ערב טוב

simbav

New member
ערב טוב

היי הרגשתי צורך לכתוב ולומר את אשר מציק לי....... לפעמים אבל רק עם אנשים מסויימים אני מרגישה קנאה או מן ייאוש כזה , כאשר אני רואה שלאחרים הדברים זורמים ואצלי ככה ככה ,למה לאחרים הולך בעינייני זוגיות ולי לא? מה לא בסדר? כמה שאני מנסה לעבוד על עצמי ועל מחשבותיי תוך כדי דברים שלמדתי תמיד עולות לי המחשבות האלה. אשמח לתגובות!

איל באש

New member
ברוכה הבאה../images/Emo23.gif../images/Emo140.gif

עם אותם אנשים מסוימים את חשה כמו שאת מתארת, כי אותם אנשים מסוימים עושים לך מראות לרגשות הפנימיים והפרטיים שלך, שאת לא יכולה לשאת בתוכך. זה גורם לך להרהר ולהרגיש לא בסדר ולא טוב, כמו שאת מתארת. הפתרונות לזה רבים. אוכל להמליץ לך על כמה : אני למדתי שאיפה שלא טוב לי אני לא נמצא יותר. פעם חשבתי שדווקא במקום שקשה לי ורע לי בו יש לי הכי הרבה מה ללמוד, מתוך המקום שאני אוכיח לעצמי ולכולם שאני יכול להתגבר על כל קושי. כי האמונה שלי הייתה שרק אם יהיה לי קשה ואתאמץ ואסבול אז אצליח, כי ככה זה בחיים "קשה באימונים קל בקרב " גיליתי שלא כך הדבר . אני נמצא היכן שטוב לי והיכן שאוהבים אותוי, ואין לי צורך להוכיח לעצמי ולאחרים שאני יכול להתגבר על קשיים. להפך למדתי שדווקא במקומות שטוב לי בהם אני לומד הכי בשמחה ואהבה. למדתי שאפשר גם אחרת , באהבה ומתוך שמחת עשייה ללמוד ולהצליח . עוד עצה יכולה להיות: שתפסיקי לחפש מה אין לך בחיים, במה את לא טובה , מוצלחת ומושלמת, ותקבלי את מה שיש באהבה ושמחה, מתוך ראייה של המתנות שיש לך בחיים, ואמירת תודה. ועוד עצה אחרונה : סבלנות וסובלנות לחיים, ולרצונות שלך. הסבלנות היא המפתח בעיניי להגשים את החלומות שלנו. קבלי את עצמך כמו שאת באהבה, את יפה מוכשרת ומיוחדת מאוד בדרך שלך. והכל בסדר .

mimeli

New member
איל- שאלהת אולי לא ממקום "מחובר",

אבל מכל זאת: "אני למדתי שאיפה שלא טוב לי אני לא נמצא יותר."?? ומה עם הקשאים הקיימים?? אז נכון, יכול להיות שאתה כבר ברמה כ"כ גבועה במודעות והתחברות, שכל הקשאים כבר אינם. אבל אני..עדין יש לי מספר מכובד מאוד של מחסומים, וקשיים שנוצרו מכך(פרנסה, לדוגמה). אז, השאלה היא- למה אתה מתכוון, שאתה כותב את המשפט הזה? ומה עם הקשאים שאתה פוגש בדרך? ואיך, איך אתה "משנה את הסרט" מ"לא טוב לי" ל"מקום שטוב לי"? טוב, נו..אולי הייתי בוחרת לשאול אותך בצורה אחרת, אילולי לא הייתי בוחרת לקום היום בבוקר "מסכנה"(עם כאבי בטן) ובמצב של "לא טוב לי"... בחלק השני של דבריך אני רק יכולה להסכים!! אני אודיע לכם שאחליט לגמור לשחק את ה"מסכנה".. סימון. אשמח

איל באש

New member
סימון צהריים נפלאים../images/Emo23.gif../images/Emo42.gif

אני מתחיל מנקודת הנחה שאני יוצר לעצמי את המציאות כל רגע ורגע, כל מי ומה שאני פוגש בדרך הם תוצאה של המציאות הזו. הם תוצר של האמונות שלי על החיים ועל איך החיים אמורים להיות, ומה טוב ומה רע ומה קשה ומה קל, את ודאי זוכרת את התרגיל לשחרור/ביטול אמונות ? כל הקשיים שאני פוגש בדרך באים ללמד אותי שיעור, השאלה אם אני רואה את השיעורים או שאני ממשיך ליפול באותם הפחים השכם וערב? האנשים שקשה לי עימם עושים לי מראות לרגשות הפרטיים שלי , השאלה אם אני רואה את אותן המראות, או ממשיך להרכיב משקפיים שחורים? אבל ההתיחסות שלי שונה מלחתכילה לחיים ,שאני מבין שאני לומד חייים בגוף, אני לומד את החוויה הפיזית של החיים. אני מתייחס אחרת ל"קשיים" ל"מכשולים" ל"כאבים", והמרכאות הושמו לא בכדי אם את מבינה אותי. ואם אני משנה את ההתייחסות שלי אז אני משנה הכל, אם אני משנה את התפיסה שלי אני משנה את המציאות בה אני חייי. אז איך אני משנה את הסרט מלא טוב לטוב? אני משנה את ההתיחסות , את התפיסה. הכל מתחיל בנקודת ההסתכלות שלי על כל דבר בחיים. אם אראה שקשה לשנות ולהשתנות כך גם יהיה! אם אחליט שקל ונעים כך גם יהיה! אני מנסה להעביר בפורום הזה את המסר שהשינוי איננו קשה וכואב ומסובך, ובלתי אפשרי, השינוי קל נעים ומחייך. כי אנחנו עושים אותו כך או כך בעצמנו. אז אנחנו לומדים לראות איך אנחנו בהתנדבות מזמנים לעצמנו קשיים ומכאובים בחיים כל הזמן, ומתוך כך בוחרים לשנות, ומשנים. מתחילים בדברים הקטנים, בסבלנות וסובלנות, ולאט לאט, דרך תהליך משתנים. ושאני משחרר אמונות מכשילות על החיים אני יוצר חיים אחרים, ואם הייתה בי האמונה ש"רק מקושי אלמד ואצליח" לדוגמא ושחררתי אותה , אז אין לי צורך עוד להיות במקומות קשים וכואבים, ולכן בדרך בה אני הולך אזהה אותם ואבחר לא להיות בהם. כי אני כבר לא צריך להוכיח לעצמי שמקושי אלמד ואתחזק, ואני לא מאמין יותר שטוב ללמוד מסבל וכאב. אנחנו יכולים לנהג את החיים בגוף, לנהג הכוונה לשחרר את הצורך בשליטה, לתת לדברים לזרום מעצמם בלי לפחד שרע יקרה לנו. אנחנו יכולים להחליט מה נרגיש ואיך יראה היום שלנו כל יום, ממקום של אהבה, לא ממקום של שליטה וכפייה. אנחנו יכולים לחיות אותו הדבר אחרת. וכל התרגילים והתקשורים שאני מעביר באים כדי לעזור לנו להתחבר לתהליכי השינוי,להתחבר לעצמנו. כל אחד בדרך שלו ובזמן שלו, וכולנו יחד בדרך משותפת .

mimeli

New member
תודה, איל, על התזכורת!../images/Emo24.gif

נכון, אני בעצם יודעת את זה..אבל לפעמים, שקצת נתקלים בערפל (כמו שהרגשתי)זה טוב לראות איזה "פנס" שמאיר את הדרך החוצה.. חוצמזה..אני עוד "חייבת" לך עדכון..בענין התרגיל ההוא שהעברת לי והזכרת פה בהודעה שלך.. שוב תודה על ההעברה..הוא מאאאאאאאווד שימושי ועוזר-גם אני מצטרפת לממליצים עליו!! הוא ממש עזר לי כמה פעמים להתקדם! והנה עוד שאלה, עקרונית, בקשר לאמונות מכשילות: מה אתם אומרים- כשאנחנו נתקלים באמונה, במחסום או בהשתקפות..אפשר פשוט לנסות (לא!!! לא "לנסות"!! לעשות!! סימון!!
) לבטל אותו, בעמצאות התרגיל של איל, לדוגמה..או שמה כדאי ורצוי לחקור ולמצוא את סיבת המחסום(וכו')..ורק אז, כשמבינים למה יש לנו אותו המחסום,לבטל אותו? או ..שזה תלוי בסיטואציה ולפעמים זה ככה ולפעמים ככה?(אזי הולכים לפי התחושת בטן) סימון.

איל באש

New member
סימון..../images/Emo24.gif

שוב יש גישב ישנה שתגיד "ללכת על הכל לנתח לחפור ולהעמיק כי רק ככה נפתור את הבעיות שלנו ויש גישה חדשה שאומרת ל"שחרר אותן בקלילות" את שואלת שאלה חשובה באופן כללי, יש קשיים ובעיות שמאוד מומלץ להתמודד עימם ולראות מהיכן הם נובעים על מנת לשחרר את השורש הנגוע של הבעיה, ולא לחפש את הסיבות בתוצאות. אבל לא בכל דבר מומלץ לחפור ולהתעמק. יש דברים שאת בעצמך רואה שהם פחות חשובים ויותר סוחפים ומאתגרים את האמונה שרק מקושי וממאמץ נצליח. נסי לזהות מה הם האמונות שלך לגבי כל מסחום שהוא בדרך, דרך כתיבה כל יום מה את חושבת על המחסום הזה שעלה, ואז תוכלי לראות לבד ממה שעולה לך אם זה קריטי או שזה בא מהפרפקציוניזם של לעשות הכל מושלם, לפתור כל פיפס ולהתעמק בכל דבר. ולאט לאט עם האימון יבוא גם האמון בעצמך ובאינטואיציה שלך ותדעי לזהות היכן כדאי לעצור ולהתעמק והיכן מומלץ פשוט לשחרר ולהמשיך הלאה. אני מאוד מבין את תחושת הבלבול שלך ואת השאלה. לדעתי מסתתרת כאן אמונה שהשינויי קשה מסובך מעמיק ומעייף, וזה מבלבל אותך. אני מבין שקשה לך לקבל שיכול להיות שיש דברים שלא מומלץ להתייחס אליהם בכובד ראש , ושהשינוי יכול לבא בכייף ובקלילות, והוא לא יהיה פחות מוצלח. סבלנות סובלנות ואימון הם התשובה. בהצלחה ותמיד שמח לשמוע מה יש לך לומר.

mimeli

New member
איל, יקירי../images/Emo24.gif..מאיפה אתה מכיר

אותי כ"כ טוב???
אני רק יכולה להגיד: צודק. צודק ושוב צודק.. אני יודעת ש.. ..הפרפקציונזמ שלי מקשה עלי הרבה, למרות שאני יודעת שאין כזה דבר שהכל מושלם באמת( חוץ מהאחד והיחיד)ו שאנחנו גם לא מתבקשים להיות מושלמים."לא עליך העבודה לגמוראבל אתה לא בן - חורין להתבטל ממנה" כבר אמרו חכמינו..אנחנו בדרך..בע"ה זה יחלחל מהשכל שלי גם אל תוך הנשמה.. ..ענין השינוי עבורי עדין דבר מפחיד ומסובך עבורי.למרות שהוכחתי פעמים רבות שזה לא חייב להיות כך. ..ובקשר לסבלנות..מה זה?? קונים את זה במכולת??
כי לי אין הרבה,..לא סבלנות ולא סובלנות , כלפי עצמי..אני אומנם יודעת שכבר עשיתי דרך ארוכה, אבל.."איך זה שאני רק בנקודה מס'55 , כשאני רוצה להיות כבר בנקודה מס' 85 לפחות???"
בקשר לכתיבה..אאאאופס- שוב מחסום..ננסה לשחרר אותו קצת..ואז זה אולי יצליח.. אחותי, הלומדת תורת תמציות באך, המליצה לי על תרכובת שתעזור לי להתקדם בכל הנושאים למאלה..כשאבחר שארצה לעזור לעצמי, אני אקח אותם..
בקיצור- שוב המון תודה! עזרת לי מאוד.. יום נפלאה ומלאה אור!! סימון.

ישלישם

New member
אז מה, באמת, לא בסדר../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo57.gif

קנאה מנתקת מהאור האחד הזורם בנו. בין אם היא מכוונת לעברינו, בין אם היא משודרת מאיתנו. אולי, יפתי, יש פה שיעור שעלייך לעבור. עצתי... קודם כל, קבלי את הרגשות האלה - הרי את טוענת שאין לך שליטה עליהם. ואז... קחי לך מראה, בלי שאיש רואה, ודברי אל הילדה שחבויה עמוק, פנימה בתוכך. יש לה מה להגיד לך, שהאחר משקף עבורך. מה יש לאחר, שלך אין?! יש לך כל מה שיש לאחרים. האמיני בזה. את ראויה לכל מה שיש לאחרים. האמיני בזה. ותקבלי מעצמך את החיים שבאת לחיות. שלך, לא של אחרים. כי כל זמן שאת מקנאה בחיים של אחרים, את לא חיה לא את אלה שלהם, ולא את אלה שלך. ואחרי כל זה, אם הגעת עד לשורה התחתונה הזו... הגידי, תודה, אלי (או - ברוך השם, כמידת אמונתך...). תודה על היום הנפלא הזה. תודה על כל הטוב שבחיי כעת. תודה על הטוב שבאתי לתת. ותתחילי להרגיש מבורכת. כי את באמת. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל.

בשונה מכולם ../images/Emo13.gif...

ישנו שיעור חשוב =והוא נקרא: "הפוסל במומו פוסל". כל מה שמפריע לך שאת רואה אצל האחרים אלה אותם חלקים בחייך שאינך חייה איתם בשלום. איל כתב בתגובתו-היכן שלא אוהבים אותו הוא לא נמצא- ואז... תפגשי כל כך הרבה אנשים שתחושות אלו יציפו אותך מחדש, תברחי שוב כי לא אוהבים אותך? אין זה קשור לאוהבים אותך או לא זה קשור לכמה ואם בכלל את אוהבת את עצמך כמה את מחוברת לעצמך היום ברחת מחר תברחי בעוד עשור תברחי- מדוע לא להתמודד עם הרגשות הבלתי ברורים? מדוע לא לברר מדוע זה קורה ולהפסיק את זה? מחבקת באהבה בת חן

למעלה