ערב טוב

רונה 29

New member
ערב טוב ../images/Emo91.gif../images/Emo92.gif

ברצוני לשאול היכן אפשר ללמוד את הנושא של הפרעות קשב/ליקויי למידה ותפקוד ? ואם יש לימודים בתחום זה שלא במסגרת אקדמאית. בתודה מראש על היוזמה הברוכה ועל התשובה.

ישנה הרבה ספרות בנושא

הרבה אתרים באינטרנט ותוכלי ללמוד רבות על הנושא, אם את מעוניינת ללמוד על הנושא כדי לעסוק בו מקצועית, עדיפים לימודים אקדמאים.

רונה 29

New member
אפשר לקבל יותר מידע ?

לגבי לימודים אקדמאים - זו לא אופציה כרגע. אשמח אם תוכלי לפרט לימודים ומקומות לימוד שלא באוניברסיטה תודה ויום טוב.

רונה שלום וברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

מגוון המטפלים העוסקים בהפרעות קשב וריכוז הוא רחב, אשמח אם תגדירי איזה תחום מעניין אותך כדי שאפשר יהיה להפנות אותך למוסדות המתאימים, אנא קחי בחשבון שרוב התחומים הנוגעים בנושא ומאוגדיםתחת רפואה קונבנציונלית ושירותים פרארפואיים נלמדים במוסדות אקדמאים בבלבד. אפרת

רונה 29

New member
שלום אפרת ותודה...

אני מעוניינת בלימודים בתחום החינוך המיוחד/ליקויי למידה ותפקוד/טיפול בילדים בעלי צרכים מיוחדים-מוגבלויות שונות. שאיפתי הייתה , כמו כולנו, ללמוד במוסד אוניברסיטאי , אך משחלפו להן השנים , החלום הלך והתרחק ומפאת הגיל (אוטוטו 30 ) ובעיות תקציב אין באפשרותי לממן שכ"ל אקדמאי , אך אין זה אומר שהרצון ללמוד את אחד מן התחומים המצויינים לעיל - נמוג. עקב כך רציתי לקבל תשובה יותר מפורטת (אם תוכלי) - היכן אני יכולה ללמוד אחד מן התחומים שציינתי בפרק זמן של עד3 שנים שבסופו אהיה זכאית לתואר/תעודה שוות ערך. תודה מראש על התשובה ועל הסבלנות.

דליה.ד

New member
אני יצאתי ללמוד חינוך מיוחד רק

בגיל 29 וזה היה בהחלט יתרון שלי על כל שאר הסטודנטיות שרק השתחררו מהצבא. לאורך כל המחזורים הסטודנטיות הבוגרות היו המצטיינות...(כן, גם אני...צנועה אה???) אז הגיל מביא אתו בגרות ונסיון חיים. למדתי חינוך מיוחד במכללת קיי בבאר שבע והשלמתי לתואר ראשון בלווינסקי. בדרך כלל כל מסלול לחינוך מיוחד מציע 2 התמקצעויות: חריגויות קשות ו/או לקויי למידה. חריגויות קשות הכוונה לפיגור, אוטיזם, נכות וכו´ לקויי למידה הוא גג יותר רחב לכל מיני קשיי למידה שadhd הוא רק נושא אחד שנלמד שם. אני למדתי לקויי למידה אבל עבדתי בכל מגוון הקשת: אוטיזם, cp , adhd , לקויי למידה, דיסלקטיים pdd , ocd ועוד היד נטוייה. מה שחשוב הוא: שאני נהנית מהעבודה שלי. אין יום שדומה לאתמול והמחר הוא סיפור אחר...עבודה עם צוותים פרארפואיים...המון למידה תוך כדי וסיפוק!

למעלה