ערב טוב

ערב טוב ../images/Emo140.gif

אני בת 20.5, אוטוטו חיילת משוחררת, ומעוניינת לנסוע לעבוד בחו"ל אחרי השיחרור המיוחל. הבעיה היא שאין לי שום מידע לגבי האפשרות הזו. האם יש ארגונים מיוחדים שמארגנים ישראלים שרוצים לעבוד בחו"ל? איך אני פונה אליהם? האם יש דרישות מסוימות? בתור מה אני יכולה לעבוד באירופה (עם אנגלית ברמת אם, אבל מחסור מוחלט בכסף ומקומות מחיה)?

Ricca

New member
כמעט כל עבודה שתמצאי בחו"ל תהייה:

א. לא חוקית, כי אלא אם יש לך אזרחות אירופאית/ אמריקאית, אין שום ברון עגלות שיכול להשיג אישורי עבודה. ב. בתנאי עבדות. המלצה שלי, פני לסוכנות היהודית. הם שולחים מדריכים לכל מיני מחנות קיץ בעולם, רוב החברים שלי עשו את זה וזה מדליק לאללה.

gatissima

New member
יש עוד עבודות חוקיות

תראי העבודות הלא חוקיות הן בעגלות, מכירות של מוצרי ים המלח תמונות צעצועים ועוד כל מיני דברים, זאת עבודת פרך ולא חוקית אבל הרבה אנשים עושים את זה כל אחד לשיקולו את יכולה להיות אופר וזה אומר לטפל בילד ולגור בבית של המשפחה, זה גם לא לגמרי חוקי בדרך כלל מבחינת עבודות חוקיות את יכולה באמת לבדוק דרך הסוכנות, כמו שריקה כתבה לך, יש להם כל מיני סוגי שליחויות אם זה להדריך במחנות או להיות מדריכים בקהילות יהודיות ברחבי העולם. אני לא יודעת מה הרקע שלך אבל את יכולה לעבוד בבטחון אל על או שאת יכולה לשלוח קורות חיים למשרד החוץ לפעמים צריכים כל מיני עוזרות ומזכירות בשגרירויות (שוב אני לא מכירה את הרקע הצבאי שלך)

forglemmigej

New member
באל על ובשגרירויות

צריך ויטמין פי אין מצב להכנס לשם על סמך כישורים. חבל להטעות

cornetti

New member
../images/Emo31.gif באמת חבל להטעות! ויטמין פי ממש לא הכרחי

אני מכירה הרבה מאד עובדי אלעל גם באירופה וגם בארה"ב, ולאף אחד מהם לא היו קשרים לפני שהתחילו לעבוד.

forglemmigej

New member
בבדאי שאת צודקת:

עובדי מחלקת הרכש של משרד הבטחון בניו יורק כולם בעלי כישורים והתקבלו אחרי בחינות קשות ביותר! עובדים במשרדי ממשלה ברחבי העולם, כולם בעלי כישורים יוצאים מין הכלל וכמובן שעברו את מבחני הנציבות בלי בעיה! דיילות אל-על כולם התקבלו לאחר בחינות קבלה קשות ! עובדי רשות שדות התעופה כולם ללא קשרי משפחה והתקבלו לאחר מבחנים קשים! מנהלי תחנות אל על ברחבי העולם כולם מוכשרים בצורה בלתי רגילה והתקבלו לאחר מבחנים קשים! עובדי בטחון בכלל שייכים לשבק ולא לאל על והם כן צריכים מינימום כישורים כמו יוצאי יחידה קרבית, גם שם אני לא בטוחה עד כמה הכל כשר.. תעשי לי טובה ותני קצת יותר קרדיט לאינטיליגנציה.

TrigATUSA

New member
geee...לא נראה לך שזה קצת, אההה, פרנואידי?

זה שאולי יש פרוטקציה לתפקידים מסויימים ישר אומר שכולם בכל התפקידים מתקבלים עם פרוטקציה? להיות סלקטור באלעל זה לא כזה גלוק גדול ממילא, לא נראה לי שהבן של מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון ממש יילחם כדי לקבל את התפקיד הזה

cola light

New member
עובדי בטחון בתחנות אל על אינם

עובדי משרד הבטחון, הם נקראים עובדי "עמי". אני מכירה לא מעט דיילות אויר/ קרקע באל על וגם עובדי בטחון בתחנות אל על, ותאמיני לי שלאף אחד מהם לא היה ויטמין פי.

cornetti

New member
לא זילזלתי באינטלגנציה של אף אחד...

מעניין שאת מעלה את זה דווקא. לא משנה. הבחינות אמנם לא קלות, בתור אחת שעברה אותן אני יכולה להגיד בפה מלא שהן ממש ממש אפשריות. ובתור אחת שמכירה די הרבה עובדי אלעל וכד' אני יכולה להעיד ממקור ראשון שיש הרבה עובדים שהם לא איינשטיין. וחוץ מזה, ירדנו מהעניין של הפרוטקציה אז עברנו למשהו אחר כדי להראות כמה המצב קשה ובלתי אפשרי? נו באמת...

gatissima

New member
איזו הגזמה.....

הוצאת דברים מפרופורציה לגמרי, כמי שעבדה במערכות המדוברות כמעט 10 שנים אני רוצה להגיד לך שלכל התפקידים שלי התקבלתי בלי שום פרוטקציה ורק על סמך כישורי האישיים וכן מבחנים קשים שעברתי. יש לי חברות דיילות בלי שום פרוטקציה שהלכו למבחנים והתקבלו, זה קורה. יש לי חברים שעובדים בבטחון אל על, ואת לגמרי בלבלת פה שני דברים. מדובר על החבר'ה ששואלים אותך ארזת לבד וכו' והם תמיד צריכים אנשים ומגייסים ואין בעייה. יש לי חברה שהשתחררה מהצבא כקצינה שלחה קורות חיים למשרד החוץ ונסעה לעבוד בשגרירות בדנמרק שנתיים בלי שום פרוטקציה אז בבקשה. קצת כבוד. סטודנטים רבים בחול מממנים את הלימודים שלהם בדרך הזו, והתפקידים האלה מיועדים בין השאר לשכאלה ויש לכך דרישה. אז אם את מכירה כמה סיפורים על הבן של או האחיין של אז יכול להיות שזה נכון אבל זה לא נפוץ ודבר שני אנשים גם לא אוהבים לראות אנשים שמצליחים על סמך הכישורים שלהם, במיוחד אם הם עצמם נדחו על סמך הכישורים שאין להם ונוטים להפיץ סיפורים מסוג זה שרק מי שיש לו פרוטקציה מתקבל ובלה בלה בלה. צאו מזה עברו הימים האלה היום יש על הנושא הזה אובר פיקוח.

forglemmigej

New member
תעשי לי טובה כמו שאומר הקופמן

במקרה יצא לי כמה פעמים להתקל בעובדי השגרירות בקופנהגן ואני מאד מקוה שהחברה שלך היא לא זאת שצעקה עלי בטלפון כששאלתי אם יהיה מישהו מסוים ביום מסוים כי אני צריכה להגיע לשגרירות וזו נסיעה של 4 שעות היא צעקה עלי שאני אעשה את זה מהר כי היא צריכה ללכת..שלא לדבר על היחס המחפיר שנותנים שם למישהו שצריך משהו מהם. תפקידים בשגרירויות למיטב ידיעתי זה דרך קורס צוערים אבל אולי אני טועה וקורס קצינות מספיק. אני מכירה כל כך הרבה מקרים של אנשים שנמצאים בתפקידים שציינתי שרק עקב קשרים התקבלו וככה זה נראה גם. יכול להיות שכל מי שאת מכירה אלו צדיקים בסדום. מעולם לא ניסיתי להתקבל לשום משרה ממשלתית ככה שהטענה שלך נדחית על הסף.

gatissima

New member
תעשי לי טובה את

מה הקשר בין היחס שקיבלת לאיך שמתקבלים האנשים. ולשאלתך החברה שלי לא שם כבר הרבה שנים. קורס צוערים זה לדיפלומטים ורוב התפקידים בשגרירות הם לא כאלה שמצריכים קורס צוערים. יש תפקידים קטנים של מזכירות ועוזרים וכו' ולפעמים הם מאויישים על ידי נשים של או בעלים של כאלה שבשליחות וזה חלק מהרילוקיישן. אני לא הפניתי את העניין ההוא כלפיך אלא שמקור השמועות הוא הרבה פעמים שם, לרגע לא אמרתי שהמצאת אני בהחלט מאמינה ששמעת את זה כי גם עלי לא אחת אמרו דברים כאלה למרות שמעולם לא היו לי קשרים אבל אנשים צרי עין. זה אפילו מגיע לעניינים שלא שווה לדבר עליהם פה ולכן אני לא אעשה זאת. בניגוד אליך אני שוב אומרת שאני כן התמודדתי על משרות ממשלתיות ולא הייתי צריכה שום פרוטקציה. אין צורך להפחיד את הבחורה המסכנה ששאלה ולהפיל את רוחה בכך שהכל פרוטקציות ולא שווה לנסות. אין לה אזרחות זרה ולפיכך מספר האופציות העומדות בפניה מצומצם ושווה לה לנסות. אני שוב חוזרת ואומרת שהרבה חברה צעירים שאני מכירה עובדים בזה הן כע' קבטים שאלה חברה צעירים כמו כל אחד אחר והן כמנהלי התחנות וקבטים ואלה אנשים שנתנו הרבה שנים למדינה והגיעו לשם על סמך כישוריהם. אז אולי כדאי לרגע שכן תנסי להקשיב למי שבא מתוך המערכת ולא לשמועות ולסיפורים ורכילויות וכד'

forglemmigej

New member
כבר הרבה שנים

מעסיקים מקומיים בתפקידים קטנים בשגרירויות זה יותר זול למדינת ישראל מאשר להעסיק אשת נספח מסחרי בתפקיד מזכירה <ומה בדיוק הכישורים שלה ?>. מנהל תחנה של אל על זה לא תפקיד בטחוני ועכשו אל על בכלל חברה פרטית אז מותר לבעליה להעסיק את מי שהם רוצים ואיך שהם רוצים . היא יכולה לנסות אבל כדאי שתהיה מוכנה למציאות המטרידה.

שין

New member
אם תהיי מספיק אסרטיבית

לדעתי בשגרירויות או בביטחון אל על תמצאי עבודה די בקלות בגלל ידיעת האנגלית. עליך רק למצוא את הגורם הנכון לפנות אליו. תבחרי את המדינה שאת רוצה לעבוד בה ותחפשי את נציגויות אל על במקום רצוי את קצין הביטחון ובשגרירויות את קציני המנהלה. הכי טוב מניסיון בארץ לנדנד למזכירים/ות שלהם.

למעלה