ערב טוב

Y A E L I 37

New member
ערב טוב ../images/Emo29.gif

קניתי חתיכות בשר לגולש [בא במגש אטום]. אפשר בבקשה מתכון לגולש? שיהיה ערב נעים וטעים
יעלי
 

Y A E L I 37

New member
ועוד שאלה...

אני רוצה להכין אורז לבן ולהגיש לכל אחד מנה אישית בצורה אסטתית , כמו קערה הפוכה , יוצא יציב ויפה. איך עושים את זה.? תודה מראש יעלי
 

nrya

New member
ערב טוב יעלי והנה התשובות

1. גולש בשר את הבשר להרתיח להוריד קצף. ולבשל בערך שעה עם עלי דפנה ופלפל אנגלי לקצץ בצל ולטגן לצבע שחום להוסיף הבשר ולהשחים לערבב ולהוסיף עגבניות קלופות מקופסא של "טל" (קצוצות) ניתן להוסיף שום פרוס. להוסיף מים מעט רסק עגבניות ותבלינים" פלפל שחור טחון, פפריקה מתוקה, גריל עוף ראס אל חנות (זה אני קונה מתבליני פרג- תבלין מרוקאי) אבקת מרק בצל (1 כף) וגם מרק עוף (כף) לבשל להסמכה ובתיאבון. הולך עם פירה הולך עם אורז. 2. את האורז המבושל יש להכניס לקערונת כמו של מאפינס להדק מעט ולהפוך בצלחת ההגשה האישית ולהוסיף ליד המנה העיקרית ישנם כאלה המשתמשים ברינגים בגודל הקעריות של המאפינס. מכניסים האורז מהדקים ואז פותחים הרינג.
 

tamarhp

New member
אורז הפוך

המליצו לי לקחת מצקת, להרטיב אותה קצת, לדחוס בפנים אורז, ולהפוך על הצלחת.
 

ady18

Well-known member
שני מתכונים מומלצים מהמאמרים

אחד של הרב רונן שני של צחי ושניהם מעולים מתוך נסיון מתכון: גולש בקר עם ארטישוק ירושלמי ואננס מטגנים עד סגירה בשמן זית בשר גולש חתוך לקוביות גדולות מטגנים רצועות בצל, שום כתוש ופרוסות ארטישוק ירושלמי בשמן הזית עד הזהבה מוציאים את הארטישוק הירושלמי ומניחים בצד ומחזירים לסיר/מחבת את הבשר מתבלים בפש"ג, מלח ומעט קינמון מוסיפים יין אדום ומים ביחס 1:1 מבשלים על אש נמוכה כשעה מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ואננס פרוס לסיר מוסיפים מעט דבש או סילאן עוד חצי שעה בביעבוע עדין כל טוב, רונןגולש בשר ובצקניות BIGJACK מצרכים: לגולש: 1 קג' בשר בקר לבישול ארוך 2 בצל גדול חתוך לרצועות 4-5 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים באורך 8-10 שיני שום קצוצות גס 10 בצלצלי שאלוט (לא חובה) 3 גזר חתוך לפרוסות עבות (אני משתמש בגזר גמדי קפוא) 3-4 ענפי טימין 1 כף כמון 3 כפות פפריקה 1 כף כורכום מלח פלפל שחור טחון מעט אגוז מוסקט טחון מעט קינמון שמן זית לטיגון לבצקניות: 1 כוס קמח 1 ביצה מים פושרים סיר קטן עם מים רותחים או מרק מערבבים את כל מצרכי הבצקניות לבצק רך וסמיך אבל לא נוקשה. בעזרת 2 כפיות יוצרים גושי בצק קטנים ומורידים לסיר המים \\מרק, כשהם צפים מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד עד להכנסתם לסיר הגולש. ניתן לקנות מכשיר מיוחד לבצקניות....אני מעדיף אותם כך גדולים וחסרי צורה מיוחדת. אפשרי ומומלץ במקום הבצקניות לשים ניוקי ברוטב הגולש בשעה האחרונה של הבישול. אני קונה ניוקי קפוא ורק מבשל מעט במים רותחים לפני ההוספה לגולש. ההכנה לגולש: מטגנים את הבצל והשאלוט עד להשחמה קלה, מוסיפים את הבשר ו'סוגרים' אותו טוב מכל הצדדים, מוסיפים את הגזר והשום וטגנים עוד כמה דקות, מוסיפים את התבלינים ותפוחי האדמה ומערבבים טוב, מוסיפים כחצי כוס מים רותחים ומבשלים על אש בינונית עם מכסה פתוח מעט כשעתיים עד שלוש שעות, מערבבים כל חצי שעה ואם חסר נוזלים מוסיפים מעט מים רותחים, בחצי שעה האחרונה מוסיפים את הבצקניות ומערבבים שיספגו את הרוטב והטעמים. להגיש עם אורז לבן.
 

Y A E L I 37

New member
תודה ענקית בנות../images/Emo140.gif

אחלה מתכונים ויופי של רעיון לאורז. מתה כבר לבשל את זה. תודההההההההההההההה יעלי
 

Y A E L I 37

New member
מדהים !!! לזה התכוונתי../images/Emo140.gif

איך עשית צורות כאלה מרשימות? תודה שהשקעת
 

pirge

New member
תשובות ליעלי

כשהאורז מוכן,מקררים כמה דקות. ממלאים כלים אישיים (בדוגמה ובצורה שבחרתם) ,ודוחסים את האורז. מניחים צלחת הגשה על הפיה ...מהדקים את הצלחת והופכים אליה את האורז. מקישים קלות ע"ג התחתית שהאורז יצא בשלמותו. מרימים בזהירות את הכלי,אל דאגה,האורז נשאר יפה ובצורה שבחרתם. צריך להיעשות בסמוך מאד לארוחה, כדי שהאורז יוגש חם. הכנת אורז: מטגנת בצל ותוספות לפי בחירה: בצל קצוץ,רצועות כרוב, פטריות,תירס,גרגרי חומוס, אטריות,אפונה וגזר וכו'...... מוסיפה את האורז---לא שטוף. כשהוא יבש. מטגנת ביחד ובבחישה מתמדת,עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפה מים בכמות כפולה משל האורז=על כל כוס אורז שמה כוס מים ר ו ת ח י ם מתבלת ומבשלת מכוסה 20 דקות, על להבה קטנה. אין צורך לפתוח את המכסה ול"הציץ" על האורז במשך הבישול. תהני ובהצלחה.
 

Y A E L I 37

New member
עם הסבר כזה מדויק בטוח

אצליח. תודה על הטיפים ועל התשובה המושקעת. [את ערה כבר מ 5 בבוקר?] מגעכ לך ח"ח תודה ענקיתתתתתתתתתתתתתתתתת
 

Y A E L I 37

New member
נפלא!!! מאוד אסטתי ויפה../images/Emo45.gif

עם כל הדןג' וההסברים טין סיבה שלא אצלייח. הפחד שלי שאדחוס את האורז והוא יתקע לי. אבל חייבת לנסות יש לי אורחים למחר ואני חייבת להפתיע במשהו חדש ויפה. שוש תודה רבה על ההדגמה.
יעלי
 
למעלה