ערב טוב

ערב טוב

חזרנו משניידר אחרי שהינו אצל הפסוכלגית שרון צימרמן היא המליצה שי יכנס לסדנת ביופידבק מישהוא יוכל להסביר לי מה זה ובמה זה עוזר עם יש הצלחה בזה . ויתכן שהוא יקבל טיפול תרופתי חדש

ביופידבק להלן קישור לפורום שלהם

תקראי תביני תשתתפי תשאלי מה שאת רוצה. גם אני שאלתי. כעקרון זאת תוכנה שעובדת על המוח באופן פסיכולוגי על הבן אדם. בהצלחה

בקיצור על ביופידבק לאילנה באהבה../images/Emo23.gif

אנשים רבים חיים את היום יום שלהם בייסורים פנימיים, חווים חרדות, כאבים, מתחים ועצבנות, נדודי שינה, חריקת שיניים או אפילו סובלים מיתר לחץ דם. רובם מנסים למצוא פתרונות תרופתיים לתחלואים אלה ולאט לאט חשים כי אין להם יותר שליטה על התחושות הפיזיות שלהם, או ברמת המתח והעצבנות שלהם. כבר לפני שנים רבות התפתחה שיטת הביופידבק בארה"ב אך רק בשנים האחרונות היא צוברת תאוצה בישראל. שיטה זו ממוקמת בתוך הרפואה המשלימה רק בגלל חוסר ההסכמה של הקופות להכניס אותה לסל הבריאות בשל הוצאות תפעול עתידיות. שיטה זו היא שיטת אימון ותרגול אשר בה האדם יושב מול מחשב ורואה לפניו באופן ישיר את אופן הפעילות של מערכת הדריכות והמתח שלו. הוא לומד תרגילים שמטרתם לאזן בין המערכת ה"דורכת" ומייצרת המתח ובין המערכת המרפה והמשחררת. איזון זה מייצר למעשה שליטה על המערכת האוטונומית ובעקבות זה ירידה בסימפטומים והפחתה משמעותית בתרופות. מטרת הפורום היא לענות על שאלות הנוגעות לשיטת הביופידבק, היעילות שלה, האינדיקציות להפעלתה והאופן התהליכי שבה עובדת השיטה

אילנה , הינה הסבר...

ביופידבק, זה טיפול באמצעות תוכנת מחשב. מחברים את המטופל למכשיר שמודד את הדופק, ובסך הכל נותנים לו לשחק במשחק מחשב בו הוא לומד לשלוט על קצב הדופק שלו. הרעיון הוא - שבזמן התפרצות זעם, הדופק עולה. אם הילד ילמד להוריד את רמת הדופק, הוא יוכל להחזיר לעצמו את השליטה העצמית בזמן התפרצות זעם. זאת בעצם טכניקה לשליטה עצמית שמתרגלים אותה באמצעות מחשב.

גיא בטיפול ביופידבק

אצל חנה וייסמן והוא משתף פעולה מצויין, הוא אומר שזה מאוד עוזר לו ברגעים של התפרצויות זעם.

אלונה

שי כל יש התפרציות זעם בשיבל זה אנחנו הולכים לטיפול ביופידבק וגם החלפת כדורים כי מה שהוא לוקח כנראה לא עוזר לו מחכים לפופסר הפטר ונראה מה הוא יגיד [דרך אגב שי מטופל אצל שלומית בלנקן ושי לא אוהב ללכת אליה ברגע שהוא רואה אותה הוא נכנס לאי שקט ומתחיל לקלקל אותה ולצעוק אליה והיא כמובן לא מדברת איתו צועקת אליו ומוציא אותו מחדר והם לא מסתדרים .אתמול שי שאל את שרון צימרמן עם הוא יוכל להשאיר אצלה כי הוא לא רוצה ללכת לשלומית אני מעדיפה להשיאר בשניידר מה שטוב לשי מה אתם אומרים]

horeshe

New member
כדאי לכם

להשאר במקום ששי יוצר קשר. אין טעם ללכת למטפל שיוצר אצל הילד התנגדות.

חגית35

New member
ביו פידבק- מידע בבקשה:

דנו בנושא זה לא מזמן וזה נושא שיש לי עליו המון אינפורמציה כי התעניינתי בזמנו בכל מה שהיה לא תרופה. השיטה אגב אינה אלטרנטיבית אם כי המון שרלטנים מתיימרים לעסוק בה. ללמד אדם לשלוט בגוף כנותן משוב טבעי ודרך זה לשלוט בדחפים או התנהגויות או אובססיות או טיקים או הרטבת לילה או כסיסת ציפורניים או גלי המוח ועוד --זה לדעתי דבר מאלף. מה שכן... לטווח הארוך כל מי שאני מכירה שניסה זאת לטיפול בהתנהגויות או טיקים, אם לא התמיד (וקשה להמשיך בלי סוף לא רק בשל העלויות אלא כי זה שוחק) אז הסימפטומים חזרו. אבל זה רק משמועות וייתכן שיש מחקר מדעי עדכני על היעילות של זה עם טיקים. בהנחה ששיטת ה-Habit recersal שהוזכרה פה לא מזמן יכולה לעבוד בדרך של שליטה ועיצוב התנהגות הרי שאין סיבה שגם זה אל אלמלא חסרון העלויות היקרות עד מאוד של הטיפולים. כפי שתקראי בקישור שאני מצרפת אצלינו זה עבד נהדר להרטבת לילה אם כי היום ברטרוספקטיבה אני מזוכנעת שלכלכלת האסימונים שהתלוותה לטיפול היה יותר ערך בעל השפעה על הילד ואצלי ילדיי אישית זו השיטה שהכי עובדת- התגמולים החיוביים - שיטה מצויינת אגב שמלמדים בספרים על ADHD כתוב עליה הרבה אצל ראסל א. בארקלי- חוקר מומחה עולמי בנושא ADHD והפרעות התנהגות: ODD ,הילד הנפיץ ...ועוד קיראי להלן את הדיון הארוך שהיה פה בנדון ואם אמצא עוד חומר אצרף לך! לילה טוב!

הלנה

New member
אילנה הי

רציתי להגיב..אבל אני שמחה שחגית צירפה את הקישור והגיון שכבר היה פה בזמנו. אגב, אז כתבתי כשערן התחיל את הטיפול. בסופו של דבר אצלו זה לא עבד, הוא לא "נקשר" לזה, וחנה בעצמה המליצה להפסיק את הטיפול, כי מבחינתו זה היה בזבוז זמן. לדעתי, זה מאד קשור בילד ובמידת העניין שהוא מוצא בשיטה.

תודה לכולם אני מקווה שי יסכים

לשבת מול המחשב עם כל הדברים המוחברים עליו כי אתמול לא היה לו סבלנות לשבת עם שרון צימרמן דיבר בכעס ולא היה סבלנות אני מקווה שנצליח להריגע את הכעסים שלו

השגיא

New member
אילנה לדעתי ד"ר שולמית בלנק

לא מתאימה בכלל לטפל בילדים עם טוראט. והאמת אני מתפלאה שהיא לא מבינה את זה בעצמה. השיטות שלה מאוד שנויות במחלוקת, אבל אני חושבת שהם טובות במקרים מסוימים, כגון באנורקסיה. בטוראט לעומת זאת מקור הבעיה הוא ביולוגי ולא נפשי, והטיפול הפסיכולוגי אמור לתת תמיכה וחיזוק, כך שאם היא צועקת על הילד (כפי שהיא עושה עם מטופליה שסובלים מבעיות נפשיות) , זה ממש לא מתאים. גלית

../images/Emo13.gifגלית בוקר טוב

שי לא רוצה להמשיך אצלה.קיבלנו את בקשתו לא להמשיך אצל שולמית בלנק עברנו לשניידר ומשם נמשיך בטיפול תודה

למעלה