ערב טוב

n i v m

New member
ערב טוב

לקראת ההופעה של ווטרס רציתי להבהיר לעצמי משהו קטן. החלק הראשון של ההופעה- מה הולך להיות בו? כלומר- מה הכוונה לשירים מאלבומים אישיים של רוג'ר? אני אשמח לקבל שמות של אלבומי סולו שלו, לוודא שיש לי את רובם. תודה.

אלבומי הסולו של ווטרס

Pros and Cons of Hitchhiking Radio KAOS Amused to Death Ca Ira (אופרה) ווטרס הוציא גם כמה אוספים: Flickering Flame, In the Flesh. ופה ושם הופיע גם בפרוייקטים אחרים. אבל בעקרון, אלו אלבומי הסולו שלו. את כל האלבומים של ווטרס ניתן להשיג בארץ, בעקרון, אם כי לא ראיתי את השניים האחרונים בחנויות לאחרונה. מן הסתם גם הם יחזרו לחנויות לקראת הופעתו. אני מניחה שמרבית ההופעה תוקדש לשירים יותר-מוכרים שלו, בין אם מתקופת הפלויד, או מקריירת הסולו שלו.

שאלה טובה

חשבתי לשמור את זה ל"חשדות" הבאים, אבל מכיוון שאני כנראה לא אלך לישון בשעות הקרובות, אכתוב כאן בכ"ז. בגליון החדש של "רולינג סטון" (מתאריך 23 למרץ, עם הית' לדג'ר אהובי על השער), יש כתבה קטנה שכותרתה "פינק פלויד שוב נאבקים". כותרת המשנה היא "ווטרס וגילמור יצאים לדרך עם טורים מתחרים השנה". הדברים הכתובים כאן ידועים לנו, ברובם, אבל הם נותנים תמונה מקיפה על מצב הדברים כרגע. הכתב, אנדי גרין, סוקר את המצב: גילמור יוצא לטור עם האלבום החדש שלו - ועם ריק רייט, וביוני, יוצא ווטרס עם מייסון לטור אירופאי (וכנראה גם טור בארה"ב לאחר מכן) שיכלול ביצוע מלא ל-DSOTM. (הם לא מציינים שככל הידוע לנו כרגע, מייסון יצטרף לווטרס רק להופעה אחת). גרין מצטט מפיקים עמם שוחח: הם לא מודאגים מכך שהטורים המתחרים "ינגסו" זה בהכנסות של זה. מפיק אחד מצוטט כאומר "יש דרישה מודחקת עצומה לפיק פלויד. למעשה, העובדה שכולם נמצאים בטור כרגע רק מגביר את ההתרגשות". גרין מזכיר את הטורים האחרונים של הפלויד, בסוף שנות השמונים ואמצע שנות התשעים, אז גרפו $385 מיליון דולר(!), ואת העוינות שהפגין ווטרס כנגדם במשך שנים אלו. הכתבה מציינת שמאז Live 8, ווטרס הוא זה שיותר מעוניין לעבוד עם הלהקה, ולהתפייס עם גילמור, מאשר גילמור מעוניין לעבוד אתו. זה לא מרתיע, ככל הנראה, את המפיקים. לדברי הכתב כל המפיקים מסכימים זה עם זה, שאם הפלויד ינגנו ביחד, זה יהיה אחד הטורים הכי מבוקשים בהיסטוריה "אלא אם ג'ון לנון וג'ורג' האריסון יצליחו לחזור מהמתים, לא יתכן טור גדול יותר", אומר אחד מהם. "אם תחברו אחד ועוד אחד, תקבלו טריליון. אם הם ירצו לעבוד ביחד, הם יקבלו צ'ק בסכום אסטרונומי". גילמור, כזכור, דחה הצעה לצאת לטור, בתור פינק פלויד, בעבור 250 מיליון דולר - אפילו בלי ווטרס. מהכתבה האמורה אני מבינה, שהטורים העכשוויים רק מגבירים את התאבון - של הקהל ושל המפיקים - לראות את הלהקה מופיעה ביחד. היינו, זה בדיוק האפקט ההפוך מזה שגילמור רצה להשיג עם הטור שלו; הוא מעוניין שאנשים יתמקדו בו כאמן סולו. אפשר לנסות לנחש מה האג'נדה של כל אחד מחברי הלהקה כרגע - וזה אפילו נחמד לנסות לנחש. לצנעני בטח יש איזו תאוריית קונספירציה מעניינת. האם ווטרס התייאש מלשכנע את גילמור להופיע עמו, ולכן יצא לטור לבדו? או שמא זו דרכו להגביר את העניין בפינק פלויד - וכך להגביר את הלחץ על גילמור לשתף עמו פעולה? האם רייט ייענה להצעתו של ווטרס להופיע אתו בנבר? או שיפחד מתגובתו של גילמור, ויימנע? האם גילמור יכנע ללחצים להופיע שוב עם הלהקה, או שאנחנו צפויים לסיבוב נוסף של מהלומות ציבוריות? ומה מייסון חושב על זה?

Inis mor

New member
כל זאת ועוד בפרק הבא של...

"הצד האפל של הפינק"-הטלנובלנה שכובשת את העולם!
לשאלה "מה הסיבה שווטרס עושה סיבוב הופעות עכשיו" לדעתי התשובה היא: א. הצורך להתפרנס. ב. הדחף הבלתי נשלט של כל אמן בסופו של דבר-להופיע. ג. העובדה שהוא לא נעשה צעיר וכניראה מבין שהוא צריך לעשות את הדברים האלה עכשיו כמה שיכול. לפי מה שהבנתי מהדברים של גילמור בכתבה ב MOJO הוא דיי נעול לא להתאחד עם פינק פלויד ושמבחינתו הפרק הזה בחייו נסגר. אבל.....נבר סיי נבר!!! מה שכן-הולך להיות מעניין לדעת מה יקרה בסופו של דבר. ולא נראה לי שזה יחזור ל"מהלומות צובוריות" שוב פעם. יש לי הרגשה שלשם זה לא יילך.

חרטושה

New member
אין ספק ../images/Emo69.gif

ווטרס צריך כסף והרררררבה ! _____________________________________________________________________ HANG THE DJ, HANG THE DJ, HANG THE DJ HANG THE DJ, HANG THE DJ HANG THE DJ, HANG THE DJ Hang the DJ, Hang the DJ, Hang the DJ (כמעט סיימנו)

חרטושה

New member
מעניין איך

שהוא וגילמור לעת חטיארותם יוצאים לסיבובי הופעות כאלה. מעניין אם הגיל גם משחק תפקיד בשיקול הזה.

Inis mor

New member
כמו שאומרת פרסומת ידועה...

שלא נזכיר למה בשל חוק איסור הפרסום: "זה לא הגיל,זה התרגיל"! ואת זה אני בטוחה שיוכיח ווטרס בהופעה ומוכיח גילמור בדיסק. אבל את צודקת, יש לזה איזה הרגשה של "עכשיו-לפני שיהיה מאוחר..." ואם זה ככה...אז למה לא ביחד????

אלו אינם אלבומי סולו

אף כי ווטרס היה הדומיננטי בעת הקלטתם. אלו עדיין אלבומים של פינק פלויד, ולחברי הלהקה האחרים היו תשומות בהם.

The Walrus

New member
לא גרועות,

אבל תוסיף איזה סמיילי כמו זה:
או משהו, שנבין שזאת בדיחה...

מה לגבי the body עם רון גיסין?

אולי לא בדיוק אלבום סולו וגם לא ישיר שירים משם, אבל גם תקליט שלו לא?

כן, בהחלט

אני תמיד מדלגת עליו, ברשימות כאלו. אולי משום שווטרס עצמו לא ראה אותו כאלבום סולו, אלא כפרוייקט חד-פעמי. זה הרי היה אמור להיות פס-קול לסרט טלוויזיה, ובעיקרו פרוייקט של רון גיסין. מאידך, זה פרוייקט מעניין, כי קטעים ממנו משתלבים אחר כך ביצירה של הפלויד. למשל השורה הראשונה מ-breathe מופיעה שם, כמדומני, ואלמנטים נוספים. עד כמה זה השפיע על התפתחות הכתיבה של ווטרס? ניתן לשער שהיתה השפעה עליו. אה, והפלוידים האחרים ניגנו בהקלטות האלו, כנגנים שכירים. גם זה סימן לבאות...

foofam

New member
ca ira

ראיתי אותו ביום ראשון שעבר שהייתי בנתב"ג... הוא חי, ונושם, וקיים, ויקר.

אלבומי סולו וההופעה

בסיבוב ההופעות הקודם שלו (In The Flesh) ווטרס נתן את הדגש על Amused to Death והרבה פחות על 'פרוס אנד קונס אוף היצ'הייקינג'. האלבום 'רדיו כאוס' למיטב ידיעתי לא זכה לכל התייחסות. מכיוון שאף אחד לא ממש יודע מה יהיה בהופעה, מומלץ להאזין לפחות ל'פרוס אנד קונס' ואח"כ לחרוש את 'אמיוזד' - ובמקביל לבדוק מה רשימת השירים של המופעים בתחילת חודש יוני, לפני שהוא בא הנה.

The Walrus

New member
זה לא סוד שווטרס

חושב שAmused To Death היא יצירת הסולו הטובה ביותר שלו. אפילו בראיון לגיטר וורלד של החודש, שאלו אותו "איך היית רוצה להיזכר?" והוא ענה" אני רוצה להיזכר כמי שכתב את הדארק סייד, החומה, אמיוזד טו דט..." - הוא משווה את אמיוזד לדארק סייד ולחומה, ואף אמר (רק לא בראיון הזה) שאם גילמור והאחרים היו משתתפים באלבום והוא היה יוצא בשם 'פינק פלויד', הוא היה מצליח בערך כמו הדארק סייד. בקיצור, אפשר לצפות להרבה אמיוזד.

כן, זה נכון

בקרב מעריצי ווטרס די מוסכם שאלבום הסולו השלישי שלו הוא המוצלח מביניהם, בעיקר כיוון ש'רדיו קאוס' היה כל כך בעייתי.

למעלה