ערב טוב...

ערב טוב...

ושלום לכולם. קוראת כעת את "סיפורים שלא נשלמו", מאת טולקין, ומתוך הטקסט והערות העורך והמתרגם, לא מצאתי עדיין את התשובה לשאלה שהציקה לי ב"סילמריליון" - האם היה קשר גיאוגרפי כלשהו בין דוריאת, הממלכה הנסתרת, לבין לותלוריין שקמה שנים רבות אחר כך? תודה...

ארו

New member
עד כמה שאני זוכר...

כן, היה קשר כזה. אני לא זוכר איפה זה רשום, ואני לא בטוח שזה נכון. אז למה אני בכלל עונה ? א) כי אני מנהל הפורום, ורציתי להגיד wellcome ב) כי אני מבטיח לבדוק את זה ולחזור עם תשובה תוך יומיים (מבחנים מבחנים) ארו - האחד אבי הפורום.

תודה...

אשמח לדעת

Y. Welis

New member
הקשר אינו גיאוגראפי, אלא סביבתי,

אם אפשר להגדיר זאת כך, כי דוריאת´ שבבלריאנד שקעה בים בסוף העידן הראשון ותחילת השני. אלה נקודות הדמיון העיקריות: * על קלבורן, בן זוגה של גאלאדריאל שמשל עימה בלוריין, נאמר שהוא בא מדוריאת´ והיה בן לשושלת המלכותית של הסינדאר (אחיין רחוק לת´ינגול); * שתי הממלכות היו מוגנות בכוחה של הגבירה ששלטה בהן. * פגישתם של אראגורן וארוון בלוריין היתה דומה במידת מה לפגישתם של ברן בלות´יין בדוריאת´ (במיוחד שארוון הושוותה במקום אחר ללותיין).

שני סימני שאלה...

האחד - האמנם שקעה דוריאת בים, ולא נחרבה לאחר שנפרצה "מחגורת מליין"? והשני - אימתי נפגשו אראגורן וארוון בלוריין? (לא מצליחה להזכר...)

שתי תשובות

א. דוריאת כממלכה חרבה זמן קצר לאחר שמליאן שבה למערב והמחגורת לא הגנה עליה עוד. דוריאת כחבל-ארץ גיאוגרפי שקעה בים כמאה שנים אח"כ (תטעו אותי אם אני צודק) כתוצאה ממלחמת-החרון והפלת תנגורודרים. ב. ארגורן וארוון באו בברית האירוסין על קרין אמרות בלוריין, בערך בשנת 2980 לעידן השלישי (לא מדויק, אני יודע), כלומר כ-40 שנה לפני התרחשות "שר הטבעות". אבל אני חושב שבמקרה זה וליס התבלבל - פגישתם הראשונה של ארגורן וארוון, זו שמזכירה באמת את פגישת ברן בלותיין, התרחשה בריבנדל כשארגורן היה כבן 20. אז באמת ראה אותה שרה ורוקדת במערה היער, ואף חשב כי לותיין עצמה לפניו (ולכן קרא לה "טינוביאל!" כברן בשעתו). הסיפור מובא בנספח א´ של "שר הטבעות".

חס ושלום!

בדיקה קצת יותר מדוייקת מעלה שהוא התארס בגיל 49. הוא התחתן רק בגיל 88.

PMTrainer1987

New member
איך לעזאזל הוא תפקד???

מה אומר ומה אגיד - לארוון יש טעם מוזר ביותר בבחירת גברים...

כנראה שתפקד היטב...../images/Emo13.gif

לשושלת אלרוס, גם לנצריה המאוחרים ואפילו לאחר נפילת נומנור, היתה נטיה לחיים ארוכים מעל ומעבר למקובל באותם זמנים עבור בני האדם. אם להעריך את תפקודו של אראגורן לאורך עלילת "שר הטבעות", נראה כי שנותיו הארוכות לא טבעו בו את חותמן.

למעלה