"טקס"ערב טוב...עזרה....![]()
אילו "טקסים" פרטיים הנערכים בבתים יש... הכוונה לא לטקס צפייה בטלוויזיה,מחשב, בישול שינה. אלא לטקס פרטי שנערך, לא חייב אינדיווידואלי. כנ"ל לגבי טקס פרטי המשלב ציבורי בבתים. תודה מראש על הסבלנות
גם קודש"טקס"
מתייחס ל"קודש". נשאלת השאלה מה אנו מקדשים בחיינו. האם זו ההטהרות (האמבטיה)? ההתייחדות (המין)? וכו...
תודה על המענה המהיר, אבל לצעריגם קודש
וגם פעולה שחוזרת על עצמה. אולי יש אנשים שבאופן קבוע, וטקסי הופכים פעולה שלאחרים תראה פעולה רגילה, פעולה חולין למשהו כאילו קדוש יותר. תנסה לחשוב לאיזו פעולה ביום יום יש משמעות עבורך מעבר לפעולה עצמה. נגיד, אני למשל מכירה מישהי שהביקור בשירותים (וסליחה על הישירות) בבוקר הוא בבחינת טקס - קפה, עיתון וחצי שעה של התיחדות שם. והטקס הזה פותח לה את היום בלעדיו היום איננו אותו דבר. לטקס כאמור יש משמעות של חזרתיות והוא נחווה בכל פעם מחדש בדיוק כמו בפעמים הקודמות. בהצלחה לך שוב.
תיקון: שירותים כמשהו פרטיתודה על המענה המהיר, אבל לצערי
גם אני חשבתי כמוכם והבאתי את גודמאת השירותים כמקום פרטי הכי בבית, המנחה אמר שאין מספיק בשר כדי להתעסק עם הנושא הזה, והמילה טקס היא לא קשורה לקודש אלא למנהג קבוע שעושים בבית מנהג זה יכול להיות כל דבר, המנחה מאוד מחמיר ודורש משהו מורכב ולא בנאלי כדי שאיתו אנו נוכל לבנות חלל משותף חלל זה יהיה מורכב מהחקירה של 3 טקסים.ציבורי, פרטי, ציבורי+פרטי הראשון הוא אישר לי- ציבורי-החוויה והטקסיות של הצפייה בצוותה במשחקי ספורט כדוגמאת כדורגל-הוא מאוד אהב את זה אך לצערי אתהשניים האחרים הוא לא אהב. דיברתי על בית חכם טכנולוגית כמשהו פרטי וציבורי ועל השירותים כציבורי. לצערי זה לא טוב והוא שלח אותי לבדוק שנית אני הופך את הראש מה למצא כדי שהוא יהיה מסופק..אנא עיזרו לי להבין תודה![]()
הקפה והעיתון זה טקס משל עצמו,גם קודש
וגם פעולה שחוזרת על עצמה. אולי יש אנשים שבאופן קבוע, וטקסי הופכים פעולה שלאחרים תראה פעולה רגילה, פעולה חולין למשהו כאילו קדוש יותר. תנסה לחשוב לאיזו פעולה ביום יום יש משמעות עבורך מעבר לפעולה עצמה. נגיד, אני למשל מכירה מישהי שהביקור בשירותים (וסליחה על הישירות) בבוקר הוא בבחינת טקס - קפה, עיתון וחצי שעה של התיחדות שם. והטקס הזה פותח לה את היום בלעדיו היום איננו אותו דבר. לטקס כאמור יש משמעות של חזרתיות והוא נחווה בכל פעם מחדש בדיוק כמו בפעמים הקודמות. בהצלחה לך שוב.
טקסיםערב טוב...עזרה....![]()
אילו "טקסים" פרטיים הנערכים בבתים יש... הכוונה לא לטקס צפייה בטלוויזיה,מחשב, בישול שינה. אלא לטקס פרטי שנערך, לא חייב אינדיווידואלי. כנ"ל לגבי טקס פרטי המשלב ציבורי בבתים. תודה מראש על הסבלנות
בוקר טוב, תודה על ההסבר, אבלטקסים
אנסה להסביר. כשאנחנו עושים פעולה מסויימת בפעם ראשונה, נדרשת מאיתנו תשומת לב וריכוז בכדי להצליח בה. גם נדרשים מאיתנו משאבים אנרגטיים לא מבוטלים. ברגע שהפעולה חוזרת על עצמה, המוח שלנו יוצר קיצורי דרך. אנחנו עוברים לסוג של אוטומט. אנחנו מכירים את התופעה, קימה בבוקר, הכנת קפה, נהיגה, וכדומה. אנשים שנצמדים לשיגרה אלה אנשים חלק גדול מחייהם עוברים עליהם באוטומט. שרשרת פעולות מהסוג הזה, אפשר לקרא לה טקס. למשל, אמא שכל בוקר קמה, מכינה סנדוויצים לילדיה, נותנת להם נשיקה ומנפנפת בידה כשהם יוצאים... היא דוגמה לכך. אדם, לפני שהוא נרדם במיטה, קורא רבע שעה בספר... גם זה טקס. גם לריב בבוקר, מי יכנס ראשון לאמבטיה. לכל בנאדם יש את הטקסים שלו. המגוון הוא אינסופי. רק תביט ביום רגיל אצלך בבית...
????בוקר טוב, תודה על ההסבר, אבל![]()
הדברים הללו אני מבין והבאתי אותם כדוגמאות ורבים כמוני בכיתה, הענין שהמנחה מחפש שלושה טקסים ביתיים: 1.ציבורי 2.פרטי 3.פרטי ציבורי כל הטקסים צריכים לדבר באותה שפה עיצובית-כי מטרת התרגיל הוא לקחת שלושה טקסים ספציפיים, לדעת לקשר בין השניים ומזה להפיק שפה עיצובית בחלל משותף, הכוונה ליצור ולעצב חלל מ-3 הטקסים. חשבתי על פרטי- צייר שמתכנס בסטודיו שלו ומצייר-סוג של התכנסות עצמית ופרטית-על המחשבות שלו, המבט שלו, תנועות המכחול וכד'... פרטי ציבורי חשבתי לכיוון "טקס" קבלת שבת-ארוחת יום שישי עם כל המשפחה, לנתח את זה קצת קשה... לכן הדברים שהוא ביקש הם דברים לא יותר מידי מורכבים כדי שיהיה לנו נוח לעבוד איתם ולנתח אותם, אך אסור שיהיו בנאליים כגון:צחצוח שיניים,הליכה לשירותים וכד'... תנסו למצא איתי יחד 3 טקסים כאילו ולתח אותם, תודה על הסבלנות. תודה על העזרה מראש.
אהלן????
תודה על הרעיונות, אבל ה"טקסים"אהלן
כמה רעיונות: פרטי - ציבורי : נוסעים במעלית, עמידה בתור לקולנוע, פקק תנועה קריאת שלט חוצות... פרטי : ההליכה לזרוק את הזבל - בכיוון של חלל הפחים, ובכללי, אם בחרת כבר משחק כדורגל, אז למה לא לבחון את הצפיה הזו בכל שלוש התצורות : ציבורי - איצטדיון, פרטי - ציבורי - אולי בית קפה שמקרין על מסך ענק (כל אחד בשולחנו) ובסופו של דבר פרטי - הצפיה בבית . בהצלחה ושבוע טוב
עוד רעיונות?תודה על הרעיונות, אבל ה"טקסים"
צריכים להיות בשטח הבית. לכן איצטדיון, בית קפה וכד'...אינם יכולים להביא תועלת.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.