים את הרעיון עם הדפים כאשר כל חניך רושם לכולם וכולם רושמים לו. אח"כ משחק של עובדות מול מציאות שאורים כל מיני מקרים בשתי שורות ופעם אחת מה הייתם עושים ופעם שניה מה צריך לעשות.... המקרים הם מקרים בנושא הנ"ל. לדוגמא: כשחבר שלי בא עם חולצה חדשה אני מחמיא לו גם אם היא לא מוצאת חן בעיני אני נוהג להודות על דברים שעושים למעני ולשבח אנשים שמארגנים דברים. (כל מיני כאלה) ועוד משהו אחד שכל אחד חושב על תכונה טובה שיש בא והחניכים צריכים למצוא אותה ע"י שאלות כאשר בעל התכונה עונה רק בכן ולא. אבל אני צריכה משהו של תזוזה אחרת הם לא יאכלו לשתף פעולה כ"כ זמן... תודה רבה צופיה

קודם כל- הפעולה מעולה!!

כמה זמן הפעולה??? נראה שלפי התוכנית שכתבת את מצליחה להעביר שעה... עוד שאלה מתבקשת- מה גיל החניכים??? ואם תשאלי אותי, פעולה כזאת מספקת, גם אם הם לא ירוצו... (גם אני חשבתי שהקבוצה שלי כזאת שחייבת תמיד לרוץ כדי לשחרר אנרגיות.. אז מסתבר שהם רק צוברים אנרגיות מפעילות... וגיליתי את זה אחרי פעולה שעשיתי על איידס, שרובה דיונים ומשחקים לא תחרותיים ותוזזתיים...)

בישי89

New member
איזה יופי!

עשו לי פעם את הפעולה הזאת, היה ממש ממש כיף
אצלינו שילבו את זה, הקטע של המילה הטובה למישהו אחר והכרה בתכונות הטובות של האחר ביחד עם הקשבה לזולת. בהמשך הפעולה שלנו עשינו מעגל והעברנו כדור צמר מאחד לשני כאשר כל מי שקיבל את הכדור צמר היה צריך להצמד לקצה של צמר, לספר משהו על עצמו (מה הוא עשה בסוף השבוע, פאדיחה מצחיקה שקרתה לו, משהו שאף אחד לא יודע עליו וכו'...) ואז להעביר את הכדור הלאה למי שבא לו תוך כדי שהוא ממשיך להחזיק בקצה של צמר (בסוף נוצר כמו קורי עכביש במרכז המעגל) ואז בסוף המדריכה שלנו אמרה לנו שעכשיו צריך לעשות שידור חוזר ולהחזיר את הכדור אחורה מהסוף להתחלה בצורה כזאת שכל אחת צריכה לספר מה זאת שלפניה אמרה ורק אז להעביר בחזרה את הכדור (מי שלא זכרה מה אמרה הבחורה שהעבירה לה את הצמר סימן שהיא לא הקשיבה.......). אחרי שנוכחנו כי אף אחת לא זוכרת מה אמרו רוב החברות שלה במעגל, הבנו כמה אנחנו באמת מקשיבות אחת לשניה ומתייחסות אחת לשניה....

וואי ממש רעיו מעולה....

עשו לי דבר כזה פעם... אבל בדברים אחרים.... ממש אהבתי אותו..... החניכים מתחלקים לשתי קבוצות קבוצה אחת של ו' ו-ז' וקבוצה שניה של ח'.... אני משתדלת שזה יהיה זמן ארוך כי אני מעבירה פעם אחת וצריך שתי פעמים ואין לי עוד יום נוסף....

למעלה