ערב טוב קרידוס,

tsiporganeden

New member
ערב טוב קרידוס,

לגבי המסיבה, נענו לבנה, רותי, אנג'ליקה, מירי ובן זוגה, תגידו איפה כולם? למה כולם מתחמקים? מה קרה לפורום הזה? אני ממש כואבת את העובדה שאנחנו מתרחקים אחד מהשני, איפה כל הוותיקים? אסטרלו רחלו, מואיס? מטיקה? חברים מה קרה לכם? איפה אתם? אני ממש לא מבינה למה אתם לא נכנסים לפורום, למה אתם נותנים לו לדעוך? אני יודעת דבר אחד, שהפורום הזה ממש ממש יקר לי ואעשה הכל כדי שהוא ימשיך להתקיים, גם אם זה לא מוצא חן בעיני אנשים מסויימים........

Sarika

New member
קרידה פשאריקה

לגבי המסיבה,כמו שכתבתי לך במסר, לצערי, לא אוכל להשתתף וזאת עקב התחייבות קודמת. אני בהחלט מסכימה איתך שהפורום הנהדר הזה הולך וגווע וחבל מאד... היו כאן לא מעט דיונים בנושא שימור השפה והתרבות והרוב הסכימו שאנחנו חלק ממפעל חשוב זה, אז איפה הם היום????? דייה די אלגרייה אה טודוס.

aviev1

New member
שריקה ופשריקה..הפורום לא גוווע ולא

מתחמקים..זה דרכו של עולם,פעם למעלה פעם למטה..לפעמים כמרקחה לפעמים שממה זו תופעה שמאפיינת הרבה פורומים וקומונית.. אנשים מתעייפים משתעממים מחפשים שינוי גיוון ויש גם אנשים שטרדות החיים מסיטות אותם מהפורום....... אפילו אצל חברים יש תקופות שנפגשים יותר ויש תקופות שנעלמים זה לזה.. צריך גם להבין שפורום על נושא ספציפי לפעמים ממצה את עצמו ..אבל אחרי הפסקה מתעוריים מחדש.. אולי אם אפשר היה לגווון בנושאים אחרים שלא קשורים ללדינו זה יכול להוסיף.. באשר למפגש..עד כמה שזכור לי היה מפגש לפני 3 חדשים.....

רותי ב.

New member
הלאדינו - השפה והתרבות

היא הרבה יותר מנושא ספציפי, ובטח שזה לעולם לא יכול למצות את עצמו. השבוע היה יום שפת האם, ושמעתי שאנשים ששפת היידיש יקרה לליבם יצאו עם שלטים לרחובות, קיבלו פינות באמצעי התקשורת - תחנות רדיו וכו', ועשו דברים. חבל שלא יזמנו פה משהו דומה, ואני לא מאשימה חלילה אף אחד, אולי אם כבר אז רק את עצמי .. לגבי גיוון בנושאים אחרים - אפשר לדבר על כל דבר שעולה בדעת החברים - אבל בבקשה - לעשות זאת בלאדינו. גם הדורות הקודמים לנו דיברו בשפה זו על כל העולם על רוחם.

aviev1

New member
רותי אסור לשכוח שפורומים רבים

במיוחד בנושא כמו זה ישנם צופים רבים שלא משתתפים בכלל בפורום אלא מגלים בה ובתוכן עניין.

רותי ב.

New member
נכון מאד,

כמה זמן ארוך אני מבקשת שיסדרו איזה כלי שניתן ממנו לדעת על כניסות לפורום ועדיין אין כזה משום מה. וחבל, כי אני רואה שבאתרים אחרים יש, ולא מבינה מדוע ב-
נמנעים מלעשות זאת.

logikal

New member
ערב טוב

הפורום הזה הוא אחד מפניני . תפוז.. צר לי שלא אגיע למסיבה,חושבת שלבטח גם לאחרים שלא נענו יש את סיבותהם. אל דאגה הפורום לא יגווע. טודוס אסטן אקי,אנטרנדו אי סליינדו. אסטה מודו אס לה וידה.אי דיאס כטנמוס קאולו דה אבלר, ויש ימים שהשתיקה עדיפה. הפורום הזה יקר כדבריך וכולנו נרתם לשימורו,הוא ישרוד.

tsiporganeden

New member
שניכם לא נמצאים כאן מאז הימים

הראשונים של הפורום, כך שמה שאתם אומרים זה לא מנסיון, האנשים בפורום הזה היו מאוד מגובשים, נפגשנו לפחות אחת לחודשיים, עשינו בשבוע לפני פסח מפגש, נפגשנו בפורים לאחלה מסיבות, איפה כל זה עכשיו, למה אנחנו מסרבים אפילו להפגש, ראיתם איך פורומים אחרים נפגשים? כל יום חמישי, פורום חמישים פלוס של אתר אחר, והם מגובשים, ממש משפחה אחת גדולה, טוב לא התכוונתי שהפורום הזה יהיה כל כך מגובש אבל פעם ב...????? מה קרה לכם? איפה הביחד, איפה הכיף חיים שעושים ביחד, בשבילי להכיר חברים חדשים זה ממש כלום, אבל אחרי שאני משמרת אותם קשה לי מאוד מאוד להפרד מהם, מה היה יותר קל מללכת לפורום אחר וגמרנו, חסרים פורומים? אבל כפי שאמרתי נקשרתי לאנשים כאן ואני נשארת וממשיכה לקיים את הפורום היקר הזה, ואני קוראת לכל אלה שעזבו, ושקוראים לאחרים לעזוב, לחזור, היינו כמו משפחה אחת וככה נשאר למרות הכל ועל אף הכל. אוהבת את כולכם.

קה פאסה ציפוריקה?

פור ל'אמור ד'אל דיו! ציפוריקה, אסיגון מלדי תו מיסאז'ו ב'ידה קה איי דה מיניסתיר דה אינקוראז'ארתה און פוקו. מירה, אקי איסתאמוס נו? איי קה סון מאס אקתיב'ידאדוס אי איי מאס פוקו אמה אקי איסתאמוס. יו, פור אקזימפיו, נו איסקריב'י מוצ'ו תיימפו אמה קאז'י קאדה דיאה מלדו לא קה איי אקי. איל פורום איז מאראב'יוזו אי קאדה ב'יז קה ב'יאו אלגון מואב'ו קה סה אינתרה אל פורום מה פ'אזה פלאזיר גראנדה, אי מה אליגרו מוצ'ו קואנדו ב'יאו קה איליב'וס אי אותרוס אסתאן בושקאנדו אנדי מוזותרוס דיפ'ירינתיס דיתאליוס. אסתו סולו נו איס מאראב'יה? נו איס סיניאל קה איי אקי פורום דה ב'אלור? אותרא קוזה איס לא פארתה דה לוס אינקונתראריוס. יו איסתוב'ה סולו אונה ב'ז אי מה קונסולי מוי מוצ'ו. אמה, סאב'יס קה אין מי אידאד, נו איס קולאי סאליר ד'אין קאזה. יא לו סה קה אסתו פדריינדו מוצ'ו מה איסתה איס לא ב'דה. לא פרימאב'ירה מוס ב'א תראייר דה מואיב'ו לאס פואירסאס אי איל חשק פארה אריביב'יר לא אסוסאסיון. שבת שלום

רותי ב.

New member
קרידה פאשאריקה, ראשית מעריכה

אותך בלי סוף על כל המאמצים ליזום מפגשים, וכואבת איתך את חוסר הנכונות של אנשים ובעיקר הוותיקים לקחת חלק במפגשים. לגבי הפורום עצמו, אני מאמינה שהוא לא ידעך, ושזו רק תקופה כזו. ג'וסטו אנטס קואנטוס דיאס קיז'י אסקריב'יר - קה אפ'יטו קה מאס דה אונה סימאנה נו אב'יאן אקי מסג'וס אסקריטוס אן לאדינו, אי מי דיטיני דה נו אסקריב'יר אי קיש'יאר. אל פ'ורו איי דיאס בואנוס, אי איי אוטרוס דיאס , אי אל אמפסיז'ו ארה אב'אגאר אב'אגאר. יה ב'אנה ב'יניר אוטרוס דיאס, אי מוס ב'אמוס אינקוטראר מאס מונצ'ו. מה זאת אומרת "גם אם זה לא מוצא חן בעיני אנשים מסויימים"?? יו מיטי טינו קה דה ב'ס אין קואנטו סה אב'רן אוטרוס פורומיס דה לה לינגואה לאדינו, אמה נו טוראן מונצ'ו. אלוגאר דה אג'ונטאר אי אה אסקריב'יר אן אסטה פ'ורו, קה אס איל פרימירו קה סה אב'ריו, אב'רן אקי אי אייה פ'ורומס קה פואדה סר קה לאס ג'נטה קה אסקריב'ין אייה סון מוי בואנוס, אי קרן מוי מונצ'ו דה גואדראר לה לינגואה לאדינו, אמה אקי איי מונצ'וס אב'נטאג'ס קי אין אוטרוס לוגארס מאנקאן - קומו פור אנשמפלו לה פוסיבילידאד דה אזר דיקסיונאריו, אי אריקוז'ר ארטיקולוס דה לו קי אסקריב'ימוס דוראנטה לה אקסזיסטיון דל פ'ורו, דל אמפסיז'ו. היידה, אספרו קה אנטרן מאס ג'נטה, קה מוס אג'ונטמוס, אי אספרו פור דיאס מיז'וראדוס. פאשאריקה, יישר כח על כל מאמצייך, אל תתיאשי ..

angelici

New member
בואנוס דיאס קרידוס

ראשית, מצטערת שאתמול הביבלביליקוס בוששו להגיע פשוט לא הייתי ליד מחשב כל היום... פשריקה כמוך אני גם מקווה שהפורום לא יגווע כי פשוט הפורום הוא הבית הראשון שלנו פה

יפיקה

New member
ציפוריקה יו קיז'ה מונצ'ו ויניר

אי תסקרבי פורקה נו פואדו ויניר ,אמה טו נו מאיזיטס קס (לא הייתה שום תגובה) אי נו פיינסס מאינפורטה מונצ'ו אסטה פורום אי לדספרוטו נו סיימפרה טנגו כה דיזיר אי אי וזס כה דיגו ואין תגובה , אז זה קצת מבאס.

למעלה