ערב טוב

orit37

New member
ערב טוב

רציתי לשאול האם אני יכולה, מבחינת הדת, לעשות אתר על ישו? לא בתור תחביב אלה זו עבודה בתשלום, האם מבחינה דתית זה מותר? תודה מראש

mgb

New member
אתר נוצרי

בס"ד שלום וברוכה הבאה! תודה על ההיענות להפנות את השאלה לכאן! ראשית מעניין שנשאלה שאלה דומה היום וממליץ לעיין בה מעבר למה שיש עימי להשיב לך: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=681&msgid=80024300 אני מניח בתשובתי 2 הנחות: 1. בניית אתרי אינטרנט בכלל זוהי פרנסתך. 2. דחיית ההזמנה מעבר לאיבוד תשלום עליה לא תגרום לפיטורייך למשל.. אומר את תשובתי ואח"כ נימוקיי: הקמת אתר על "אותו האיש" אסורה. הרמב"ם פוסק שהנצרות שלא כאיסלם היא "עבודה זרה"! וכמו שלא יעלה על הדעת להתפרנס מהפעלת הפעמונים במגדל הכנסיה או להתפרנס מניקוי ריצפתה וכו' כך וביותר הקמת אתר שבו יכנסו הן גויים והן יהודים בו ימצאו תכנים אסורים - אין לו מקום להתיר על פי התורה והלכותיה! האמת שאף אם חלילה יפטרו אותך במקום עבודתך-את מחוייבת להלכה שכתבתי! ולא שאני חושב שהדבר פשוט וקל אבל זוהי ההלכה ואני משוכנע ובטוח שה' לא יסיר חסדו והשגחתו על בת ישראל המכבדת ומוקירה את תורתו! חלילה אם תעמדי בכך זהו נסיון לא קל ה' יעזרך לעמוד בו! בברכה ובהצלחה רבה!

orit37

New member
אני לא מבינה

כששאלתי את השאלה בפורום חוזרים בתשובה, אתה אישית, הפנת אותי לשאול את הרב, אז עכשיו אתה הרב? לא יכולת לענות לי שם? ממש משונה לי הדבר!!!!!!

mgb

New member
אולי לא תקראי בכלל, אבל בכל זאת..

בס"ד ציטוט מתוך הודעת המנהל\ת בפורום "חוזרים בתשובה -תמיכה". "מן הראוי לציין שפורום זה מיועד לשומרי תורה ומצוות ושאינם שומרי תורה ומצוות כאחד. מטרת הפורום היא לא לעורר דיונים בנושאי הלכה או אמונה בשביל דיונים כאלה קיימים פורומים אחרים בתפוז . הפורום מיועד לאנשים שכבר החליטו לבצע את הצעד. מהסיבה הזאת הפורום לא מיועד כדי לשכנע את החוזרים בתשובה בטעות דרכם. מבינה כעת למה הפניתי לכאן? (-)

פסיבי 1

New member
אורית היקרה

יש בהלכה שלוש דברים שהם בחזקת "יהרג ובל יעבור"כלומר אם אומרים לך לעשות את זה,אתה צריך להעדיף שיהרגו אותך ולא לעשות זאת,אחד מדברים אלו זה עבודה זרה וכל מה שקשור לזה לעשות מה שאת מתארת יותר חמור אפילו מלאכול חזיר ביום כפור ובכסף זה אסור להשתמש בכלל מה שכן הפרטים שיש לך יכולים לעזור מאד למלחמה במסיון ואשמח אםתוכלי לתת לי אותם כמובן בפרטי אני חוזר ואומר מה שאת מתארת אסור לעשותו לפי כל הפוסקים בלי שום יוצא מהכלל

למעלה