ערב טוב

ערב טוב

אהלן אני בחור בן (כמעט) 18 עם עבר חרדי (לא להבהל...) וכיום אני לפני יציאה מהעולם החרדי ונתקלתי בפורום תוך כדי שיעמום וסתם מענין אותי מה זה נוער שינוי ומה הפעילות שלכם? תודה.

דללה

New member
ערב מצויין :)

קודם כל, אנחנו לא נבהלים מהעבר החרדי שלך, ושמחים לארח אותך בפורום שלנו
תנועת נוער שינוי כיום לא כל כך פעילה, ובתהליכי שיקום (אני מקווה
), אך "נוער שינוי" היא תנועת הנוער הפוליטית של מפלגת "שינוי", ופועלת תחת עקרונותיה החברתיים, הכלכליים והמדיניים.

חח

אני לא התכוונתי שתפחדו ממני (אפילו שיש כאלו שחושבים שלחרדים יש קרניים בראש...) אני התכוונתי שיש כאלה (ואני מניח שזה בעיקר אצל האנטידוסים) שרק רואים את המילה ``חרדי`` אז בלי או עם לראות את ההמשך (לשעבר) הם כבר חושבים שהוא בא להחזיר בתשובה.. לכן הדגשתי שזה לא מטרת כתיבתי אלא להיפך אני רוצה לחזור בשאלה...

דללה

New member
../images/Emo13.gif

אני יודעת. בכל אופן, ברוך הבא לפורום נוער שינוי :)

את יכולה להגיד לי כבר ברוך היוצא...

לפי עוברי על שרשורי הפורום לא נראה לי שאני קשור ומבין במה שהולך פה (חוץ משרשור ``שנה טובה`` אני לא מבין אף הודעה) ובנ.ב. אני לא חושב שיש לי מה לחפש או למצוא בפורום... בכל אופן כל מה שנותר לי לאחלכם עלו והצליחו ותחזירו את שינוי לימים הטובים ואולי נזכה שהיא תהיה מפלגת השלטון? שלום ולהתראות (אולי פעם אני גם יהיה חבר שינוי מי יודע...)

דללה

New member
איך שמתחשק לך..

הסיבה שבגללה אינך מבין את השרשורים היא בגלל שאינך חבר בנוער. אני לא יודעת אם אין לך מה לחפש או למצוא פה, אבל תודה, ואני מקווה שאכן נצליח להחזיר את שינוי לימיה הטובים.

Sashka7

New member
אמממ

כדי להיות חבר בשינוי אתה צריך להתפקד למפלגה... בקשר לפורום אז יש כאן נושאים מעניינים מדי פעם...

כרגע

זה נשמע לי תסריט בדיוני להתפקד למפלגה אבל אולי בהמשך.. ובענין הפורום זה נושאים מענינים אבל לא אותי כי אני לא מבין למשל בעניני ה``דוח המהולל`` וכו` אולי אם הייתם דנים על אורח חיים חרדי אז היה מקום להשתתפותי... בוריס.

נו

"הדוח המהולל" הוא דוח פנימי של ועדת הביקורת של המפלגה על איך המפלגה הייתה בזמן מערכת הבחירות. קוראים לך בוריס או אבי?

ליוצא שלום

לפי דעתי אתה צריך לצאת בשאלה. עצם העובדה שאתה חש התלבטות מראה עד כמה האמונה רחוקה ממך, בנוסף לכך רשמת שזה צעד ענק לחרדי מה שמראה שאתה לא שלם עם היותך חרדי. נכון באמת מפחיד לנתק את הקשרים עם המשפחה אולם אם הם אוהבים באמת אוהבים הם יקבלו אותך גם בתור חילוני. הדרך חשוכה אך תמיד ניתן להתגבר על המכשולים נכון זה לא דבר קל אבל אפשרי כשתסתכל לאחור תראה שזה היה כדאי. בכל מקרה בהצלחה בהמשך הדרך

תראה

הסיבה היחידה שאני לא נהיה עכשיו חילוני היא שיש לי רגישות גבוהה למשפחתי ועם כל מה שאני שונא אותם- אני גם אוהב אותם כי משפחה נשארת משפחה למרות הכל ולא שאני לא רוצה להתנתק מהמשפחה אבל יש לי רגשות אליה כי בכך אני למעשה הורס את המשפחה (דבר ראשון שמבררים בשידוכים אצל החרדים האם לאחד מהצדדים יש קרוב חילוני... וגם לגבי ישיבות וסמינרים אם יש לו או לה אח או אחות חילונים הם לא מתקבלים לישיבה\סמינר) ואני מפחד שזה ירדוף אותי כל החיים ואגב לא מן הנמנע שאבא שלי יקבל התקף לב כשישמע שנהייתי חילוני..

תמיר1991

New member
אז מה, תדפוק לעצמך את שארית חייך

בגלל המשפחה? לא צריך לפחד מהמשפחה. הורים אוהבים את הילד שלהם, וכמה שיש הבדל, גם אמא שלי לא תמיד מסכימה עם כל מה שאני עושה... אני חילוני ואפשר לאמר שאנטי-דתי ואני מספיק ישר עם עצמי לאמר שאני לא אובייקטיבי. לך עם הלב, יהיו לזה את התוצאות הטובות ביותר, תבחר אשר תבחר
אם באלך לדבר, המסן שלי בכרטיס אישי. יום טוב
תמיר.

תמיר

מה שאמא שלך לא מסכימה איתך לפעמים זה לא דומה, פה מדובר בדבר שיכול להרוס להם את החיים (ואתה אומר שעם ``חיים`` שלהם עדיף למות..) והם כל החיים יכאבו על זה ואמנם יש צד כמו שאתה אומר לשכוח מהמשפחה אבל מצד שני זה כל החיים ירדוף אותך שהרסת משפחה שלמה ועוד משפחה שלך ולכן נשאר לי עוד קצת לראות איך הם יגיבו ואני עושה את זה בהדרגה.. ולא מן הנמנע שאני יעשה איזה משהו קיצוני ואז אבא שלי יתרתח ויזרוק אותי מהבית ואז זה יהיה הכי טוב (מבחינתי).

ליוצא שלום

למרות הכל אני חושב שאתה צריך לצאת בשאלה. אם החרדים לא ירצו להתחתן עם משפחתך רק בשל היותך חילוני זה מראה מי הם. בקשר למשפחה גם ההורים שלי לא מסכימים עם דעותיי אני בא ממשפחה יהודייה אני אתאיסט אנטי חרדי. לאחרונה החלטתי שאני לא חוגג אתם את החגים ועד אז כשהייתי צעיר אכלתי חמץ בפסח לא צמתי בכיפור. אלו הדעות שלי ואף אחד לא יכתיב לי אחרת וכך גם אתה

שמחתי לעזור יוצא

הסר דאגה מלבך בהתחלה זה יהיה מלחיץ אולם בערך 2 דק' לאחר מכן הלחץ ירד והתרגיש הקלה אמיתית. עצם העובדה שרשמת את ההודעה בשעה 17:15 אומרת שאין לך בעיה להכנס ביום שבת. בהצלחה בהמשך הדרך כחילוני תמשיך להתכתב ואם אתה צריך אתה יכול לשלוח לי מסר אני מוכן לסיייע כל שביכולתי

ללא נושא

עכשיו זה שבת לכל הדעות וסתם לידיעה אפילו אם השבת היתה נכנסת ב 17.15 (היא נכנסה ב 17.51) הלכתית מותר לעשות מלאכה עד השקיעה שזה 45 דקות אח``כ בכל אופן אני כתבתי כבר שהתורה לא מענינת אותי כי אני לא מאמין בה ממקרה שהיה לי, ומה שמענין אותי זה כבוד המשפחה ואני צריך לדעת מה עושים אם וכאשר אבא שלי ידע שאני לא שומר שבת ויזרוק אותי מהבית לרחוב...

העיקר שתהיה שלם עם עצמך

כרגע תשדל להסתיר זאת אבל אל תקיים את המצוות אם אתה לא מאמין זה לשווא. אל תחשוש מאבא שלך זכותך לעשות מה שאתה מוצא לנכון זאת מדינה דמו'. אם הוא יזרוק אותך זה מראה מי הם החרדים מי שלא מקבל אותך איך שאתה לא באמת אוהב אותך, עצה לחיים תהיה מה שאתה ואל תרצה אחרים

למעלה