סימון צהריים נפלאים../images/Emo23.gif../images/Emo42.gif
אני מתחיל מנקודת הנחה שאני יוצר לעצמי את המציאות כל רגע ורגע, כל מי ומה שאני פוגש בדרך הם תוצאה של המציאות הזו. הם תוצר של האמונות שלי על החיים ועל איך החיים אמורים להיות, ומה טוב ומה רע ומה קשה ומה קל, את ודאי זוכרת את התרגיל לשחרור/ביטול אמונות ? כל הקשיים שאני פוגש בדרך באים ללמד אותי שיעור, השאלה אם אני רואה את השיעורים או שאני ממשיך ליפול באותם הפחים השכם וערב? האנשים שקשה לי עימם עושים לי מראות לרגשות הפרטיים שלי , השאלה אם אני רואה את אותן המראות, או ממשיך להרכיב משקפיים שחורים? אבל ההתיחסות שלי שונה מלחתכילה לחיים ,שאני מבין שאני לומד חייים בגוף, אני לומד את החוויה הפיזית של החיים. אני מתייחס אחרת ל"קשיים" ל"מכשולים" ל"כאבים", והמרכאות הושמו לא בכדי אם את מבינה אותי. ואם אני משנה את ההתייחסות שלי אז אני משנה הכל, אם אני משנה את התפיסה שלי אני משנה את המציאות בה אני חייי. אז איך אני משנה את הסרט מלא טוב לטוב? אני משנה את ההתיחסות , את התפיסה. הכל מתחיל בנקודת ההסתכלות שלי על כל דבר בחיים. אם אראה שקשה לשנות ולהשתנות כך גם יהיה! אם אחליט שקל ונעים כך גם יהיה! אני מנסה להעביר בפורום הזה את המסר שהשינוי איננו קשה וכואב ומסובך, ובלתי אפשרי, השינוי קל נעים ומחייך. כי אנחנו עושים אותו כך או כך בעצמנו. אז אנחנו לומדים לראות איך אנחנו בהתנדבות מזמנים לעצמנו קשיים ומכאובים בחיים כל הזמן, ומתוך כך בוחרים לשנות, ומשנים. מתחילים בדברים הקטנים, בסבלנות וסובלנות, ולאט לאט, דרך תהליך משתנים. ושאני משחרר אמונות מכשילות על החיים אני יוצר חיים אחרים, ואם הייתה בי האמונה ש"רק מקושי אלמד ואצליח" לדוגמא ושחררתי אותה , אז אין לי צורך עוד להיות במקומות קשים וכואבים, ולכן בדרך בה אני הולך אזהה אותם ואבחר לא להיות בהם. כי אני כבר לא צריך להוכיח לעצמי שמקושי אלמד ואתחזק, ואני לא מאמין יותר שטוב ללמוד מסבל וכאב. אנחנו יכולים לנהג את החיים בגוף, לנהג הכוונה לשחרר את הצורך בשליטה, לתת לדברים לזרום מעצמם בלי לפחד שרע יקרה לנו. אנחנו יכולים להחליט מה נרגיש ואיך יראה היום שלנו כל יום, ממקום של אהבה, לא ממקום של שליטה וכפייה. אנחנו יכולים לחיות אותו הדבר אחרת. וכל התרגילים והתקשורים שאני מעביר באים כדי לעזור לנו להתחבר לתהליכי השינוי,להתחבר לעצמנו. כל אחד בדרך שלו ובזמן שלו, וכולנו יחד בדרך משותפת .