ערב טוב

ady18

Well-known member
ערב טוב

במגבלות חג הפסח נמאס מביצים ונמאס מתפוחי אדמה אפשר לעשות טוסט או פיצה וזה אכיל? אשמח לתשובות תודה לכולם מראש

תנסי את הלזניה החלבית שלי

היא מדהימה ויש לה טעם של פיצה
על אותו עיקרון, אפשר להכין פיצה: להרטיב מצות , להשאיר במגבת לחה כ15 דקות, וזה הופך להיות הבסיס לפיצה על זה רטוב עגבניות, גבינה צהובה.. לתנור עד שהגבינה נמסה ויאמי'לה.. גיסתי הכינה פשטידה עם פסטה מקמח תפ"א וגיבנות- אמרה שיצא טעים. את יכולה לנסות (אני לא טעמתי אבל היא נראתה טוב) אני יודעת שנמאס מביצים אבל כל חביתות הירק למיניהן- יש מגוון עצום. לא נראה לך? עיש את כל מתכוני הירקות של ברון.. אולי זה? אורז אתם אוכלים? מקווה שעזרתי, חג שמח עטרה

ady18

Well-known member
כן

אבל מעדיפה טוסט מישהו מכיר או פיצה?

ady18

Well-known member
בסוף עשיתי לזניה של פירגה

אבל העדפתי פיצה\טוסט ומי שמכיר שיעזור תודה

pirge

New member
עדי, מהלחמניות שלי לפסח, אפשר להכין

טוסטים. תחפשי לחמניות במנוע החיפוש. ערב טוב, ובבקשה.

אילנית12

New member
עדי-פיצת בצל.

לא ניסיתי. פיצת בצל לפסח/מתכוניםנט המצרכים חצי ק"ג בצל יבש, פרוס ומופרד לטבעות חצי כוס חלב ביצה אחת 1 כפית מחוקה סוכר (חיוני, זה נותן פוש לטעם הבצלי) חצי כפית מלח 1 +1/2 כוסות קמח מצה דק אופן ההכנה טורפים בקערה את הביצה עם החלב, עם הסוכר ועם המלח מכניסים לקערה את טבעות הבצל ומערבבים היטב מוסיפים את קמח המצה ומערבבים טוב בזרת כפות הידיים מחממים שמן לטיגון עמוק, בסיר עם רשת שופכים את עיסת הבצל לתוך הרשת, ומשטחים יפה מטגנים כעשרים דקות, עד שמתקבלת מעטפת פריכה מסננים את השמן העודף על ידי העמדת הרשת על רגליה מוציאים לנייר סופג, ומגישים פושר, חתוך למשולשים כמו פיצה.

pirge

New member
פיצה מצה

להטיב מצה ולשמור כמה דקות במגבת לשבור ל-2 על חצי לשים רוטב פיצה וגבינה צהובה. לכסות בחצי השני. להכניס לטוסטר עד שהגבינה מוכנה. בתאבון.

פיצה פסח-מדינת ישראל

יש במאמרים, כדאי לך לעבור עליהם. פיצה קריספית *לפסח* 27/03/2006 1מדינת ישראל ו החומרים ¼ 1 כוסות קמח תפו"א 1 כוס קמח מצה קמצוץ (קצת פחות מכפית) מלח ½ כף פלפל שחור 1/3 כף סודה לשתיה ½ שקית אבקת אפייה 1 ביצה ½ 2 כוסות מים רותחים 2 כפות שמן רגיל אופן ההכנה בקערה לשים את כל החומרים היבשים כולל התבלינים, ולערבב. להוסיף את השמן ולערבב להרתיח את המים, להוסיף לקערה ולערבב היטב להקציף ידני את הביצים (חלבון+חלמון) כמה דקות אחרי הקצפת הביצים להוסיף לתערובת ולערבב עד שהכל הופך לעיסה. לקמח בקמח תפו"א משטח עבודה. בידיים רטובות לאסוף את העיסה מהקערה ולהניח מעל משטח העבודה המקומח. בעזרת הידיים לשטח מעט את העיסה. לפזר עוד קמח תפו"א מעל העיסה ועם מערוך לפתוח עלה דק. לשמן תבנית אפייה ולהניח מעל את העלה בצק. אני אפיתי על משטח סיליקון. למרוח מעל כמו בפיצה רגילה, קודם רסק עגבניות ואחר"כ מה שרוצים אני מרחתי רסק מדולל במים, מעל זה שמתי סלט מטבוחה, מילאתי בעגבניות מיובשות (הושרו בשמן), הוספתי פלפלים קלויים שהיו מתובלים בשום עשבי תיבול ושמן זית וזיתים שחורים ניתן להוסיף מעל גבינה צהובה מגוררת ומעל פיזרתי זעתר. הערה - חשוב מאוד שהבצק יהיה דק. לאפות בחום 200 מעלות (אפשר בטורבו) עד להשחמה של המילוי בערך 30 דקות. מקור המתכון - 1מדינת ישראל

למעלה