ערב טוב...

lady h

New member
תודה רבה על הקישור../images/Emo39.gif

אני אוסיף אותו לקישורים. לא התייעצתי עם רב מעולם אבל אני לא פוסלת. אם בעתיד ארגיש שאני זקוקה לאיזה ייעוץ בהחלט אפנה לאחד. ובאותו נושא- מה דעתכם ללכת לרב כדי לקבל ברכה?

lady h

New member
לא נסחתי את השאלה טוב../images/Emo6.gif

התכוונתי לשאול- היום ביקור אצל רבנים לקבלת ברכה נהיה דבר נפוץ מאוד. מה דעתכם על כך? האם פעם הלכתם למטרה כזאת?

המממ אני ממש נגד קבלת ברכה

אם זה עולה
זה ממש לא מוסרי ישנם הרבה אנשים חולים במחלות חשוכות מרפא, שהרבנים מנצלים זאת ונותנים להם להרגיש שהם התקווה האחרונה וכמובן שאדם שמלאך המוות עוד דקה נכנס לביתו ישלם כל סכום שבעולם לכל מי שיציע לו פיתרון, אפילו אם זה לא באמת נותן פיתרון. כמובן שאם רב יברך אותי ללא כסף{רק אם אני יבחר לתת כסף}אז זה סבבה לא מזיק ולא יודע אם זה מועיל...

lady h

New member
אבל לא כולם כאלו, לא צריך להגזים

יש הרבה שבכלל לא דורשים כסף ואתה תורם להם מרצונך.

זה תלוי

יש המון אנשים שזה עוזר להם,אז יגידו שזה פסיכולוגי ויגידו שזה אמוני אבל בעצם הסיבה ביכלל לא משנה רק באמת שזה לא ידרדר לניצול של האדם הניזקק,אצלי הרב הוא יותר מנהיג חברתי וקהילתי שפרשנותו לתורה יכולה בהחלט להיות נתונה לערעור,אני למשל לא מסכימה עם רב הקהילה שלי כשהוא אומר שהחנוכיה של בית המיקדש בחנוכה היתה רק שיפודי ברזל. שלכם חנה גונן

adidas88

New member
לדעתי

יש רבנים שיודעים המון. הרבה המפורסם הרב פירר ייעץ לאחותי לפני הניתוח שהיא עשתה. אמא שלי לא היתה מוכנה לבצע את הניתוח לפני היעוץ איתו אבל העובדה היא לא רק שהוא רב אלא הוא גם מבין המון ברפואה אז אפשר לומר שהיא ביקשה כביכול "דעה נוספת"-לא יודעת איך לקרוא לזה..

למעלה