ערב טוב !

HANSEM M

New member
ערב טוב !

מה דעתכם אל אנשים שכותבים בלוגים, בו הם מספרים חוויות אישיות מאוד עמוקות, מספרים על בני משפחתם מבלי שקיבלו אישור, מספרים פרטים אינטמיים ביותר ואח"כ נכנסים לפורמים ומבקשם שניכנס לבלוג שלהם. לדעתי זו מעין חשפנות, כמו להכנס לחדר מיטות, אני ממש לא אוהבת פורנוגרפיה, אפילו נגעלת מזה. מה דעתכם על אמהות או בני משפחה אחרים שמצלמים זעטוטים במצבים חביבים אך לא רצויים להפצה, כי הילדים גדלים והאינטרנט לא תמיד נעלם, כך שתמונות יכולות להיות חושפניות ובעתיד להיות לרועץ למצולם. למה אני מתכוונת, זה למשל תינוקות בעירום או במצבים אינטמיים, שעושים צרכים, מחטטים באף , ועוד כל מיני כאלה צילומים.

בקר טוב. העלת סוגיה לא קלה.../images/Emo2.gif

אתחיל מהסוף אני אישית נגד העלאת כל התמונות באינטרנט! ממש לא מוכנה לחשוף תמונות של ילדי או משפחתי. זה מיותר וממש לא תורם. אין ספק שאפשר לעשות בהן שימוש רע בדרכים שונות. האמהות שמפרסמות תמונות כאלו אינן שואלות את זעטוטיהם וזה פשוט לא הוגן כלפי הילדים. באשר לבלוגים ולסיפורים האישיים. זה מאוד אישי לנקודת המבט של הכותב. עלייך לזכור שלא רק באינטרנט זה קיים. אנשים כותבים ביוגרפיות (ספרים, מאגזינים) על חיים שלמים אינטימיים או אחרים מפיצים בשמות לא בדיוים וחיים עם זה גם כמקור הכנסה!! כל אדם כטוב בעיניו יעשה מרבית כותבי הבלוגים לא מזדהים אלא מנהלים עם המשתתפים סוג של טיפול לא מקצועי במטרה לשמוע מה אחרים היו נוהגים לעשות במקרה ש... אין לי ספק שהחשיפה היא סוג מסויים של תחליף למה שאמור להיות מטופל מול איש מקצוע מכל סוג- מאמן, יועץ, פסיכולוג, פסיכיאטר, הילר, הומאופט,דיאטן, מטפל, רופא וכו...

גלבועא

New member
אני נגד, ממש נגד

בראש ובראשונה בגלל כל מיני פדופילים שלוקחים את התמונות ומפיצים אותם בינם לבינם, ורק המחשבה שמישהו מסתכל על התינוק/ת שלי ומתעורר מינית מעורר בי דחייה וכעס. חוץ מזה, חוסר ההבנה שהמרשתת הוא מקום פתוח וכל העולם ואשתו יכול להציץ בתינוק/ת ללא בקרה וללא פיקוח, כך שהתינוק/ת אינו מוגן כלל ועיקר. הכי מצחיק, על מנת שתמונת קטין תתפרסם בכלי תקשורת ציבורי יש חובת לקבל הסכמת הורים [חלק מהם לא נענה ולא מסכים בכלל] אבל באינטרנט הכל אפשרי. ואחרון, לא כל התינוקות יפים, מקסימים. העיוורון של ההורים זו אחת מדרכי הטבע להגן על הצאצאים, אבל הלוווווווו, תרחמו עלינו.

נגד באופן מובהק

חשיפה אישית היא על דעת הכותב/ המצולם ואין לי בעייה עם כך. אך ,כאשר זה נוגע לאדם אחר זאת למעשה עבירה בעיני. לגבי הורים ,אומר כך.קשה לי לקבל,להבין מה מניע הורים לחשוף בציבור את זאטוטיהם ע"י תמונות כאלה ואחרות..אותם עוללים הם למעשה חסרי אונים ואינם יכולים להביע דעתם. בגיל מבוגר יותר זה בהחלט עלול לשמש כר נוח לכל מיני פדופילים למיניהם. יש לי בעייה נוספת עם אותם הורים שדוחפים לעיתים כמעט בכוח את בנותיהן ובניהם הצעירים לשמש כדוגמנים/דוגמניות .את זה אפשר אולי להסביר (אם כי לא לקבל) כאשר הורה רוצה לממש את מאויוו דרך ילדיו.

א שיר

New member
לחלוטין נגד,במיוחד בנוגע לילדים

שאף אחד לא שאל לדעתם או ביקש את רשותם. נבצר מבינתי הלהט הזה, האובססיה להתפרסם, להיחשף. פשוט לא מסוגלת להבין מה זה נותן למישהו.

גם אני נגד. נגד פרסום תמונות של ילדים, גם של

מבוגרים ללא הסכמתם. ולגבי הבלוגים אדם הרוצה לחשוף את עצמו, מחשבותיו וחויותיו - גם האינטימיות, זן זכותו. אלא שאינו רשאי לחשוף אף אדם נוסף ללא ידיעתו ואישורו. חשיפה בתמונה או בספור של אדם ללא ידיעתו והסכמתו זוהי חדירה לרשות הפרט!!!

pf26

New member
הילדים שלי הכי יפים בעולם ../images/Emo8.gif בעיני כמובן

לא מוצאת שום הגיון בלהעלות תמונות של ילדי או של משפחתי. אי אפשר לדעת לאן התמונה תתגלגל ורק המחשבה על חולה נפש שמאונן מול תמונה של אחד מילדי עושה לי רע. א-ב-ל ביתי בת העשרה לא חושבת כמוני והיא כותבת על המשפחה ומפרסמת תמונות שלה בבלוגים שונים. היא לא ביקשה ולכן גם לא קיבלה רשות לכך. אם היתה שואלת, הייתי מן הסתם ממליצה לא לעשות את זה, אבל ממתי שואלים את "אמא הזקנה שלא מבינה כלום"? הילדה באמת יפהפיה, פנו אליה בהצעות דוגמנות והיא דחתה את הפונים. יחד עם זאת מאד מחניף לה שאומרים שהיא (לא יכולה לכתב את המילה, מתחילה בכ' - אנחנו אמרנו חתיכה/שאפה), ולכן אולי היא מפרסמת תמונות בבלוגים.

HANSEM M

New member
לגבי ביאוגרפיות הם לרוב מפורסמות לאחר מות

בעל ההעניין. לכבי בלוגים נכון שאנשים מופיעים תחת ניק , אך מכיוון שהעולם קטן ובמסגרת הפורמים יש מפגשים יוצא שבעלי הבלוגים בחלקם מוכרים. אני מכירה בלוגרית אחת שכתבה על התאהבות במסגרת חוץ משפחתית כאשר בבית היה מצב גרוע, כתבה על המאהב שלה שגם הוא מוכר לחלק מהפורום, ואח"כ חזרה לבעלה. מכירה עוד בלוגרית אחת שכותבת על האינטמיות המאוד גדולה במשפחתה , וזה ממש לא נראה לי שצריך להזמין להציץ בתוך חדר המיטות שלה. בקיצור ממפגשי המרובים בפורמים שונים אני מכירה את המשתתפים בתופעה, לי זה לא נראה, אך בהחלט יש שחושבים אחרת.

pilpeletbm

New member
נגד !

אנשים לא לוקחים בחשבון את הפגיעה בפרטיות של המצולם את הזמינות לכולם. בקשר לכותבים, הרבה פעמים הם חושפים פרטים מיותרים שגורמים לאחרים לדעת על הכביס המלוכלת שבמשפחתם טפשי ומיותר.

למעלה