ערב טוב

yakovs

New member
ערב טוב

ערב נעים, תודה. מה נעשה בערב הזה? אין לי מושג, ילדה! אבל לי יש!!!! נשב על כוס קפה, ונעיין ביחד במחשבה חדשה שחלפה היום בראשי. המחשבה הזו טלטלה את ראשי ואת כתפי הימנית בסדרה של עוויתות זוועתיות, ולבסוף יצא מין דבר כזה: לכל בן- אדם יש בתוך הראש שלו, בין שאר החלקים, גם קופסה ירוקה. על הקופסה כתוב בחוץ:" בעיות". הקופסה הזאת חייבת (ממש חייבת) להיות כל הזמן מלאה. ברגע שבעייה מסויימת נפתרת, מייד מתעוררת לה בעייה חדשה ונכנסת במקום זו שיצאה. וככה אף פעם זה לא משעמם. (התיאוריה הזו גם מסבירה איך קורה שאנשים לא עומדים בלחץ, ואז מתרחשים כל מיני תופעות לא נעימות. פשוט הבעיות ממשיכות להכנס ולא לצאת עד שהקופסה מתפקעת בום טראאח חבל על הזמן, אבל זה לא נוגע כאן לענייננו). הנקודה הרלוונטית כאן, היא שאצל שושנה יש בתוך הראש מנגנון נוסף, וזאת בעצם קופסה נוספת, קטנה יותר מהראשונה, צבעה כתום עז ומחוברת אליה בצינור פלסטיק דקיק. על הקופסה הכתומה כתוב :"טיקים". לקופסה זו יש תכונה מיוחדת. היא יודעת לשנות את צורתה בהתאם לצורך (את הצורך קובע הגמד הטוב שמשגיח על שושנה יומם וליל). בעצם, צורתה משתנה כל הזמן. היא כל כך מתוחכמת שמעולם לא חזרה על אותה צורה פעמיים (אם כי לעין בלתי ממצמצת זה נראה דיי חוזר על עצמו). לקופסה הכתומה אין תחליף. היא כל הזמן עוזרת לשושנה לתפקד. היא זאת שנותנת לה את המסוגלות להתמודד עם כל מה שיש בתוך הקופסה הירוקה. אני מקווה שלא התבלבלתי, בכל אופן קראתי את הכל שוב פעמיים ואני מאמין שהבנתי את מה שכתבתי. יעקב

שביק

New member
ליעקב, אני חושבת שאתה פשוט מקסים

תיאור כל כך מוצלח טרם שמעתי. אני אוהבת לקרוא את שאתה כותב בחן ובהומור אנא, המשך. לילה טוב

yakovs

New member
שביק

תודה. כרגע חשבתי על "טיק, שטיק וטריק" - ספר הגמדטיקים. אולי זאת דרך שיכולה להסביר את ה"תסמונת" (אוף, מילה גסה) לציבור (גם כן מילה מעייפת ומשעממת). יעקב

שביק

New member
יעקוב ידידי, עולה לי רעיון שאולי

כדאי לאגד את כל "אימרות הכנף" שלך, ואולי גם של אחרים, לספר או ספרון, להוסיף בדיחות ודברי הומור הקשורים לעניננו. תחשוב על זה. כל טוב לך.

yakovs

New member
לבת שבע, שלום

יש לי חלום... בחלומי, והנה שלושה אחים גמדטיקים: טיק, שטיק וטריק. טיק הוא הבכור. הוא גמדטיק יסודי, ולא יודע שום חוכמות. קפדן, חרוץ מאד, ודורש משני אחיו שיתנו לו את הכבוד המגיע לו. יש לו מגרעת אחת שמקלקלת לו את כל הכיף שבחיים: לטיק אין טיפה של חוש הומור. שטיק נולד כמה דקות אחרי טיק. ניתן לומר שהוא אחיו התאום, אלא שהוא ממש היפוכו הגמור. שטיק איננו סובל מרות מרגע שעמד על דעתו. יש לו נטיות התמכרות, ובין השאר הוא גם שותה ומעשן. שטיק מסוכסך עם אחיו הבכור. בעצם הוא לא מסתדר עם אף אחד. טריק הוא האח הצעיר. אם אינני טועה, הוא נולד שנים רבות אחרי שני אחיו הגדולים. אינני זוכר כמה שנים בדיוק. טריק הוא בחור מתוחכם מאד, ומומחה גדול לפתרון בעיות בדרכים מאד יצירתיות. אין גבול לכושר המצאותיו. טריק נזהר מאד שלא לפגוע בכבוד אחיו. בקיצור, קל מאד לאהוב גמדטיק עליז ומאושר שכזה. ככה זה בארץ הגמדטיקים. והכל היה יכול להיות פשוט נפלא, אלא שכרגע התגנבה לה לראשי מחשבה חדשה, איומה ומפלצתית. בארץ הגמדטיקים יש גם טרולים. אני חושב שכדאי להפסיק כאן. האם יתכן שכל מה שאני כותב כאן הוא למעשה טיק אחד גדול? ואם כן, מי משלושת האחים אחראי למה שקורה לי? יעקב.

שביק

New member
יעקב ידידי, טריק הוא הבוחש הערמומי

בזאת אין ספק, אך חיבתי נתונה לשטיק, ויודע אתה מדוע? חיבתי נתונה יותר לבעלי חוש הומור. אז אנא אגד זאת להמשך שיבוא.

yakovs

New member
הטרולים באים

אשר יגורתי בא לי. יש בעולם יצורים שאינם קיימים בזכות עצמם. הסיבה היחידה לקיומם היא מציאות הטוב. הטוב קיים בזכות עצמו, אך יש לו מלחמה מתמדת עם כוחות השחור שמאיימים תדיר להכחידו מן העולם. אין גבולות לדמיונו של האדם. הדמיון הוא אחד מהכוחות שעזרו לבני האדם להשתלט על העולם. אך כמו שהסברנו, הדמיון יכול גם להיות רע והרסני: שלא תטעו בכוונתי, הוא יכול אפילו להחריב את העולם. בואו ונשתמש בכח הדמיון שלנו, ואז יקל עלינו להבין את הנזק שגורמים הטרולים לשושנה: בארץ הגמדטיקים של שושנה יש מלחמה מתמדת עם הטרולים. תכונתם המסוכנת שלא להתעייף לעולם מתישה את שושנה ומתסכלת אותה. הטרולים הם אלה שגורמים לה להרגיש שונה, מוזרה, חריגה. הטרולים מתקיפים בלי הרף ושותלים בה את כל ההרגשות השליליות שאתם יכולים להעלות על דעתכם: עצבנות, אדישות, עצלנות, מצבי רוח והשד יודע מה עוד. הטרולים עושים דברים פי אלף יותר גרועים, אני שונא אותם! הגמדטיקים אוהבים מאד את שושנה. גם אני אוהב אותה מאד. אני אוהב את הגמדטיקים, את כל מי שקורא עכשיו את הטיקים שלי, וגם את כל האחרים. לילה טוב. טיק שטיק וטריק הולכים לישון. מחר יהיה זה יום חדש... יעקב.

היי, אתה ..יעקב.. ../images/Emo26.gif

תעצרו שניה, לכו למטבח אתה טיק, שטיק, טריק ושושנה ותשתו כוס מיים להרגע ..."
ברוח טובה כמובן

yakovs

New member
רעיון טוב

אגב, האם כבר עשיתי לך הכרה עם טוראטולה, זאת המכשפה ששולחת את כל הטרולים? אנא, רענן את זכרוני.

למעלה