ערב טוב :)

ערב טוב :)

אני משתתף פאסיבי בפורום ויוצא לי לא מעט לקרוא על אנשים שהתקבלו ליחידות מובחרות, מפקדים על צוותים, מרצים בפני קהל וכו'. ואני שואל את עצמי-איך הגעתם לזה? כלומר, האם זה הגמגום הקל שמאפשר לכם לא לייחס לו כזו חשיבות או לחילופין הבטחון העצמי הרב שמגמד את הגמגום? קראתי פה על אנשים שהורידו להם פרופיל בצבא בגלל הגמגום, רציתי לומר שאותי 'פספסו', מה שנקרא. ועוד בתקופה ההיא בעצמי האמנתי שזה עוד יעבור מתישהו, שזה לא רציני ואין צורך לייחס לזה כזו חשיבות. בגלל כל זה הצטיירתי בפני המראיין האישי כאדיש וחסר בטחון (שבעקבות הגמגום זה נכון). הדבר בוודאי פגע בסיווג שלי לתפקידים השונים, אולם למרות זאת לא מזמן הייתי בגיבוש/מיונים לתפקיד די רציני, אבל לא התקבלתי כי ויתרתי על משימה שלמה בגלל הגמגום כאשר בחלק הפיזי של הגיבוש הייתי בין הטובים ביותר. הרבה חבר'ה שהיו במקום ואמרתי להם כמה עשיתי בכל דבר הם אמרו שאתקבל בטוח, אבל הסתבר (ובצדק) שהגמגום (או,אם אתם רוצים, חוסר הבטחון שנבע ממנו) הרס לי הכל. לפני מספר ימים קבלתי זימון למיונים נוספים, לחיל החינוך, כלומר לתפקיד/ים שהפה בהם הוא כלי העבודה העיקרי שלך. ויתרתי על המיונים מראש, הן בגלל הטרחה הכרוכה בנסיעה אליהם והן (ובעיקר) בגלל הגמגום. כעת אני רוצה להגיש מועמדות לחיל המודיעין-לשלוח מכתב,כמובן, ולבקש להגיע למיונים. אבל שוב החששות תוקפות אותי-מה יהיה בראיון אישי? לך תדע איזה שטף אתפוס באותו יום, זה יכול להיות סביר ויכול להיות גם מצב שבו בקושי אצליח להוציא מילה מהפה ואז כבר ברורה התוצאה. כמו כן, יש לי צו התייצבות בעוד שבוע וחצי לקד"צ נהיגה, ואם לא אתקבל לשום מקום אחר אז אשמח לשמש בתור נהג בצבא. אך, שוב, כרגיל, המחשבות שעולות לי בראש סובבות סביב הגמגום-איך אני בתור נהג אדווח על מקום המצאותי, איך אוכל לדבר במכשיר הקשר שהוא בוודאי כלי שימוש הכרחי אצל כל נהג? איך, איך ואיך? כבר נמאס לי מכל זה, מזה שהחיים שלי סובבים סביב המטרד הזה שנקרא גמגום. נמאס לי שלפני כל דבר שאני עושה אני חושב חמישים פעם איך הגמגום יבוא בו לידי ביטוי. בכלל, נמאס לי להיות כזה, כי אני באמת אחר...

זה לא נורא אחי אתה תתן הרבה לצהל>>>

לי הציעו להוציא רשיון למשאית לפני הצבא והלכתי על זה האמת שגם אם הגימגום שרדתי בצבא,בהתחלה הכל נראה קשה אבל תאמין לי אני הייתי בפריסות של נמ זאת אומרת נגד מטוסים בכל הארץ כולל יהודה ושומרון. הייתי בעזה ותאמין לי אכלתי הרבה חרא בצבא. היום זה לא כמו שהיה פעם,אני מדבר על 93 96 אני חייתי 3 שנים במדבר הקמנו אוהלים כל הזמו זזנו בשטח והכל אני עשיתי על ריו אם אתה לא מכיר זה המשאית הענתיק4ה של ארצות הברית שרק בישראל רואים אותן בצבא כל הזמו מתקנים אותן.בקיצור אחי אני הייתי במדבר שמרנו בלילות בישלנו לעצמני כל הזמן הקמנו את האוהלים שלנו לא היו מקלחות לכן רק התקלחנו אם גריקנים פעמיים בשבוע הייתי במקומות שרא אלוהים יודע. ואתה רואה אני חיי וקיים גימגמתי הרבה פחדתי הרבה אבל אני מצטער שפחדתי. וכל זאת אני הייתי מגמגם ונשארתי מגמגם והעריכו אותי הרבה בגלל שהייתי הארגנטינאי היחידי שהיו לו ביצים להתמודד אם כל זה וקיבלתי תעודות הצטיינות כנהג שטח וחייל מצטיין ואתה יודע מה אני מאושר שיכולתי לתרום כל כך הרבה לחייל אוויר ואפילו לא לדעת מה זה מטוס המטוס שלי הייתה המשאית שלי הענתיקה שטיפלתי כל הזמן והרצון לעשות את זה.אחרי זה הלכתי להוציא רשיון מעל 15 טון ורשיון למשיות תדלוקים סולר בנזין והתחלתי לנסוע ומשאית תדלוק לתדלק כל המשאיות שיצאו לשטח,כל קצין היה מפסוד ממני ורצו לנסוע רק איתי אז הבנתי שלמרות הגימגום אני טוב ורק יכול להשתפר.קח הכל בקלות ולך לצבא איפה שתיפול תתן את המקסימום ותשכח מהגימגום וכל זאת אנשים ידעו שאתה כזה אז מה?

painlies

New member
לי זה לא מפריע - לך?

טוב נו... לא ממש לא מפריע... אבל נגיד
הבנתי כבר, שהגמגום שלי הוא ממש פרט שולי... אני אישית מרצה מול אנשים כמעט כל יום. ואנשים נהנים, ושומעים, ובאים. להרצות שלי תמיד מגיעים אנשים וממלאים אולם - הידע הוא שקובע. אני לא אומר שלא צריך לדעת איך להעביר, ואיך להרצות.. אבל הגמגום הוא לא דבר שאמור להפריע - אז אתה מגמגם - אז? אתה תתרגל למכשיר קשר... זה לא כזה סיפור. הפתרון היחידי הוא לא לחשוב על זה והכל עובר :) לכולנו בשלב מסויים נמאס, אבל, דווקא כי נמאס - תהיה אחר! הייחוד שלך הוא לא הגמגום - הוא הדברים האחרים! אגב, אני יכול להגיד לך... לאנשים לא אכפת... אנשים לא מכירים אותי כנדב המגמגם... להפך! תתעלם מגמגום... הוא יעלם...

sprk78

New member
פתרון הקסם

תזרום מה שיהיה יהיה. כפי שכתבתי בעבר משפט זה ממש מקל עלי וגורם לי להיות יותר משוחרר ובעל ביטחון עצמי רב יותר. תזרום עם הדברים אל תתנגד להם, תסמוך על עצמך שאיפה ש"יפילו" אותך תסתדר שם. תאמין בעצמך. תאמין לי חבל שרק בשנים האחרונות אופן חשיבתי השתנה בצורה הזאת, הייתי יכול לחסוך לעצמי הרבה לחצים מיותרים. בהצלחה.

yurim

New member
מה יש לך להפסיד?

הרי אם תוותר על הראיון מראש אין לך שום סיכוי ואם תלך לראיון יש סיכוי כלשהו.... ואפילו אם לא תתקבל זה לא כל כך נורא יש בצבא המון תפקידים שלא חייבים להרצות כל היום מול קהל: תפקידים טכלולוגיים וקרביים (אם יש לך פרופיל קרבי) אני אישית הייתי בתפקיד טכנולוגי ובשנה האחרונה לשירות אפילו הדרכתי בקורס - והדבר המוזר הוא שהיחיד שהיה מוטרד מזה שאני מגמגם הוא אני! כל שאר האנשים כבר לא שמו לב וכשביקשתי(כן ביקשתי!) להדריך המפקד שלי שמח מאוד על כך ואישר את זה בלי לחשוב פעמיים(ידעתי הכי טוב מבן כולם). נהג כל אחד יכול להיות,זאת לא חוכמה השאלה אם אתה לא שווה יותר?

SurferBroker

New member
שמע,

הצבא הוא קשה, הוא יכול לשבור אותך ,אבל גם לבנות אותך. הוא יכול לשבור אותך כי, יש בצבא אנשים טובים, אבל יש גם אנשים קשים, ואם תתחיל לוותר על כל תפקיד טוב, ובהמשך על עוד כמה דברים טובים שיראו לך "אז מה" תגלה שאתה רק סובל בצבא, וזה ישבור אותך. בצבא צריך להלחם על כל דבר כמעט, אל תתבאס, ככה זה,לנצל כל הזדמנות, בצבא נלחמים על אוכל יותר טוב, על מדים טובים יותר, וגם על תפקיד טוב יותר. אז מה, אם תוותר אז לא אוכלים? אז מתלבשים בסמרטוטים? והכי חשוב, מבלים את שלוש השנים הבאות במקום שלא רצית להיות בו, ועוד בידיעה שהיית יכול להיות במקום טוב יותר? זה ישבור אותך. אז אל תוותר, לך על התפקידים שרצית, ואז ממתעסק עם נושא הגמגום. נכון מוזר,זה דורש התעלמות מבעיה שהיא מרכז חיינו, אבל זה יהיה שווה את זה, תאמין לי. 2. יכול לבנות אותך כי, הצבא ילמד אותך דברים על עצמך, שאתה כן יכול להגיע למקומות שלא חשבת להגיע אליהם, כמו כל הסיפורים של האנשים כאן בפורום, סיפרו ש בסוף הם כן היצליחו במקומות שהם היגיעו אליהם, ואפילו הצטיינו, והיו מוערכים ביותר על המפקדים שלהם, לא בגלל העיניים היפות שלהם, אלא בגלל שהם אכן תורמים לחברה. הצבא ילמד אותך, שאתה מנפח את עניין הגמגום הרבה מעבר לאיך שהוא נתפש בעיני הסביבה, ועוד הרבה דברים. לסיכום אני רוצה להוסיף שכדאי אבל מאוד כדאי שתלמד את הדברים האלו, ותכניס אותם טובטוב לראש, אבל לא בעוד כמה שנים, אלא עכשיו, כי תחסוך לעצמך הרבהשאלות/מחשבות/כאבים. בהצלחה לך....

giva255

New member
תגובה לשרה שרה מיום 11.3

שלום לך. די ברור שלא ניתן בעצה חד פעמית באימייל לפתור את בעייתך, אבל ישנם דרכים לעקוף את הבעיה במצבים של ריגוש גדול, כמו הראיונות והתפקידים המאתגרים אותך. כלומר בין ההחלטה לצפצף ןבין ההחלטה להיכנע יש דרך ביניים, דהיינו 'לשַטות' בכושר הקליטה של הסובבים, ועד לריפוי המלא. אני גמגמתי למעלה מעשרים וחמש שנים, והיום מטפל בגמגום, יודע ומסוגל לפתור את בעייתך, אלא אם כן משהו נסתר באישיותך ימנע את שיתוף הפעולה מצידך. השאלה היא כיצד לבצע זאת בלחץ זמן להחלטה מיידית? בענין זה צריך להיכנס לפרטים. כקוריוז, אציין שחיילת אחת סיפרה לי שהיה לה מ"מ מגמגם ממש אך המחלקה כולה בהרצאותיו שלו, הייתה מקשיבה מתוך כבוד והערכה, מאחר שהמבט שלו היה שופע הערכה עצמית רגועה. בהצלחה. יעקב.

bad attitude

New member
אתם אנשים הכי טובים שהכרתי בחיים

אתם מעודדים כל כך והכל תודההה רבה גם עכשיו קראתי כל תגובה ואתם רק מנסים לעודד אותנו הילדים הצעירים הדור הצעיר שעוד מפחד מזה וזה עוזר ובאמת כשאתה זורם הכל יותר קל אל תחשבו יותר מדי על מה אתם הולכים להגיד פשוט תגידו ויצא מה שיצא... אז יום טוב לכם הפכתם עם התגובות שלכם את היום שלי להרבה יותר טוב! תודה ולהתראות בינתיים

למעלה