ערב טוב!

ערב טוב!

רציתי לשאול האם תוכלו לעזור לי במציאת תרגיל להעלאת הבטחון העצמי
תודה רבה ושבוע טובבבבבבב

יודה ב

New member
רוצה לחיות טוב,

יש לי עבורך תרגיל פשוט, אלא שאת חייבת לחזור עליו יום יום במשך כחודש: כל בוקר שאת קמה והולכת לרחוץ שיניים, את נתקלת בדמותך במראה, חייכי חיוך גדול ואמרי לעצמך: איזה יופי אני נראת, איזה יופי של יום מחכה לי, אני הולכת להשיג את מה שאני רוצה. אני מבקש ממך שאת עושה את התרגיל תוותרי על כל שיפוטיות שתעלה בראשך. אם היא תעלה עשי את התרגיל בכל זאת. ואם קשה לך לחייך, תעווי את פנייך לפרצוף של חיוך (תזייפי). בסוף כל יום עשי רשימה של 5 דברים עבורם את מוקירה את עצמך עבורם. מהם הדברים החיוביים שעשית היום. התחילי בדברים הפשוטים ביותר שיעלו בראשך: זה יכול להיות מזה שהגעת בזמן לעבודה, לפגישה, שאמרת בוקר טוב למישהו שחייך אליך בחזרה. לא חייב להיות משהו דרמטי, אבל שיהיו 5 כאלה. עשי זאת במשך חודש בלי ביקורת מתוך אמונה ותראי שיחול שיפור משמעותי בביטחונך.

bridges

New member
כשיהיה לך בטחון עצמי...

...מה יהיה שונה בחיים שלך? הנה תחילת התרגיל: הכיני רשימה של התחומים והנושאים בחיים שלך שיראו שונה כאשר יהיה לך בטחון עצמי. בחרי תחום/נושא אחד ושתפי אותנו באותו הנושא כך שנוכל להמשיך עם התרגיל. רונן

bridges

New member
אז מה תהיי כאשר יהיה לך זוגיות?

איזו אישה תהיי? מה תהיי עבור בן זוגך ומי הוא יהיה עבורך? איך תרגישי? רונן

וואו זה מרגיש שזה מתחיל להיות אמיתי ../images/Emo9.gif

הייתי רוצה להיות עצמאית, שמחה, ספונטנית, זורמת, קלילה, חופשיה, קשוב, מצחיקה, מודעת, מתפתחת וצומחת, סבלנית, מעניקה, מפתיעה כל פעם מחדש, רגישה, אוהבת, אשת סוד, חברה תרתי משמע..... הייתי רוצה שהוא יהיה חבר שלי תרתי משמע, קשוב, מצחיק, קליל, אוהב טיולים, רגיש, אוהב, איש שיחה, שמח..... וואו אני חושבת שאני אהיה כל כך מאושרת, בעננים!

bridges

New member
מזמין אותך לבחור דבר אחד או שניים ממה מהרשימה

של מה שאת תהיי. הדבר שנראה לך הכי משמעותי. ותשאלי את עצמך: "אם הייתי _____________ היום, אילו תוצאות היו לי בתחום הזוגיות?" והנה התרגיל: תבחרי משהו שאת עושה השבוע (בכל תחום, לאו דווקא בזוגיות) שאת רוצה להביא בו את ________________ ותעשי את זה. איך זה הרגיש? האם היו תוצאות שונות מהרגיל באותו הנושא? האם היה שינוי בבטחון העצמי שלך באותו הנושא? לדוגמא: נגיד שבחרת בספונטניות ויש לך פגישה עם ידידה שלך השבוע. אני מזמין אותך להביא לשם ספונטניות ולראות מה התוצאה. אח"כ, אם יש לך פגישת עבודה, גם לשם תביאי ספונטניות וכו'. בהצלחה, רונן

רונן בוקר טוב!

נשמע תרגיל מצוין! תודה רבה רבה על הנכונות לעזור! אני מעריכה את זה מאוד! באמת :) מחמם את הלב הרצון של כולכם לעזור :) שיהיה יום נפלא ומאיר

bridges

New member
התודה הכי גדולה שאני יכול לקבל היא...

שתספרי אם עשית את התרגיל, מה קרה בעקבות עשייתו? ואם לא מה מנע ממך לעשות אותו? רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מהו בטחון עצמי?

בעיני זה מושג מעורפל, עד שלא מדברים על המקומות בו מרגישים בו או בהעדרו. באופן שבוא אני עובדת, צריך לפרוט את העדר הבטחון העצמי לתחומים הממשיים בהם הוא מורגש. שם אפשר לתרגל ולחזק את הבטחון העצמי. ברגע שתחום אחד משתפר, זה מקרין גם על התחומים האחרים.

בוקר טוב! ../images/Emo13.gif

אמממממ בטחון עצמי מהו? בשבילי בטחון עצמי הוא שאני מרגישה בנוח עם עצמי ועם הגוף שלי בלי קשר אם שמנתי או רזיתי. שאני נכנסת למקום להיות עם ראש מורם מעלה ולהגיד שלום בגאווה! להאמין ביכולות שלי ולא לבקש ממישהו שיבדוק אותי (למשל בעבודות). להביע דעה מתוך אמונה שדעתי נחשבת. כשמחמיאים לי לא להיות מובכת יותר מידי. להתחיל עם גבר שמוצא חן בעיניי. בטח יש עוד אבל לבינתיים זה נראה לי מספיק תודה ושבוע נהדר!

לרוצה לחיות טוב

חביבה. אני מבינה את הרצון שלך להרגיש שאת "נכנסת למקום להיות עם ראש מורם מעלה ולהגיד שלום בגאווה". השאלה שלי היא -מה עוצר אותך מלעשות את זה? והאם זו לא בחירה שלך? צרי את המציאות שבה את חפצה! בהצלחה

צודקת אני עכשיו עובדת על זה!

עד כה לא היו לי כוחות לעשות את זה אבל כעת שבו אליי כוחותיי ואני מתאמנת על כך. שבוע נפלא

ענבל כהן חמו

מנהל
מאיפה תתחילי?

אי אפשר להשקיע בכל המקומות באותה מידה. האם תוכלי לבחור תחום בו תרצי להשתפר קודם? כיצד תוכלי לשפר את הבטחון בתחום הזה?

ערב טוב ענבל!

התחום שארצה להתחיל בו הוא זוגיות. אמממ איך אשפר זאת? אולי דמיון מודרך משפטי מנטרה שאני אחזור עליהם כמו למשל יש לי הרבה מה להציע... אני מוכשרת, נרית טוב וכו'..... זהו לבינתיים לא עולה לי עוד משהו :) מה את אומרת?

ענבל כהן חמו

מנהל
עדיין לא ממוקד

בתחום הזוגיות - מה את מרגישה שהיית רוצה לשפר? משפטי מנטרה זה טוב, אך ממש לא מספיק. כאשר רוצים לעשות שינוי, יש לעשות צעדים בעולם האמיתי. עלינו למצוא את הדבר שאת רוצה לשפר, ולעשות בו צעד קטן אחד. האם תוכלי להגדיר את הדבר ולמצוא צעד אחד בכיוון?

תלתלית3

New member
תגובה

קחי לך רשימה של הצלחות בחיים בהם הפגנת בטחון עצמי והעצימי אותן ושאלי את עצמך מה הבאת בסיטואציות האלה שעזר לך להפגין אותו בטחון עצמי. אלו הם הערכים שעשו אותך מחוברת לעצמך ולאושרך ויעודך. בכל רגע נתון פרגני לעצמך וחלקי מחמאות. תלי אפילו פתקים קטנים /גדולים שאומרים לך כמה את נפלאה ומיוחדת. חזרי על משפטי חיזוק כמו מנטרה: אני נהדרת, יש לי בטחון עצמי, אני מצליחה וכן הלאה. בהצלחה אוהבת טליה

maayanmu

New member
הערכה/בטחון עצמי

אני עוקבת אחר כל השרשור ותוהה כיצד אשליך עצותיכם לגבי איך אוכל לתרגל הערכה עצמית כך שגם בעלי יעריך אותי ואת מה שאני עושה?

למעלה