ערב טוב

E I NB V 6

New member
ערב טוב

שלום, אני בחורה בת 24 . קראתי את הספר הסוד לא במלואו.אבל הבנתי את הרעיון הכללי . ברצוני להבין משהו מאוד מסויים שקומם אותי בעת קריאת הספר.בספר טוענים שלבן אדם יש השפעה מוחלטת על חייו.מצויינים שם גם דברים שלכל הדיעות הם לא בשליטתו של בן אדם כמו תאונות או מחלות שמקבלים בגיל צעיר .אני מאוד ס'קרנית לדעת אם יש למישהו הסבר הגיוני לזה ומה עם הגישה הדטרמיניסטית? איך אני יכולה לגרום לעצמי להבריא לחלוטין ממחלה קשה שגרמה לי לאבד ראייה בעזרת השיטה של הסוד?

ע ו פ ר ה

New member
ערב טוב לך יקירה

לא מזמן נתתי הרצאה קצרה בנושא לקיחת אחריות על החיים. סיפרתי על התהליך שעברתי כשהתחברתי לדרכי הרוחנית. סיפרתי שם שבפעם הראשונה שאמרו לי : את אחראית במאה אחוזים על מה שקורה לך - רציתי לבכות. עברתי דברים שהיו לי מאוד קשים בחיים ולכאורה לא היו תלויים בי. ביום שהבנתי שיש לי חלק בזה, הרגשתי שחרור והקלה וזה המקום שממנו הגעתי גם לסליחה לאחרים ולי עצמי. לפעמים כשאנחנו כועסים ופוחדים נוצרות מחלות וקורות תאונות. לפעמים המחלות והתאונות הן בחירה של הנשמה כדי לעשות תיקון (וכן, אולי זה לא בדיוק שייך לפורום הזה). האם את מסכימה איתי שבכל מצב, גם שהוא קשה, יש לנו איזה שהוא רווח? אז לפני שאת בוחרת להבריא בעזרת הסוד, תבדקי מהו הרווח שיש לך מהמצב הקודם ותשאלי את עצמך אם את לגמרי מאמינה שאת יכולה להבריא. כשהתשובות לשאלות האלה יהיו ברורות והתשובה לשאלה השניה תהיה כן, תוכלי להתחיל בתהליך. צר לי שאיני מכירה את המושג "גישה דטרמיניסטית" , כך שלא אוכל לענות לך על השאלה. באהבה עופרה

את צודקת. הם טיפה מגזימים עם העניין הזה...

ברור שלא הכל בשליטתנו. והנקודה שהספר מנסה להעביר היא, שיש לנו הרבה יותר שליטה ממה שמקובל לחשוב. כן, גם על דברים כמו תאונות ומחלות. אבל בשורה התחתונה, מי שקובע מה יהיה זה יושב במרומים ולא אנחנו. אנחנו שותפים פעילים לתהליך ההחלטה, ללא ספק, אבל הפסיקה האחרונה היא שלו. ובנוגע לגישה הדטרמיניסטית - היא הופרכה לפני כמעט 100 שנה, עם גילוי תורת הקוונטים. העולם שבו אנחנו חיים איננו דטרמיניסטי.

עוז86

New member
את מזכירה לי קטע מהספר שיחות עם אלוהים.

אני מצטט: "לא כל הדברים הרעים שקורים לכם הם תוצאה של בחירה שלכם. לא במובן המודע. אבל אתם כן בראתם את כולם. אירועים, התרחשויות, מקרים, מצבים, נסיבות- כולם נבראים מתוך התודעה. תודעה יחידה היא בעלת עוצמה לא מבוטלת. תודעה המונית, שנבראת ע"י אנשים רבים, יכולה לברוא אירועים ונסיבות בעלי משקל כלל עולמי ותוצאות כלל כוכביות. לא יהיה מדויק לומר שאתה בוחר תוצאות "רעות". אינך בוחר בהן, בדיוק כשם שאני אינני בוחר בהם. אתה צופה בהם בדיוק כמוך. ואתה מחליט מי אתה לעומתן. אף על פי כן אין בעולם קורבנות ואף לא רשעים. כמו כן, אתה אינך קורבן לאפשרויות שבחר הזולת. ברמה מסוימת כולכם בראתם את מה שאתם טוענים שאתם מתעבים- ומכך שבראתם דברים מסוימים, משתמע שבחרתם בהם. זוהי רמת חשיבה מתקדמת. רק לאחר שאתה יכול לקבל אחריות לכול, אתה יכול להשיג את הכוח לשנות חלק. כל עוד אתה משתעשע ברעיון שאי שם יש משהו או מישהו אחרים והם "עושים לך את זה", אתה פורק מעצמך את הכוח לעשות דבר מה בנידון. רק אם אתה אומר "אני עשיתי כך וכך", אתה יכול למצוא את הכוח לשנות את הדבר. קל בהרבה לשנות דבר שאתה עושה מאשר לשנות דבר שעושה האחר. במובן הרחב ביותר, כל הדברים ה"רעים" שאירעו הם אכן תוצאת הבחירה שלך. המשגה אינו בכך שהם נבחרו, אלא בכך שמכנים אותם רעים. משום שאתה מכנה אותם רעים, אתה מכנה את העצמיות שלך רעה, שכן אתה בראת אותם. את התווית הזאת אינך יכול לקבל, ולכן במקום להצמיד לעצמיות שלך תווית של רעה אתה מתנכר לבריאה שאתה בראת. עיוות אינטלקטואלי ורוחני זה מאפשר לך לקבל עולם, ששוררים בו התנאים הקיימים. לו היית צריך לקבל על עצמך אחריות אישית לעולם, או לו רק חשת תחושה פנימית עמוקה של אחריות אישית כלפיו, היה העולם מקום שונה לגמרי. על אחת כמה וכמה אם כל אחד ואחד היה מרגיש אחראי. גם אסונות טבע- לא אתה אישית בראת אותם, אבל מידת ההשפעה שיש לאירועים אלה על חייך היא בריאה שלך. ביקום מתרחשים אירועים, שאף הדמיון הפורה ביותר לא יוכל לטעון שאתה יזמת אותם או בראת אותם. אירועים אלה נבראו בידי התודעה הקיבוצית של האדם. כל העולם, הבורא יחד, בכוחות משותפים, מניב את ההתנסויות האלו. כל אחד מכם נע דרכם ומחליט מה משמעותם בנוגע אליו, אם בכלל, וכן מי הוא ומה הוא. בדרך זו אתם יוצרים יחד וכל אחד לחוד את החיים ואת התקופה, שבהם אתם מתנסים, למען התכלית של הנפש להתפתח. "

תגובה קצת ארוכה אבל מדויקת

אני כן חושב שאנחנו שולטים בגורל שלנו כמעט לחלוטין ומשפיעים עליו, אפילו בדברים שנראים שאין לנו שליטה עליהם. לכאורה תאונה זה יכול להראות כדבר בשליטה של מישהו אחר, אבל יצא לי להמנע מכל כך הרבה תאונות, בעצם זה שאני נוהג בצורה מסוימת, כך שלמרות שיש גם נהגים שעושים שטויות בכביש, לא היתה לי תאונה כמעט אף פעם. אני חושב שאנחו כן שולטים ומובילים כל דבר שקורה בחיים שלנו.

למעלה