ערב טוב. שאלה: כתוב בפסוק, ``בעוון ניבול פה בחורי ישראל מתים.`` אני שואל, מה הקשר??? למה דווקא זה???
מ ממyמקים New member 24/1/08 #1 ערב טוב. שאלה: כתוב בפסוק, ``בעוון ניבול פה בחורי ישראל מתים.`` אני שואל, מה הקשר??? למה דווקא זה???
א אבא תן אורות New member 25/1/08 #4 על זה נאמר... אם תבקשינה ככסף וכמטמונים תחפסינה אז תבין יראת ה` ודעת אלוקים תמצא
א אולי עד מחר1 New member 25/1/08 #17 ``לא תבשל גדי בחלב אמו.`` אז הנה גם אני צטטתי פסוק אך מה החכמה בזה?! פסוקים אני יכול להריץ לך חופשי (וב``ה יש לי ידע) אך מה העניין בדבר הנאמר ללא שום קשר?
``לא תבשל גדי בחלב אמו.`` אז הנה גם אני צטטתי פסוק אך מה החכמה בזה?! פסוקים אני יכול להריץ לך חופשי (וב``ה יש לי ידע) אך מה העניין בדבר הנאמר ללא שום קשר?
מ ממyמקים New member 25/1/08 #7 על זה נאמר... ``מי האיש החפץ חיים אוהב ימים לראות טוב, נצור לשונך מרע ושפתיך מדבר מרמה, סור מרע ועשה טוב בקש שלום ורדפהו.``
על זה נאמר... ``מי האיש החפץ חיים אוהב ימים לראות טוב, נצור לשונך מרע ושפתיך מדבר מרמה, סור מרע ועשה טוב בקש שלום ורדפהו.``
מ מולאן בת New member 25/1/08 #9 אין מילה שהולכת ריקם... כל קללה שאתה מוציא מהפה היא תתבצע לא חייב דוקא לאדם שאמרת לו את זה אלא מישהו אחר יקבל אותה...
אין מילה שהולכת ריקם... כל קללה שאתה מוציא מהפה היא תתבצע לא חייב דוקא לאדם שאמרת לו את זה אלא מישהו אחר יקבל אותה...
מ ממyמקים New member 25/1/08 #8 אז אני מבין קשר. . . בין הלשון שלי לעצמי, אבל למה לאחרים? ולמה דווקא בחורי ישראל?
א אולי עד מחר1 New member 25/1/08 #10 כי. . . הזילות בלשון ובניבולי הפה קיימת יותר אצל הבחורים מאשר המבוגרים שהם יותר שקולים בדעתם ובלשונם.
כי. . . הזילות בלשון ובניבולי הפה קיימת יותר אצל הבחורים מאשר המבוגרים שהם יותר שקולים בדעתם ובלשונם.
א אולי עד מחר1 New member 25/1/08 #15 הפסוק . . . נשמע על הצעירים בגלל ההסבר שנתתי לך בהודעה הקודמת אך אין זה אומר שהמבוגרים לא סובלים אם הם מנבלים את פיהם... הם גם כן סובלים ונענשים על זה כי ``ברית כרותה לשפתיים`` אך הפסוק מדבר על הצעירים כי הקילקול הזה נהוג אצלם יותר מבמבוגרים.
הפסוק . . . נשמע על הצעירים בגלל ההסבר שנתתי לך בהודעה הקודמת אך אין זה אומר שהמבוגרים לא סובלים אם הם מנבלים את פיהם... הם גם כן סובלים ונענשים על זה כי ``ברית כרותה לשפתיים`` אך הפסוק מדבר על הצעירים כי הקילקול הזה נהוג אצלם יותר מבמבוגרים.