ערב טוב

גאלה222

New member
ערב טוב

כבר כמה ימים אני עוקבת אחרי ההודעות כאן ולא מעזה לכתוב. השמחה והאווירה הטובה השוררים כאן קצת מבלבלים אותי. האמנם לא מעלים כאן כל מיני בעיות הקשורות פרופר לגיל? אולי העלו את זה בעבר ולא ראיתי כי לא נכנסתי לכל ההודעות, מן הסתם. אני מדברת על פחדים שונים, על מחשבות של מה יהיה ואיך יהיה, על דברים שלא מעזים לשאול אותם או לדבר עליהם. כאבים חדשים שתוקפים פה ושם, מראה שמשתנה למרות ההשקעה בו ועוד כל מיני שבטח כולם כאן מתחבטים בהם. על עצמי אוכל לומר שאני עושה הכל כדי להרגיש טוב יותר חיצונית ופנימית, אבל אני לא יכולה לברוח מהפחדים האלה שבאים מהבטן שאינה מצנזרת אותם.

emmy5

New member
ערב טוב וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

תתחילי לקבל את עצמך כמו שאת ..מה שלא עושה הטבע עושה הצבע,אבל קודם תני לגילך את כל הכבוד ..אל תחשבי יותר מדי על מה שיהיה ...תחשבי על מה עושים היום שיהיה לך טוב ..תחייכי והרבה ..החיים הם יפים אז תעשי כל מה שאת יכולה שיהיו יפים ...תקני לך פרחים ,תקני לך בגד חדש .. תצחקי ,מה יש ? אנחנו יכולים לצחוק אפילו מעצמנו ..אני משתכלת במראה וצוחקת לעצמי ... צחוק עושה אותך צעירה יותר ,יפה יותר ...בהצלחה !!!! פרח ממני ו:-):

גאלה222

New member
אמי חמודה, תודה על התגובה

והאמיני לי, אני בהחלט מקבלת את עצמי כמו שאני, מחייכת, קונה לי בלי סוף ואוהבת את החיים. מודה לך על החיבוק והפרח

yaely2

New member
מנהל
ערב טוב גאלה, ברוך בואך../images/Emo45.gif

שלום לך גאלה,
ראשית שמחה שהצטרפת אלינו, אם כי אינני יודעת מה גילך סביר שאת מעל 50. בפורום שלנו כל אחד מדבר על מה שבא לו, ועל מה שיש לו צורך לדבר עליו, כנראה שהנושאים שאת העלית אינם מעיקים ומציקים לחברי הפורום, אחרת היו כותבים על זה. הנושאים אינם מוכתבים על ידי אף אחד, ורק התגובות להודעה מוכיחות אם הנושא מעניין את שאר החברים או לא. אנא השתדלי לספר לנו מעט על עצמך

גאלה222

New member
תודה גם לך, יעל, ותודה על

קבלת הפנים החמה. ברור לי שכל אחד כותב על מה שבא לו, על מה שיש לו צורך לדבר עליו. היה לי קצת מוזר שהנושאים האלה אינם עולים וזה הכל. הגיל שלי מתאים לפורום הזה ואמשיך לצפות וגם לשתף כשארגיש צורך. מאחלת שבוע טוב לך ולכולם

vera2

New member
../images/Emo140.gifלגאלה שלום

נראה לי שחתך החברים בפורום אנשים שכל החיים שלהם עבדו בבית ומחוץ לבית ויש כאלה שעדיין עובדים .עצם היציאה לגימלאות נותנת פריבילגיה לעסוק בנושאים שמטבע הדברים נידחו בתקופה הקודמת. עצם הגלישה באינטרנט פותחת ערוצים נוספים לתיקשורת בין אנשים. הזנה הדדית באפשרויות לחוגים פרופורציות בזמן שמקדישים לנכדים גרימת שמחה ועיניין מאחד לשני.לשמחתי אין לי פחדים מהגיל. כל גיל והיופי שלו.כן חשוב להיות מודעים לנושא של מניעת תופעות כמו אוסטיאופורוזיס וכו'.אבל מה שנוגע לשינויים בעור ומתח שרירים בפנים ומקומות אחרים בגוף. כל שינוי אני מקבלת באהבה,הרוחתי אותם בכבוד.חשוב לי לשמור על הזכרון זה נכס שאין לו תחליף ואף מנתח פלסטי
לא יכול לשנות. גם לזה יש אפשרות להשפיע. ע"י לימוד שפה חדשה.משחקי חשיבה אפילו במחשב. קריאה מרובה לימוד נושאים חדשים פתירת תשבצים האזנה למוסיקה וכו'.כך שיש הרבה אתגרים.חבל על הזמן לבזבז את האנרגיות על פחד. כל בוקר צריך להגיד תודה על כל םפירת המלאי שיש לכל אחד מאיתנו. שבוע טוב מVera/

גאלה222

New member
היי לך ורה

קודם כל תודה גם לך על הפרחים ועל קבלת הפנים הבאמת מלבבת. אני חושבת שלא הובנתי כראוי. אני לא יושבת רגל על רגל וחושבת לי על פחדים ודברים שכאלה. הם פשוט באים, לא כי יש לי עודף זמן אלא כי הם מופיעים. לכל הדברים שכתבת אני מאד מודעת, ולשמירת הזיכרון גם
ואני מקנאה בך שאין לך פחדים. הלוואי וכך ישאר ותמשיכי להרגיש כפי שאת מרגישה. זה נהדר. שבוע טוב גם לך.

offe

New member
../images/Emo29.gifלילה טוב ושקט לערים../images/Emo6.gif

ובוקר טוב לישנים. ראשית - גאלה - ברוכה הבאה בצל קורתנו בו שוררת החמימות. כל עלה כותרת המתווסף לקבוצתנו - יתחבר לפרח נפלא - פרח הפורום
קראתי את הדו-שיח בינך לבין חברי הפורום - והכל מעניין ונכון. יש לי תשובה קטנה לאחד הדברים שנכנסים לנשמה ועונים דווקא על הצד היפה שבגיל המבוגר. בסוף שבוע זה שמרתי על נכדותיי, מאחר והוריהן נסעו לנפוש. והנה התגובה שלהן - אין אין אין יותר מענג מזה. וכך הן כתבו לי בדואר האלקטרוני כן אני מתכתבת איתן גם דרך האינטרנט) הן צעירות 8 ו- 10. תודה תודה על כל הדברים . את הסבתא הכי קולית בעולם!! תודה על שאת סובלת אותנו . תודה על כל הסרטים וכל הארוחות בקניון . המון הצלחה בחיים המון אושר כושר בריאות ויושר המון הצלחה בקבוצה לקשישים
הכינו: ירדן וסתו הנכדות המתוקות שמשוגעות עליך!! ובקשר לשאר התסכולים הנופלים בחלקנו בגיל זה ושאף אחד לא הכין אותנו לקראתם וטוב שכך, כי אם היינו מתכוננים לזאת כבר מגיל צעיר, היינו חיים בפחד בכל עת זו. מודה על האמת, גם לי לא קל לראות את השינויים החיצוניים המתרחשים בחיצוניותי - אולם ככל שהחיצוניות יורדת בדרגה - משתדלת אני להעלות את הפנימיות בהמון דרגות - וזה מה שקובע - כי אדם בגיל מבוגר אם הוא יפה נפש - כובש לב כולם. לא הבגדים - לא התכשיטים - ולא הניתוחים פלסטיים - הם שעושים את האדם. כמו שנאמר - על תסתכל בקנקן אלא מה שיש בתוכו - ולא סתם הומצא פתגם זה. התענגי על כתיבתנו ונתענג על כתיבתך. בידידות offe

emmy5

New member
אופינקה ורה ויעלוש נהניתי מהתגובה

שלכן, האמת ,זו בעיה מאוד רצינית בגילנו . קו המחשבה אופטימי זו התרופה הכי נכונה ברגעים האלה ...תודה לך גאלה על הנושא שעלית, שאולי הרבה מן המציצים והנוכחים בפורום ,חושבים על זה .ברוכה הבאה לפורום ,בהצלחה

maxima

New member
ברוכה הבאה גאלה......./images/Emo140.gif

אני חושבת שהחברות שענו לך לפני ענו לך על שאלותיך אז אני מצטרפת לשתובותיהן ומוסיפה משלי אני חיה את היום עושה מה שיש בידי כדי להנות ולא נכנסת עמוק לדברים שלא ניתן לשנות וכמו שדני כותב הגיל הוא רק מספר

גאלה222

New member
בוקר נפלא לכולם ../images/Emo42.gif

תודה ל- offe ולמקסימה ולבימבו גם
. offe , המכתב של נכדותיך ירדן וסתו מרגש ומתוק ומחבק ואין ספק שהוא נותן המון המון. מקסימה, לדעתי הגיל הוא לא רק מספר, ואני ממש ובכלל לא פסימית. נכון שיש המון פעמים הרגשה של "מה לי ולגיל הזה, מה לי ולמספר הזה", אבל הוא מביא איתו כל מיני חידושים והמצאות.... וגם דברים נפלאים, זה ברור... כמו הבנה אחרת של דברים, בשלוּת גדולה יותר, נסיון ועוד ועוד. אני מרגישה ש"נפלתי" עליכן עם משהו שמוטב לא לדבר עליו, ואני מתנצלת. ובכל מקרה חייבת לומר שקבלת הפנים שלכן ממש מחממת את הלב ועל כך תודה גדולה

emmy5

New member
גאלה ,שההתחלה תהיה מושלמת

ספרי קצת על עצמך ,בקיצור...מאיפה את בארץ עובדת לא עובדת ,משפחה ...חובי ..קצת על קצה המזלג ...

offe

New member
גאלה - הסירי ספק מלבך ../images/Emo13.gif

זה ממש נפלא שהעלת נושא ואנו יכולים לדון בו - במיוחד שהוא קשור לכולנו - אולי כמעט לכולנו. מזמן בקשנו שמדי פעם יועלה נושא - ואם הוא מעניין שתהיה התייחסות בכובד ראש - מאחר ואם מתייחסים אליו - פשוט לומדים אחד מהשני - ובשביל זה יש חברים. סיפור קטן: לפני כשנתיים השתתפתי בסדנת תיאטרון של נכים על כסאות גלגלים. העלנו הצגה מקסימה. תוך כדי הסנדא הבימאית בקשה שניתן מחמאות אחד לשני. אני הייתי הכי מבוגרת - כמעט כולם היו בגילאי סביבות שלושים. זו שעמדה מולי אמרה לי כך: אפרת - אנחנו פה הצעירות ואת המבוגרת - אבל אני חושבת שזה בדיוק ההפך - את הצעירה ואנחנו המבוגרות - לא צריך יותר מזה. כמו כן השתתפתי בסדנת אימפרוביזציה לגילאי 10-14 במשך שלוש שנים - אני המבוגרת היחידה שיכולה להיות סבתא שלהם. בסיום אחת הסדנאות - שאלתי את הילדים - תגידו - איך אתם מרגישים שאני כל כך מבוגרת ומשתתפת עמכם בסדנא - ענה לי ילד כבן 13: את אולי מבוגרת, אולם מאחר ואת עושה אתנו את כל התרגילים ולא משנה אם זה מצריך צחוקים, מגע, השתובבות, קטעים מעניינים. לא משנה הגיל. לכן - לעתים הגיל הוא אכן רק מספר - חשוב מה אדם משדר - מה מעניק מעצמו - מה מוכן לקבל מהסביבה - ה"קמטים" פשוט נעלמים.
offe

vera2

New member
גאלה כל הכבוד לך על הפתיחות שאת

מגלה. לדעתי הדרך הטובה ביותר לטפל בנושאים מטרידים זה א'-ליכתוב אותם ופתאום כאשר קוראים מה שכתבנו הדברים מקבלים פרופורציה אחרת. ב'-לדבר על זה בגלוי עם אנשים אחרים. הפורום לדעתי מאוד מתאים כי יש כאן אנשים משכילים עם נסיון חיים שעוברים מבחינת תקופת חיים מה שאת עוברת,אנשים שמצאו פתרונות לחלל שנוצר בתקופה הזאת לאחר הפסקת העבודה שלמעשה מילאה את החיים מכל האספקטים.ומצד שני לא מכירים נשארים אוביקטיביים ולא צריך לחשוב מה "יגידו"? או לשמוע את ההערה "מה את?"אפשר להיות כנים לחלוטין.לפי דעתי יש מקום להגיד תודהכי לעסוק במניעת תופעות של הגיל זאת תעסוקה שלימה גם ברמה של המודעות וגם ברמה המעשית.מצד שני זה הזמן שאדם צריך לעבוד על עצמו לקבל את המציאות ולהגיד שברוך השם הגענו עד הלום. בעולם מטורף ובלתי יציב הזה. תיארי איתנו ותהני מכל יום שעובר.תסתכלי בראי תיצחקי ושאלי מי האישה המיוחדת הזאת.רק את יכולה לעצב את המציאות של עצמך.

ורה../images/Emo24.gifאהבתי גם את התגובה שלך.

אהבתי גם את התגובה של אופי. נותר לי רק להצטרף למה שאמרתן....
בעניין העלאת נושא לדיון בפורום: מאד מקובל עלי. כדאי רק להגדיר את הנושא במדוייק כך שאנשים יתייחסו לעצם העניין.

גאלה222

New member
לכן שהגבתן המון תודות ../images/Emo141.gif ../images/Emo39.gif

offe - מודה לך על ששיתפת... לפעמים אכן מטשטשים הבדלי הגיל, מה שנותן בטחון ואז אפשר לומר שהוא רק מספר, וכמו שאת אומרת "נעלמים הקמטים". vera2 - לוקחת בשתי ידיים את הצעתך ואנסה לבטא את הדברים בפורום. תודה על הדברים שכתבת. מנורה - יש מילים שמנסות לגעת.... את הצלחת. תודה לך ונהנית לקרוא על הספר שהוצאת, כל הכבוד. emmy5 - תודה לך על השיר. מנורה, כתבת שאין מי שלא חש את הפחדים האלה אך תלוי איזה מקום הוא נותן להם. אני לא מאלה ש"יושבים" על הפחדים האלה. אני בהחלט זורמת עם החיים שלי ועושה דברים להנאתי, הרבה שמחה יש בהם, הרב יצירה. גם עצב יש בהם... אולי אני מרשה לעצמי לתת מקום לפחדים, זאת אומרת להביט עליהם בלבן של העיניים, להרגיש מה שמרגישה ולתת לזה ביטוי. נראה לי כל כך לגיטימי. אני לא חיה סביבם, לא חיה איתם, הם באמת רק נלווים אלי לפעמים כאשר הם צצים. כמו איזה צל שמתלווה אליך פתאום, צל שלא הזמנת אותו. המון חום עובר מכן, דבר מבורך ומחזק. מודה לכולכן על הכל

מנורה

New member
גאלה ברוכה הבאה ל../images/Emo82.gifנו החם../images/Emo24.gif

אין אדם שאין לו מחשבות ופחדים השאלה שנשאלת עד כמה זה מעסיק אותנו עד כמה אנחנו שוקעים בתוך זה עד כמה אנחנו נותנים לדאגות לעוף מעל ראשנו ולא לקנן בתוך שערותנו. החיים שלי התחילו רק עכשיו נהנת מכל רגע בחברת אנשים מקסימים שהכרתי פה בפורום וחברים שליוו אותי בימים טובים וקשים ובחיק המשפחה החמה והאהובה. רק לפני מספר חודשים הוצאתי ספר "רוצה לגעת" חלום שהגשמתי וכל תגובה שאני מקבלת משמחת את ליבי ונותנת לי כח להמשיך כי לא תארתי לעצמי עד כמה הצלחתי לגעת והם נגעו בי. שמחה שהצטרפת אלינו והעלת נושא זה. כאן בדיוק המקום ואני מודה לך נכון, אני לא בת עשרים. בפני נחרצו קמטים, דליות ברגלי ושדי נפולים. ההורמונים מונעים גלי חם והזעה, אך בתוכי אותה ההרגשה- רוצה וכמהה... הקליק בינינו מרעיד את מיתרי לבי. רגש עלאי כל עוד אתה אתי, שופע אינטימיות, חם ואהבה. יפיך - עמק בנשמה. גופך הוא רק קליפה. "רוצה לגעת" מרים בר

למעלה