ערב טוב

ערב טוב

יש לי שאלה אליכם. אני יודעת ששלב הזחילה הוא שלב מאוד חשוב להתפתחות המוטורות של הילד, כמו גם שלב חשוב בהתפתחות בכלל. חוסר בזחילה גורם לחגורת כתפיים חלשה, וגם שמעתי שריור ( ריר ) ייתר שייך איך שהוא לנושא , אין לי מושג איך חברה שלי טוענת שהזחילה זה שלב שאם הילד מדלג עליו, אז דילג עליו, אז מה, זה לא כזה חשוב ולא קריטי בכלל. אז מה הדבר הנכון לגבי הזחילה? אשמח לתגובותיכם ושתעשו לי קצת סדר בדברים תודה מראש

זחילה ...

הזחילה הוא שלב בהתפתחות מוטורית - "אבן דרך" ... על מנת לזחול נדרש הילד להרים את גופו נגד כח הכובד ולשאת משקל על בסיס צר יותר - כפות רגליים וברכיים. זחילה דורשת שרירי בטן חזקים ושרירי חגורת כתפיים וגף עליון חזקים דיים לנשיאת משקל הראש. תנועת הזחילה עצמה דורשת תכנון תנועה וקואורדינציה המאפשרת את התאום בין הרגליים והידיים לשם התקדמות. תוך כדי זחילה נעשה חיזוק נוסף של חגורת הכתפיים. מכאן שילד בעל חגורת כתפיים ו\או שרירי בטן רפויים, כמו במקרים של "היפוטוניה" - טונוס שרירים נמוך - מתקשה לבצע את התנועה של ההתרוממות כנגד כח הכובד ולשאת את משקל הראש על הידיים ... ולכן יתקשה להגיע לזחילה ואולי אף יוותר לגמרי ויעבור ישר לשלב הבא - הליכה. נכון להגיד שילד בעל חגורת כתפיים חלשה עשוי להתקשות בזחילה, אך לא נכון להגיד שחוסר זחילה יגרום לחגורת כתפיים חלשה. יש ילדים שלא זחלו ולא דובר על שום קושי תפקודי. וישנם ילדים שכן זחלו וכן מדובר על קושי תפקודי. לגבי שלב חשוב או לא חשוב ... הזחילה היא שלב חשוב מאחר ומערבת תנועה במרחב, חיזוק שרירים ופיתוח קוארדינציה ... ילד שאינו זוחל מפסיד ברמה מסויימת את כל אלה ובעיקר את תחושת השליטה בתנועה במרחב. את הילד שדילג על שלב הזחילה והתחיל ישר ללכת לא נוכל להחזיר לזחול ... זה כבר לא מעניין אותו ! אגב - ריור - קשור למצבים של טונוס נמוך בחגורת כתפיים, ובשרירי צואר ופנים. חיזוק חגורת כתפיים ושרירי צואר עשוי לשפר מעט את המצב. מזכירה לך שתגובתי אינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי בסיטואציה אמיתית ... מקווה שעזרתי. נגה

עזרת לי מאוד נגה

אין צורך בייעוץ מקצועי, רק רציתי אינפורמציה בנושא, וקבלתי אותה

למעלה