ערב טוב שאלה

boazt25

New member
ערב טוב שאלה

נתקלתי בדף מידע ביחידה ללימודי המשך של הטכניון, שמציע קורס של כשנה במידענות. שאלתי, האם במידה ואלך ללמוד שם, אוכל לעבוד כמידען בהיי טק או בכל מקום אחר, או שמא תמיד יועדפו בעלי תואר במידענות? מצ"ב קישור לדף המידע תודה

abcd80

New member
הקישור לא עובד

בעיקרון בהיי טק יעדיפו בעלי תואר במידענות. במקומות קטנים יותר כמו ספריות וכו' לפעמים יקבלו גם בעלי ניסיון במידענות או תעודה כלשהי במידענות. כיוון שהקישור לא עובד אני מניחה שקורס במידענות בטכניון כולל את כל הבסיס של מידענות כך שלא נראה לי שיש מה לבנות על עבודה בהייטק ובחברות בסדר גודל כזה.

חייםלוי

Member
מנהל
קודם הצלחתי לפתוח את הקישור

יש שם קורס בסיסי במידענות בהיקף של 160 שעות. קשה לשער שאפשר על סמך זה למצוא עבודה בהיי טק.

abcd80

New member
כרגע הצלחתי לפתוח את זה

תוכנית הלימוד הזו של הקורס זה בדיוק מה שלמדתי בתואר הראשון במידענות כחוג משני רק שאני למדתי גם את החלק של ספרנות - קטלוג, שיטות מיון וכו'.

little light

New member
זה קורס טוב

בעברי הלא רחוק עבדתי במוסד מחקרי מוערך שנגע בתחומי ההי טק ותשעים אחוזים מהמידענים בו היו בוגרי קורס זה של הטכניון. כך שלא כדאי לשלול באופן מיידי רק מכיוון שזה אינו נחשב לתואר. חברה שעשתה אותו סיפרה לי שמעבירות אותו 2 מרצות שהעבירו דאז את מרבית קורסי המידענות באוניברסיטת חיפה.

abcd80

New member
אבל קח בחשבון

שחלו שינויים במקצוע המידענות ואני באמת בספק גדול אם הקורס הזה של טכניון יספיק.

boazt25

New member
תודה לכל מי שענה

ועוד שאלונת, אם להיי טק לא אוכל להתקבל עם קורס כזה, לאלו סוגי עסקים אוכל להגיע.

abcd80

New member
לדעתי לשום עסק גדול לא תוכל

להגיע עם קורס כזה בסיסי במידענות. מקסימום לספריות, מוזיאונים, עמותות, ארגונים וכד'. בשביל זה לדעתי צריך תואר שני במידענות ארגונית. זה יותר מתאים לעבודה במסגרת חברות היי טק ועסקים גדולים כאלה.

למעלה