ערב טוב,

ערב טוב,

מאז שהטיקים התחילו ועוד לפני האיבחון הפורמלי ,איך שהוא התבלבלו לי הגבולות בבית. בבית שלנו אין גבולות מי יודע מה אבל יש כמה כללי ברזל ועכשיו קשה לי לדעת מה באמת הילדה עוברת. הבן הקטן היה חולה וגם הגדול ואז היא אמרה שהיא גם לא מרגישה טוב וקיבלתי את זה . בהמשך העלתה חום ובאמת היתה חולה. מאז יום רביעי כבר אין חום , מרגישה יותר טוב , יום חמישי אמרתי שתתחזק ויום שישי יום קצר ומסתבר שגם מחר היא לא רוצה ללכת לבית הספר בסופו של דבר אמרתי לה שתלך לבה"ס ובמידה שתרגיש לא טוב שתתקשר,וזה נכון גם לגבי הרבה דברים אחרים. במה הטוראט שינה אצלכם גבולות אם בכלל?

הלנה

New member
קשה מאד לשמור על גבולות

כשיש ילד עם טוראט, אבל אומרים שדוקא להם מאד חשוב כן להציב גבולות. אני חושבת שבעיקר בהתחלה יש מצב שמאד רוצים לגונן על הילד כי קצת מרחמים עליו בגלל מצבו ואז אנחנו מאבדים את כל הגבולות. אצלנו הגבולות לא היו כל כך ברורים גם לפני זה אז זה עוד יותר קשה, אבל לאט לאט מקבלים את זה שהילד, למרות הכל הוא ילד רגיל כמו יתר ילדינו.

אני נחשבת כאחת "פדנטית" לגבי ../images/Emo11.gif

גבולות, אך גם לי לעתים קשה להציב גבולות...לפעמים אני קשה מדיי ולפעמים רחמנית מדיי...ולא תמיד יודעת אם פעלתי כשורה או לא .... מה שבטוח שהילדים (בלי קשר לטוראט ) לפעמים עושים לי בית-ספר

השגיא

New member
לגבי גבולות

בחינוך בעיני חשוב לבחור מהו הדבר החשוב. שכן אם נאמר כל הזמן לא ולא, לא יהיה הרבה תוקף לדברים שאנחנו אומרים. השוני בטוראט, הוא שיש דברים שאולי היינו רוצים שילדינו ינהגו על פיהם, והם חשובים במידה זו או אחרת, אבל הם קשים להם בגלל הטוראט. אנחנו עשינו המון שינויים בדרישות. הסתבר שיש דברים ששי פשוט לא מסוגל לעשות בשלב זה, וצריך לדעת מתי להפסיק ללחוץ. צריך לעשות סוויץ במוח, חשיבה מחדש- "האם זה באמת חשוב?" לגבי הרבה דברים ותיראי, שהכל נהיה הרבה יותר פשוט. אין ספק ששינויים נדרשים כשיש ילד עם טוראט, אבל לפעמים דווקא "הויתור" או "ההתאמה", נותנים לילד את הקביים להם הוא כ"כ זקוק כדי להתגבר / להשתלב. גלית

ענתד1א

New member
בוקר טוב

גבולות , דבר שמצריך הרבה כח והתמדה אני למדתי שגם עם לילד יש טוראט או לא חייבים לשים גבולות, כאשר אור הובחן כטוראטניק הבנתי שיש דברים שלא בשליטתו וצריך להקל ולא ללחוץ להבין לשוחח לתת מרחב בהסתכלות לאחור אני לא בטוחה שעשיתי נכון הם ילדים פיקחים שהרבה פעמים מנצלים את "הפרצה" כיום אני מעמידה לו גבולות כמו ליתר הילדים ולא נותנת לו להשתמש בתסמונת כסיבה להתפרצות אני בהחלט אומרת לו שאני מבינה שקשה לו אבל יש חוקים ויש צורת התנהגות שלא מקובלת בבית וכמובן לא בבית-הספר (התפרצויות אלימות או קללות). זה קשה להתמיד ולפעמים נמאס לריב ולהיות שוטר אבל בסופו של דבר אני חושבת שבילד מרוויח, בעיקבות שיחה עם הפסיכיאטרית שאני מטופלת אצלה אני מרגישה שאני עושה את הדבר הנכון. וגן עם קשה בהתחלה לכולם זה משתלם, בהצלחה

KRAMAKIN

New member
גבולות בבית

יש לי ילד בן 14 עם ט.ט. ו אני לא מצליחה לשים לו גבולות. זה גורם לעצבים ריב ואפילו לאלימות. אני גם מעבדת את הגבולות ו ברגעיים של כעס לא שולטת על עצמי (למשל: הרבה פעמים שמבקשת מילד משה ו הו לא עשה ו שעשה הפוך) אני רוצה לעזור לו , ארבה פעמים מתאפקת, אבל אחרי שילד מקלל קמה פעמים- מתפרצת. אני מבינה שיש לו בעיה אבל לא מוכנה לסבול יחס בחוצפה ותוקפנות. לא ברור אין לשים גבולות ולשמור אותם ואיך להישאר אדישה ורגועה .מאפו לקחת כוח ?

שביק

New member
אמא יקרה, בעניין התפרצויות וגבולות

אני מזמינה אותך להתקשר אלי לשיחה טלפונית. בטל' 09-7408478 וניראה איך אני יכולה לעזור לך. רצוי מחר לפני הצהריים. אמא'לה סבלנות, ונעזור לך. בברכה שביק (בת-שבע גרניט) יו"ר העמותה לת.טוראט..

למעלה