ערב טוב!

yochii

New member
ערב טוב!

בכל שנה בחודש אלול סיפרו לנו אם ביסודי או בסמינר את המשל הידוע על אותו אדם שקיבל מתנה מהמלך להכנס לחדר האוצרות שלו ולמלא מה שהוא רוצה משם. אך בזמן מוגבל. עד הצפצוף.... טוב. עכשיו מתארים את ההתרגשות שלו וכו הוא נכנס לחדר האוצרות ועושה הכל חוץ מלמלא בשקים מחדר האוצרות. והנה כשהוא שומע את הצפצוף הוא מספיק למלא חצי שק במהירות ו... כמובן יוצא בוכה על שלא הספיק למלא כמו שצריך. עד פה המשל הידוע לכולנו. והנמשל כמובן הוא ימי אלול שאנחנו יכולים לאסוף בהם הרבה מצוות וקרבת השם אבל יש את האנשים שישנים ועסוקים בחיי היומיום והנה מגיע אוטוטו ראש השנה ואני אומרת לעצמי המשל הזה נולד בשבילי. אני לא מרגישה אלול! פשוט לא מרגישה שום שינוי. מה עושים? איך מנצלים את הרגע האחרון? מה עושים? אני רוצה להרגיש אלול לפחות בכמה ימים שנותרו לי!

קליט

New member
אל תרגישי, תמלאי את השקים ואז תרגישי

תעשי מצוות שאת נמשכת אליהם , אם זה בחסד , או בלימוד של משהו מענין . אולי פירוש המילות שבמחזור, או ספר המצוות של ה"חפץ חיים"/רמב"ם שזה מרתק . או איזה ספר שמדריך אותך איך לשפר תכונה מסוימת שאת לקויה בה, אולי איזה ספר על אמונה או ביטחון או על נפש האדם/הבית היהודי/חינוך ילדים והלכות לבת ישראל . . ערב חג שמח

2ת Wל ר2

New member
תשמעי הרצאות, תקראי ספרים..

תתפללי להקב"ה שיתן לך להרגיש "אלול".. זה באמת קשה מחוץ לסמינר שאין את ההרצאות וכו'..

אומרים שהלבבות נמשכים אחרי המעשים..

אם תיה טובה יותר עם הסביבה ועם עצמך את תראי שזה משפיע גם בפנימיות!

למעלה