ערב טוב...

Elmer fudd28

New member
ערב טוב...

מישהו אולי יודע על מה בדיוק נכתב השיר (המדהים לדעתי) רדיו רמאללה
אני יודע שהוא על איזה בחור תושב אחד הכפרים מסביב לרמאללה שנרצח בפיגוע ירי או משהו בסגנון... אשמח לקבל תשובה אם למישהו יש מושג... תודה

Elmer fudd28

New member
65 אם כבר...

זה מה שהפוליקר שר. אבל מה לגבי הבחור ההוא
שמעתי פעם משהו על זה, ואני רוצה לדעת על מה בדיוק נכתב השיר ידוע משהו בעניין

בר 30

New member
רדיו רמאללה על שום מה?

לפני מלחמת ששת הימים, זאת אומרת לפני ששטחי יהודה ושומרון היו בידינו - ובכללם עיר רמאללה, הייתה תחנת שידור בעיר רמאללה ששידרה מוסיקה עדכנית נכון לשנות ה-60 אך לפני שנת 1967. יהודה פוליקר נהג להאזין לתחנה זו ששידרה כאמור מוסיקת רוק עדכנית ואהובה (ביטלס, צלליות וכד'). קוריוז נוסף מתוך השיר הוא השדרנית ליילה: עליה בשיר רדיו רמאללה נאמרות מס' שורות: "ליילה לבדה אולי את קוראת לי אני מחפש אותה ואין כלום על הסקאלה..." השיר הוא מעין געגוע של בני הנוער מאותה תקופה- להזכיר פוליקר בשנות ה-60 היה נער מתבגר כמו גם יעקב גלעד שהוא בן גילו של יהודה והוא זה שכתב את המילים - לתחנה ששידרה להם מוסיקה אהובה והייתה מצרך נדיר ליהודה "שנאלץ" באותם שנים להאזין למוסיקה יוונית כבדה (רמבטיקו) בהשראת אירועי השואה אותם עברו הוריו. אגה אחרי שמדינת ישראל כבשה את רמאללה במלחמת ששת הימים, הפסיקה תחנה זו לשדר כמו גם השדרת המפורסמת ליילה. רדיו רמאללה הוא פחות או יותר מה שהיתה תחנה קול השלום של איבי נתן בשנות ה-80.

בר 30

New member
ההופעה בלונדון עברה ל-20/6

מצטער על השינויים, אך המקורות בלונדון מזייפים. מחיר הכרטיסים שם נעים בין 800 ש"ח ל-240 ש"ח (30 עד 100 ליש"ט). אז תפסיקו ליילל כאן על ה-150 ש"ח שאתם נאלצים לשלם בארץ הקודש. אגב, המופע תרומה לבית החולים בנהריה - כל הכבוד לאמן!!!

למעלה