ערב טוב,

ערב טוב,

אני בחורה בת 23 התחלתי אימון אישי עם מאמנת מקסימה לפני כמה שבועות. השבוע התגלה בפני הידיעה שמאמנים אישיים לא אמורים לקבל מטופלים ש: א- נמצאים בטיפול פסיכולוגי במקביל ב- רק מסימיים/סיומו טיפול פסיכולוגי ג- על תרופות ד- עם רקע בעייתי במיוחד (אני לא אומרת שאני חלק מהדברים אבל א ו ב בטוח). האם בפגישות הראשונות יש תיאום ציפויות על דברים האלה? האם המאמן אמור להגיד לא למטפל שהוא שומע שאחד הדברים האלה עולה??? אשמח לתגובה תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון אישי וטיפול

הי מיכל, אין הגבלה בקוד האתי של המאמנים לאמן אדם אשר נמצא בטיפול פסיכולוגי. החובה של המאמן בהקשר הזה היא להיות מקצועי, לשמור על סודיות, ולהפנות לגורם אחר כאשר יש צורך בכך (יש קישורים לקוד האתי בקישורי הפורום). מקצועיות פירושה בהקשר זה - לברר ראשית היכן נמצא המתאמן בקשר הטיפולי שלו. על המאמן לברר עם המתאמן האם זה נכון עבורו להיות בשני תהליכים בו זמנית, או להציע אימון במועד מאוחר יותר. יש לבדוק שהתהליכים לא מתנגשים, ולבדוק אפשרות של שיתוף פעולה עם המטפל כדי לתאם את התהליכים. אימון לא מחליף הליך טיפולי כאשר זה נחוץ ודרוש, אך בהחלט יכול להיות המשך ואפילו במקביל כאשר מתקיימים התנאים. כמובן שעל המתאמן להיות כנה ולשתף פעולה בבירור הזה, אחרת לא יוכל לקבל את המענה המיטבי ולהיות בתהליך הטוב ביותר עבורו.

bridges

New member
יש במה שאת אומרת מספר אי דיוקים

אני לא יודע מהיכן קיבלת את המידע שלך. האימון איננו תחליף לטיפול פסיכולוגי, זה ברור. אבל בהחלט יש אפשרות להיות באימון אישי במקביל לטיפול פסיכולוגי, אבל בתנאי שהמטפל/ת שלך יודע/ת על כך שהתחלת תהליך אימון (סביר להניח שגם יהיה דיון על זה במהלך הטיפול). אני מזמין אותך להסתכל מה היתרון בליידע את המטפל/ת לגבי האימון ואת המאמנת שלך לגבי הטיפול. לגבי אימון לאחר טיפול, השאלה שאני שואל היא האם הטיפול הסתיים בהסכמה משותפת של המטפל והמתאמן. אני שואל את זה בדיוק מהחשש שהמתאמן הגיע לאימון כתחליף לטיפול פסיכולוגי. לגבי מתאמן שלוקח תרופות פסיכיאטריות, זה לא קרה לי (לפחות לא אמרו לי). אני חושב שאני אבקש אישור מהמטפל שלו/ה. לגבי שאלתך השנייה. אני, בשיחות הראשונות של תיאום הציפיות והחוזה האימוני בהחלט דן עם המתאמן על שאלות אלו (לעיתים אפילו בשיחה מקדימה בטלפון). ולגבי השאלה האחרונה, אני חושב שאם, לאחר כל תיאום הציפיות, הייתי מגלה רק במפגשים מאוחרים יותר שהמתאמן בטיפול/על תרופות או שאפילו לא סיפר לי על טיפול שהוא סיים בשנים האחרונות, זה היה מדליק לי נורה אדומה, וסביר להניח שהייתי, בהחלטה משותפת עם המתאמן מפסיק את האימון. רונן

isaacm

New member
ערב טוב לך, מיכל.

שמחתי לקרא שאת נמצאת בקשר אימוני עם מאמנת מקסימה. הצטערתי לקרא את הידיעה שהתגלתה בפנייך השבוע. ברור לך מקור שמחתי. למה הצער? שני מקורות לצער שלי. 1. את נמצאת בקשר אימוני, עם מאמנת מקסימה. אִימון מעצם מהותו מבוסס לפני כל דבר אחר על אֵימון. אם את שואלת כאן דברים שראוי לך ללבן עם המאמנת שלך - מהי מידת האֵימון שאת חשה כלפי המאמנת שלך? 2. אני רואה הרבה מקרים כמו זה שלך. אנשים מקבלים מידע מוטעה מאדם שהם סומכים עליו, והלה כמובן מציג עצמו כבר סמכא, ואז הם בבעיה. בחרתי להתייחס למקורות הצער שלי בסדר הזה כי ההארה הראשונה הי לתועלתך ממש, השניה סתם קיטור. אני מזמין אותך להעלות את הדברים בעבודה עם המאמנת שלך, ולהמשיך לעלות ולהצליח בעשייה שלך.
שבוע טוב איציק

למעלה