ערב טוב!

סביון1

New member
ערב טוב!

אני במגמה להתחיל תהליך של הפחתת כמויות הבשר בבית. יש לי שני בנים בבית. האחד אוכל הכל עם העדפה לבשר והשני בררן מאד והכי שונא בשר. אני מנסה למצוא מתכונים שישביעו כמו מנת צהריים חמה סטנדרטית. אשמח אם תוכלו לכוון אותי לאתר/בלוג מתאים או פשוט לתת מתכונים. המגבלות שלי הן:

- ללא בשר כמובן
- עדיף ללא מוצרי חלב, למעט גבינה צהובה וחמאה שהם דוקא מותרים, אבל כיון שלא הכי בריאים אז עדיף לצרוך כמה שפחות.
- עדיף כמה שפחות מזון מעובד.
- מכיון שילדי שותים סויה במקום חלב, אני מעדיפה לא להעמיס עליהם מהמזון הזה, במיוחד בצורתו המעובדת.

מקוה שלא הגזמתי בדרישות שלי.

תודה רבה מראש וחג שבועות שמח,
סביון

ladybug6

New member
ערב מצוין

ברכות על המגמה להפחתת הבשר.

כדי שמנה תהיה משביעה היא צריכה להכיל דגנים (רצוי מלאים) וקטניות, רצוי לצד ירקות מבושלים/חיים.
רעיונות לארוחות:

קציצות מקטניות + פסטה עם ירקות בתיבול שמן זית, שום ותבלינים (או רוטב עגבניות)

מג'דרה + תבשיל ירקות ברוטב עגבניות (תפו"א, גזרים, קישואים, שעועית ירוקה, וכו')

אנטיפסטי מכל מני ירקות בתנור + קינואה עם בצל מטוגן וגזר מגורר

פלפלים/קישואים ממולאים באורז עם שבבי סויה / טחון מהצומח, וסלט עדשים שחורות עם בטטה

לזניה עם רוטב עגבניות ושבבי סויה וחצילים + סלט גדול

תבשיל קטניות (איזה שאוהבים) ברוטב אדום + אורז

לביבות ירק + אורז עם עדשים כתומות בתיבול כורכום וכמון

פתיתים + תבשיל חומוס ומנגולד בלימון ושום

אטריות מוקפצות עם מלא ירקות ברוטב סויה וצ'ילי מתוק

ניוקי מבושל ומוקפץ במחבת עם בצל מטוגן, קישואים, בטטות ורוטב פסטו

פירה תפו"א + שניצל מטופו או שניצלים מירקות פרוסים (פטריות/קישואים/כרובית/ברוקולי/בטטה)

וכמובן לצד הארוחה תמיד ירקות טריים פרוסים או סלט קצוץ טרי.

יש גם הרבה בלוגים שאני ממליצה לך לבדוק:
סיו-פוד
משחקת באוכל
לא על החסה לבדה
בישול בריא עם עינת
טבעוניות נהנות יותר
ויש עוד הרבה ששכחתי כרגע

בהצלחה

סביון1

New member
תודה רבה!

יש סיכוי לכמה מתכונים?
בעיקר מענין אותי קציצות מקטניות ותבשיל חומוס ומנגולד בלימון ושום

ניוקי זה בריא? כשאני רואה את זה בסופר זה נראה לי מעובד להחריד ומלא פחמימות ריקות. אבל למען האמת לא התעמקתי. אולי יש גירסה בריאה יותר ממה שיש בסופר הסטנדרטי?

אני אבדוק את הבלוגים.

אגב, אתמול שמתי על השולחן סיר מג'דרה והצעתי לילדים לטעום. עד אתמול הם חשבו שזה מגעיל למרות שלא טעמו בכלל כבר כמה שנים. הגדול סירב לנסות. הקטן הסכים לטעום, ראה כי טוב וזלל מנה שלמה! אז התחלנו ברגל ימין.

ladybug6

New member
בטח

תבשיל חומוס ומנגולד:
תטגן בצל לשקיפות, תוסיף את השום קצוץ לטיגון של עוד דקה שתיים, אם יש לך גרעיני כוסברה זה מוסיף טעם וזה השלב להוסיף חופן קטן מהם, תוסיף חבילת מנגולד (נקי, קצוץ ושטוף היטב), תטגן עם מכסה כ-5 דקות. לזה תוסיף גרגרי חומוס מבושלים (בערך כוס של גרגרים מבושלים), ותתבל ב: מיץ לימון, בערך חצי לימון או לפי הטעם, מלח פלפל, פפריקה מתוקה, ויש שגם מוסיפים קצת אריסה ולימון כבוש אבל לא חובה.

קציצות אני חושבת שאת אלה הילדים יאהבו כי אין בהן חתיכות או טעם מובהק ספציפי:
http://tivonim-blog.co.il/קציצות-עדשים-כתומות-וכרובית/

ניוקי זה אחלה אם מכינים בבית, הקנויים קצת פחות בריאים כי יש בהם גם הרבה חומרי ייצוב ושימור, אבל אתה יודע, לא תמיד יש זמן/סבלנות להכין בבית. והניוקי הוא סוג של תירוץ לירקות שבאים איתו..

ladybug6

New member
אגב,

דווקא את התבשיל מנגולד וחומוס אני פחות מאמינה שהילדים יאכלו, כי הוא כזה תבשיל של מבוגרים..

ילדים בדר"כ אוהבים רטבים אדומים, אבל יש ויש

למעלה