ערב טוב

Anwanis

New member
ערב טוב

עשיתי שיטוט מקיף בפורום, אבל לא נתקלתי בתשובה מספקת... אני בת 21, סובלת מנשירת שיער די קשה. הייתי צמחונית במשך 7-8 שנים ולפני כחצי שנה חזרתי לאכול בשר (רק עוף). לאחר בדיקות דם מקיפות הסתבר שאני אנמית מאוד והתגלו חוסרים קשים בברזל ובי12, אני כרגע מקפידה לאכול בשר כמעט מדי יום ולוקחת גם כדורים של ברזל ובי12. נשירת השיער לא חולפת. אני מטופלת מזה כמה חודשים בניקוז לימפאטי עקב בעיה שסבלתי ממנה ברגל שמאל, והמטפלת שלי נתנה לי שמפו צמחי מיוחד ששיפר מעט את המצב (בעבר הספיק להעביר יד על הראש וששיער יישאר ביד, עכשיו בעיקר בסירוק נשארות המון שערות על המברשת). כבר מתחילה להיווצר לי קרחת קטנה מעל המצח ואני מוטרדת מאוד. בקרוב יש לי בדיקות דם נוספות לראות מה מצב החוסרים שהיו לי. השאלה שלי מה יכול להיות הגורם? נאמר לי שככל הנראה מלחץ ומתח (התחיל בסביבות הבגרויות, התגבר בשירות הצבאי והשתפר לאחר שעברתי תפקיד...
), ואז מה אפשר לעשות בשביל לעזור לשיער המסכן שלי? תספורת תעזור (יש לי שיער מאוד ארוך אבל דק)? אולי יש המלצות בנוגע לתזונה, תוספי תזונה, טיפול מסוים? מבחינה הורמונלית אני מאוזנת (נוטלת גלולות), מחזור סדיר גם ללא גלולות, בריאה בדרך כלל, מלבד הבעיה שהייתה לי ברגל שכרגע מטופלת ומשתפרת כמו שאמרתי. תודה רבה מראש וסליחה על החפירה עדי

freearth10

New member
שמחה שקצת הרחבת ../images/Emo13.gif

אנמיה ונשירה קשורים זה בזה. שניהם מורים על חולשה של החיוניות שבך. הייתי ממליצה לך על פעילות גופנית, אבל לא סיפרת מה קרה לך ברגל ועד כמה היא עדיין מגבילה אותך היום. בקשר לשיער - הייתי מעסה אותו כל בוקר בכריות האצבעות והייתי חוזרת על זה כל פעם במשך היום כשהחולשה מתגברת. האם את שותה מספיק מיים? וכן, שיער שנושר - זה בדרך כלל לאחר מתח ממושך. אני שמחה שהיום המתח קצת פחת. הכניסי לחייך דברים שמרגיעים ומשמחים אותך.
מאיה

Anwanis

New member
תודה רבה, מאיה!

בנוגע לפעילות גופנית - הבעיה ברגל (לא תיראתי אותה כי אין הסבר רפואי מדויק, היו לי כאבים קשים ונפיחות המון שנים ואף רופא לא ידע במה מדובר, עשיתי לפני כשנתיים וחצי ניתוח בעצב שעוד החמיר את המצב, עד שגיליתי את הניקוז הלימפאטי וזה הדבר היחיד שבינתיים מקל על הכאבים, לשמחתי הרבה) מגבילה אותי מאוד בפעילות גופנית, בעבר לא יכולתי לעמוד רבע שעה רצופה. כעת המצב משתפר אבל עדיין לא מספיק לפעילות גופנית "כמו שצריך", אבל אני שוחה כבר חצי שנה בערך בבריכה וזה פשוט נפלא. אולי זה נזק לשיער בגלל הכלור, אבל התועלת לגוף היא מדהימה... אני שוחה לפחות ארבע פעמים בשבוע. אני אקפיד לעסות את השיער ולשתות מים, ואני מנסה לשנות גישה בנוגע לדברים שמלחיצים אותי. שוב תודה רבה על התשובה וההתעניינות שבת שלום!

0 אור 0

New member
יש הרבה מאד סוגים של פעילות גופנית

חוץ משחיה שהיא נהדרת, את יכולה לעסוק ביוגה או בשיטות טיפוליות כמו פלדקרייז או אלכסנדר - בכולן ניתן לעסוק גם בזמן שאת מוגבלת לישיבה או שיבה, לשפר בהדרגה את מצב הרגל ולהתקדם הלאה

ella bella1

New member
עדי?!

מה את עושה כאן?! קודם כל, תפסיקי להתנצל על ה"חפירה"! בשביל זה אנחנו כאן! דבר שני, זה שיש שיפור במצב הנשירה שלך זה מאוד משמח ומראה שאת בדרך הנכונה! האם הנשירה נחלשה כשהתחלת לאכול בשר או בשלב אחר? (או יותר מדויק, מתי את הבחנת בשיפור?) ישנם כל מיני מאכלים שמכילים ברזל וB12 והאמת היא שרובם מן הצומח! ביניהם- סלק, תרד, חמוציות, טחינה, ירקות ירוקים ועוד הרבה... עכשיו פשוט שכחתי הכל (אולי השעה?!) אני מצטרפת להמלצה של מאיה לעסות את השיער רק עשי זאת בעדינות כמובן! חוץ מזה, השתדלי למצוא יותר חיוניות בחייך. הכוונה שלי היא שתנסי לעסוק ביותר דברים שאת אוהבת ופחות בדברים שאת לא אוהבת. את מוזמנת להמשיך ולשאול שאלות, בשבילך אני נמצאת פה תמיד. (ולא רק פה) אלה

Anwanis

New member
אנוכי ../images/Emo3.gif

חשבתי לשאול כאן לאחר שקצת דיברנו על הפורום.... תודה מותק, אני אשתדל להפנים את כל העצות החכמות! השיפור התחיל להיות משמעותי בתקופה שהתחלתי לקחת ויטמינים וכשהייתה לי תקופה מאוד טובה בצבא.

לי פעמיים היתה נשירת שיער קשה

פעם אחת כשבלוטת התריס שלי פעלה פעילות יתר ופעם שניה אחרי הלידה בשתי הפעמים טיפול של ההומאופתית שלי עזר מהר מאוד גם אצלי התחילה קרחת קטנה מעל המצח אחרי הלידה ולא האמנתי כשהנשירה הפסיקה מקווה שהמצב שלך משתפר נ.ב - דווקא אצלי טבעונות היתה בתקופה שריפאתי את הנשירה והתקופה של אכילת הבשר לא עזרה לי בכלום

Anwanis

New member
בלוטת התריס שלי תקינה

(עשיתי בדיקות דם לפני כשלושה חודשים), ולאחר לידה אני בטח לא
. איזה טיפול הומאופתי עברת? אשמח לקבל פרטים ולראות אם גם אצלי יהיה שיפור.

למעלה