ערב טוב

זהות

New member
שמים...

יש לי בעיה עם הכוונה לאלוהים , משום שכבר ציינתי , שלי אין . מסכימה איתך בנוגע לזכות הבחירה . אני לא בוחרת בכוונה בדרך הקשה והארוכה אך בהחלט הולכת בדרך שנראית לי , שמתאימה לי . איני יכולה ללכת בדרך הקצרה ...גם אם היא דרכה של חכמים . אני לומדת דברים רבים , קשים וקלים אך גבול חוויותי הן קצה עורי שלי . לא יכולה להפנים ולהבין באמת על סמך חויותיו ונסיונותיו של איש .

ההגיון מצוי בחוסר ההגיון...

היי זהות את מראש הצגת עצמך כאדם רציונלי ובתור אחת כזו קצת קשה לי להבהיר לך את רגשותי. אם תניחי לרגע את ההגיון בצד ולא תחפשי כל הזמן הוכחות רשומות כתובות ואקדמאיות אוכל לנסות להסביר כאן משהוא... בואי נבטל כרגע את ההגדרה הדתית של המושג אלהים כמו שאנשי הדת מציגים אותו על פי תפישת התורה. מראש אני מתנצלת אם אני פוגעת באדם מאמין זה או אחר. לאחר שבטלתי את ההגדרה של המושג אציג לך הגדרה חדשה נקרא לה ההגדרה שלי. אלהים זה סוג של אנרגיה. לסוג אנרגיה זה אקרא א ה ב ה... האהבה נמצאת בשפע בכל מקום ביקום וביקומים רבים נוספים. אז אם כך ההגדרה שלך "אין לי אלוהים" שווה בדיקה. האם אין האהבה שורה בקרבך? האם אינך אוהבת את עצמך? אל תעני לי. רק תבדקי את התשובות עם עצמך בלבד. אם תגלי שאת אדם אוהב שאת אדם אהוב או אז חד משמעית אומר לך כן זהות יש לך אלוהים. בידך הזכות לקבל את עצמך או לא. אין ספק בכלל שזכותך ללכת בדרכך, על פי הבנתי את טיפוס שחייב להרגיש את החוויות דרך חמשת החושים של גופך. זאת הסיבה שאת לא סומכת על חוויות ונסיונות של האחרים. אני מבינה אותך כי גם אני הייתי שם לפני שש שנים. על עצמי אוכל לומר לך שהאחזות בסוג הדרך הקשה נובע מפחד מהלוא נודע. אם אני לא רואה ולא חשה משמע לא קיים. היום אני נמצאת במקום אחר בזכות עבודה מאד קשה. בזכות השלת ההתנגדויות וויתור עליהם. בזכות פתיחות ורצון לזרום עם החיים חשבי על זה...גם אם כל מה שנכתב הינם חוויותי ונסיונותי האישיים. הרבה אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול מיכל

זהות

New member
אני לא מחפשת

הוכחות וכתובות אקדמאיות אך מנסה להתחבר עם עולם המושגים והסכימות שיש לי אודות מצבים , אנשים ...בחיים . "אלוהים"בהחלט מעורר בי מערכת ידיעות והתנגדויות משום שאכן המילה מתחברת לי עם ההגדרה הדתית שהיא זרה לי . סמנטיקה ...אם את מתכוונת לאהבה , בהחלט יש בי את היכולת לאהוב ,לאהוב את עצמי זה כבר סיפור אחר... כשכתבתי שאין לי אלוהים אולי לא הבהרתי עצמי כוונתי היתה שאיני יכולה לתת לעצמי תשובות פשוטות שאנשים מאמינים (מתנצלת מראש איני מתכוונת לפגוע באיש/ה ובאמונותיו/ה) מקבלים על עצמם עקב אמונותיהם . חושבת שאנו בוחרים בחיינו ,מתנהגים עפ"י בחירותינו ונושאים בתוצאות . את כל מאגר הפתיחה שלנו בהכרותינו עם העולם לא בחרנו ... איני מפחדת מהלא נודע , לא אשקר ואומר שזה המצב המועדף עלי אך בהחלט פחד אינה המילה המתאימה . חוסר ידיעה גורמת לי ערעור וחוסר בטחון . חושבת שיש בי מן הפתיחות כלפי אנשים,רעיונות ומצבים מודעת לכך שגם לי התנגדויות ולמרות זאת בהחלט מטילה ספק וחושבת ביני לביני ולא מקבלת דברים כתורה מסיני מאיש . מיכל ,אני נהנית מחלופי הדברים איתך , רונית

היי זהות אין צורך להקליק פעמיים על

ההודעה מכוון שאם את עושה כך כל הזמן ישלחו הודעות כפולות. האמיני בעצמך וקליק אחד על " שלח" יעביר את המסר אני מבטיחה לך. לגבי המילה פחד... 40 שנה הייתי בטוחה שלא קיים מושג כזה. אני מה פתאום מפחדת. אני זאת שמסוגלת לקפוץ לבריכת מים גם כשאין בה מים. לקחו לי 40 שנה כדי להבין שקינן בי סוג של פחד שהתכחשתי לו. פחדים שמקורם בילדות פחדים שאולי נשאתי אותם מגילגולי השונים. פחדים שחסמו בפני את הראיה הפנימית והראיה הגשמית שלי. ביום שהכרתי בעובדה שהם היו בתוכי היה היום שיכולתי להתמודד איתם ואת יודעת מה? ההתמודדות היא מאד קלה: ברגע שאת עומדת מול הפחד את לא צריכה לצאת נגדו למלחמה את פשוט משדרת לו אור של אהבה ואז הוא מתמוסס מדהים... בואי נאמר שעל פי אמונתי הפחד החשש הספק והחרדה הינם שליחים של הכח השלילי, ביום שנדע איך להתמודד איתם ואיך להסיר אותם מעלינו או אז נתחבר לאור האין סופי ולאהבה האין סופית שנמצאת בשפע בכל היקום ועוטפת אותנו. אז חיזקי ואימצי רונית. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

זהות

New member
בלי כוונה

...פשוט המחשב נתקע , ממש לא "האמיני בעצמך..." מסכימה איתך לגבי העימות עם הפחדים , אך לפני כן רצוי לזהות אותם ולהבין מה מקורם .

מלאווח

New member
אשרייך , רונית

שאת לא מסתפקת בתשובות שנראות לך פשוטות, שאת לא מאמינה באלוהים, שאת לא מקבלת דברי אחרים כתורה מסיני... אמרת שאת מטילה ספק, וזו לדעתי הדרך... כי אמונה עיוורת רק תרחיק אותך מהשביל שלך. להטיל ספק במי שאת, במה שאת, בחיים שחיינו וחווינו עד כה... להטיל ספק בכך שאת נפרדת מהכל, נפרדת מהקיום. ואז לפלס את הדרך אל עצמך, לקלף שכבות שעטפו אותך אך מעולם לא היו את, בקיצור, לגלות את עצמך, לגלות את החיים מחדש. מלאווח

זהות

New member
לא הייתי

מתיימרת ואומרת שאני מאושרת . אני מנסה פשוט להיות עם עצמי , להקשיב לכל מה שאני יכולה . לומדת להעריך מי אני , משתדלת להאמין בכוח הפנימי שלי . בוחרת לצמוח מתוך הכאב שלי ולא לשקוע בתוכו . מבינה שעובדות מצערות שאין לי שליטה עליהן הכניסו אותי לתהליך מורכב ...

מלאווח

New member
אין לך שליטה על העובדות, אבל

יש לך שליטה מלאה ביחסן אלייך. מתוך הקושי, מהבוץ הטובעני נרקיס יפהפה מלבלב ופורח... כל זה לוקח זמן, דרושה הבנה, כי הטרנספורמציה היא מהפכנית... כשאמרתי, אשרייך, התכוונתי שבחרת לצמוח ולא לשקוע. ועצה קטנטונת : אל תהיי קשה עם עצמך ... באהבה, מלאווח

זהות

New member
מלוואח חביב

יש לנו שליטה מליאה ביחסינו לעובדות כשאנחנו ברמת מודעות עצמית עמוקה , כשבאמת ברור לנו מה מקורן . עבודה לא קלה , בלשון המעטה ... עכשיו ברורה לי כוונתך כשכתבת "אשרייך.." קלעת בול , אכן אני קשה עם עצמי ...ארוכה הדרך . תודה

למעלה