ערב טוב

dali2

New member
ערב טוב

שלום לכולן הגעתי לכן ורציתי לספר קצת ולשאול כמה שאלות ברשותכם הבן הקטן שלי כבן 7 מאובחן מזה כשנה וחצי בADHD והיפרקטיביות קיבל בעבר ריטלין וסרוקסט. לפני שבועים החלפנו לו את התרופה לקונצרטה מאחר והוא עולה לכיתה א' אני אישה עובדת וחשוב לי שהתרופה תשפיע לפחות ל 7 שעות. מזה שבועיים עם הקונצרטה ההתנהגות לא השתפרה ונהפוכו, הילד משתולל מכה מתחצף מיתנהג בצורה איומה. מזה ארבעה ימים שמתי לב שהחלו אצלו "טיקים" בעינים ובכתף כל כמה שניות הטיק חוזר על עצמו כשהילד שלי נשאל למה הוא "מקפיץ" הוא ענה לי שזה יוצא לו,הבנתי אותו . האם לדעתכם יש צורך באבחון נוירולוגי מהיר לשם הטוראט או שניתן וכדאי לחכות עוד קצת? האם זו יכולה להיות תופעת לואי של הקונצרטה? יש לציין שתסמונת טוראט מוכרת לנו היטב במשפחה לאחותי יש טוראט המון שנים אודה על תשובותיכם. תודה לילה טוב אם מודאגת

שלום וערב טוב ../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

לדעתי עלייך לגשת לנוירולוג מומחה לילדים ...רצוי מאד מישהו שמבין "טוראט" מהו?! בשביל לדעת אם הוא עם "תסמונת טוראט" או לא?! צריכה לעבור תקופה של לפחות שנה מהופעת הטיקים , וחייבים להיות גם טיקים ווקליים כגון כחכוח בגרון....או שיעול טורדני...או מיצמוצי שפתיים..או יריקות...או נחירות.או כל מיני קולות אחרים. הטיקים עלולים להחמיר עם הזמן ובדרך כלל מתחלפים ביניהם. אני חושבת שבכל זאת רצוי שתגשי לנוירולוג אולי כדי לדעת אם להפסיק את הריטאלין/קונצרטה...מכיוון שהוא ידוע כמגביר טיקים..או לפחות לקבל משהו שיעזור למתן את הטיקים. שיהיה בהצלחה - ותמיד כאן לרשותך.

שביק

New member
לDALI ערב טוב. כדי לענות לך תשובה

אמינה יש צורך במספר שאלות. את מוזמנת להתקשר לטל' 09-7408478 לבת-שבע יו"ר העמותה. אשמח לעזור.

החורזת**

New member
בהחלט זה יכול להיות כתוצאה

מהקונצרטה, גם הטיקים וגם ההחמרה בבעיות ההתנהגות. לכן דבר ראשון הייתי מציעה לך להפסיק את הכדור כדי שתהיה לך אינדיקציה האם זה הוא שגורם לתופעות. במקביל הייתי מציעה לך להזמין תור לפסיכיאטר או נוירולוג ילדים מומחה. היום יש תרופות חדשות (אמנם אינן בסל הבריאות) המיועדות לאיפול בהפרעת קשב וריכוז שאינן בעלות הרכב כימי של ריטאלין (הקונצרטה זה ריטאלין במינון של 18 מ"ג שמשתחרר באופן מדוד ואיטי).

mickya

New member
ערב טוב לדלי2

כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

dali שלום לך וברוכה הבאה

כמו שתיקי כתבה לך צריכים להיות טיקים מורכבים של לפחות שנה עד שניתן לקחת לאבחון . כלומר את יכולה לקחת אבל חבל עכשיו. זה קצת מוקדם . תשימי לב מה קורה אולי זה מהקונצטרה . מישהו הזכיר כאן שזה אחד הת. לואי של התרופה - טיקים . בהצלחה ואם תרצי לשאול משהו אני כאן נ.ב. האם אחותך שמעה על העמותה שלנו? בת כמה היא איפה אתם גרים או היא בעיקר? אודה לך מאוד על השאלות ורק בריאות ונחת

למעלה