ערב טוב

ערב טוב

אני בחור ישיבה אתאיסט מוחלט בדיעותי עד כדי כך שכשאני שומע שיחות מהמשגיח על השגחה אמונה זה גורם אצלי פרצי צחוק בלתי נשלטים של רחמים על התמימות הזאת שמפנטזת דמיונות מהחיידר אני זוכר שכשהייתי שומע מהרבה על אגדות ממדרשים או סתם לימוד גמרא זה היה נראה לי שהכל שטויות כך שאני נולדתי אתאיסט עד כדי כך שאני לא מצליח להבין מה עובר לחרדים בראש שנותן להם להאמין בילקוט שמעוני שכותב שמלחמת גוג ומגוג ילחמו האחד עם השני ברומחים וחרבות וכידוע המשיח יבוא מקסי בעוד 234 שנה מה שאומר שלפי נבואות הזעם של התנך פתאום ירד המלאך גבריאל ויחרים לאלוהים את כל הטילים הפצצות המכוניות והטנקים וישאיר להם רק סוסים וחרבות שבזה ילחמו את גוג ומגוג ואני לא מצליח להבין איך הם מאמינים בזה? עד כאן טוב ויפה הבעיה היא שאני די נהנה בחברה החרדית שגדלתי בה ויש לי בה את החברה שלי והכל לעומת זאת בחברה החילונית מי ערב לי שאצליח?

אכן בעיה, אבל

אתה לפחות לא תלוי באף אחד שיפתור לך אותה, מכיוון שזה אתה, אתה גם יכול לפתור את זה, עולם נפלא הלא כן ?

justchip

New member
אתה הבנת את זה לגמרי לא נכון

קודם יהיה שואה אטומית ומעט האנשים שישרדו אותה יהיו חסרי אמצעים טכנלוגים כך שכירצו לנהל את מלחמת גוג ומגוג על מעט המשאבים שנשארו הם יאלצו לעשות זאת בחרבות ליתר דיוק זה אפילו לט יהיה חרבות אלה סתם פיסות מתכת מחודדות. עכשיו ששאלה עקרונית זו נפתרה, נפתרו לך כל הבעיות?

סלחי לי

אם יהיה אטום בכל העולם לא ישאר ממנו זכר אם לא יהיה אטום בכל העולם ישאר ממנו קרי מהחלק שלא היה בו אטום את כל הטכנולוגיות של זמנינו ואפילו אם היית פותרת את זה לא היית הופכת אותי למאמין כי עדיין יש מליון ושתים ודברים שנראים הזויים ללא שום הסבר מה תאמרי למשל על נהר סמבטיון שכידוע מפורסם בכל העולם ונחשב לאתר תירותי מספר אחד שכל השבוע זורק אבנים פתאום בשבת מפסיק את בטח ``ראית`` את הפלא הזה שכתוב במדרשים ממש מדומיין (מבהיל) על הראיה...

ואגב

יש עוד אתר תירותי בסיני שכידוע שמה באמצע המדבר פתאום מתחילים לשמוע רעשים וכשמתקדמים שומעים בבירור ``מוישה אמס ותורתו אמס`` בדיוק כמו שכתוב במדרש וכמו שמעין הבבא בתרא בפרק ז שהיה אמורא שעבר שם וכנראה היו לו אזניים מאוד מחודדות והוא הצליח לשמוע דברים שלא היו או יותר נכון הצליח לשמוע דברים שהוא לא שמע ובקיצור הוא שמע שצועקים משה אמס ותורתו אמס איך תסבירי את דוגמאות הזויות אלו האם גם את אלו תקשרי לאטום?

מה זה נראה לך?

החילוניות זו מין אגודת `אפרת` שמבטיחים לך דירה ועבודה וחוגים? אני מודיעה לך שאם תחליט לעזוב את הישיבה תאכל המון חרא. תרגיש בודד. בדידות נוראית מהסוג שאתה אפילו לא מאמין שקיימת. תעבוד קשה ולא תראה כסף כי הכל ילך לשכר דירה וארנונה ולפלאפל פעם ביום. המשפחה לא תקבל את זה בעין יפה. החברים ירכלו עליך. תקבל שיחות טלפון הזויות. תהיה בהלם תרבות. תרגיש חצוי. ליקו לא יבין אותך. אליזד ינסח את התחושות שלך הרבה יותר טוב ממך. ורק אז תבין איזה מחיר אתה משלם. זה שווה את זה? אני יודעת ובטוחה שאילולא הצרו את צעדי בבית והתנכלו לי בסמינר לעולם לא הייתי יוצאת. אם היו מעט הולכים לקראתי. לא בולשים. לא עוקבים. לא מתעלקים. אלא קובעים גבולות ובתוכם אני רשאית לעשות מה שאני רוצה. לא הייתי עוזבת. לשיקולך.

אני רוצה להיות "חילוני"

אבל אני פוחד.. שמעתי שהם גונבים ורוצחים וכל מיני כאלה ..זה נכון? מי יכול לעזור לי? אני מבטיח לכם " במבמליק " או סוכריה על מקל.

בתצ1

New member
מבינים מדבריך שאת לא אתאיסטית,

כך שהתשובה שלך לא רלונטית לבחור.שכן הוא אומר שהוא לא מאמין בדת ובכל מה שקשור לאלוהים..כך שלחיות בחברה החרדית גם כשהיא סובלנית כלפיך מאד,זה לא פתרון לבחור שמרגיש שהכל שטויות .. לדעתי אם לבחור יש קושי בלחיות בחברה שהוא לא מאמין בדרך שלה הוא חייב לעזוב, כי זה קונפליקט יפריע לו כל החיים וירדוף אחריו ,ושווה את כל הסבל והקושי בל"צאת" ...

L i k o

New member
החיים יותר מורכבים מהגדרות ויקיפדיה

אנחנו מתאימים את ראיית העולם שלנו בהתאם למקום שאנו נמצאים בו. לכל אחד יש את התמריצים שלו אם לצאת או להישאר, ועוצמת האמונה או הכפירה היא מרכיב שאין להפריז בחשיבותו במרבית המקרים.

אני כן אתאיסט

וגם אני מסכים איתה שאם לא היו "מאלצים" אותי לעזוב לא הייתי עוזב, וכפי שכתב ליקו החיים הם מערכת שיקולים של מה אתה מפסיד ומה תרויח, ואני חושב שמה שמחכה לנו בחיים החילונים לא שוה את ההפסד של המשפחה וכו' אלא במקרה שממש "מאלצים" אותנו לעזוב.

justchip

New member
אני חושבת אחרת

מבחינתי מרגע שהיה ברור לי שאני לא מאמינה התחלתי להתכונן לחיים מחוץ למסגרת החרדית, תוך הבנה שלא אוכל לחיות בה. לדעתי אדם יכול עד גבול מסויים לחיות בדרך חיים שהוא לא מאמין בה, אבל להשאר בה באופן קבוע נראה לי בלתי אפשרי. לעשות יום יום פעולות משוללות הגיון עפ"י המושגים שלך, להתפלש תמידית בהרגשת העליונות של חברה שמבחינתך לא מוצדקת ולחיות עפ"י סולם ערכים שמערכת שאתה לא מאמין בה יצרה, נראים לי עינוי גדול מלקום ולעזוב. בחשיבה לתווך רחוק זה גם כולל לשקר לבת זוגך לגבי אמונותיך, מה שלדעתי מוציא כל תוכן ממערכת היחסים וגידול ילדיך בדרך שאתה אינך מאמין שהיא נכונה. לדעתי לא היה פתרון אחר, מאידך אם כל מה שהיה מפריע לי בדת הם ספורי חז"ל מסויימים ואיך ילחמו במלחמת גוג ומגוג, לא הייתי מתכננת מהפך בחיי.

נראה לי שלא בהכרח יש סתירה

בין דעותיכם. הגורם המאלץ את היציאה שונה מאדם לאדם. עבור מישהו אחד חיכוכים עם המחשפחה והחברה מהווים גורם מאלץ ליציאה ועבור מישהו אחר חוסר אמונה בדרך חיים מהווה גורם מאלץ ליציאה. הכל תלוי בנסיבות ובאופי.

אני לא מבין אותך

אני בהיותי חרדי דילגתי על השאלות האלה וישר הגעתי לשאלות הבסיסיות. יש אלוהים? האם היהדות אמת? האם אני מגשים את עצמי בחיים? אם אתה טיפוס חושב או כמו שאמר אחד מחכמי יוון העתיקה אתה מעדיף את החכמה על ההנאה. לא תמצא מנוח בתור חרדי. למה שלא תנסה להיות חרדי מודרני-לייט?

אני ערב

ברוך הבא לפורום קפה ועוגה על חשבוני. תיתכבד. תבין אף אחד לא יכול להבטיח לך שתצליח בעולם החילוני. כמו שאף אחד לא יכול להבטיח לך שתצליח בהמשך הדרך שלך בעולם החרדי. בהקשר לזה אפשר לומר ``אם אין אני לי מי לי``.. מה שכן אתה לא נשמע טיפש ואם המצב שלך בתור חרדי סבבה, אין סיבה שתיכשל בתור חילוני. על צבא חשבת?

למעלה